Cine sunt cei doi jurnalişti aleşi să reprezinte angajaţii TVR în conducerea instituţiei? Cornel Mihalache este regizor şi jurnalişti, iar anul trecut a realizat o pastilă antologică: "Stegozaurii", pe care o puteţi revedea, o reacţie la cel mai mare steag din lume, făcut de Antena 3. Celălalt câştigător, Mihai Rădulescu lucrează în TVR din 1996, dar şi-a început cariera la cotidianul Libertatea, la începutul anilor 90.
Paginademedia.ro îi prezintă, în continuare. pe cei doi câştigători. Reamintim că angajaţii i-au acordat lui Cornel Mihalache 598 de voturi, iar Mihai Rădulescu a fost votat de 584 de persoane, după cum Paginademedia.ro a scris aici.
Cei doi sunt jurnalişti cu ştate vechi în televiziunea publică. Cornel Mihalache este regizor şi jurnalist, iar Mihai Rădulescu este realizator al emisiunilor La vârf şi Ultima ediţie (emisiune prezentată alternativ de Rădulescu, Claudiu Lucaci şi Ramona Avramescu).
Cornel Mihalache lucrează în Televiziunea Română din 1997, unde a realizat emisiunile „Cu ochii în patru" şi „Curat Caragiale! Parol!". În calitatea de regizor, el a lucrat la filmele „Căpşuni în aprilie" şi „Brâncuşi". A primit un premiu UNITER pentru Cel mai bun spectacol de teatru (2002), dar şi premiul Clubului Român de Presă pentru ancheta "1989. Sânge şi catifea" (2005).
Cornel Mihalache este creatorul clipului „Stegozaurii”, un răspuns la campania Antenei 3 de a intra în Cartea Recordurilor cu cel mai mare steag din lume. Mihalache a realizat filmul steagului pe bob de orez, cu un final „încărcat" de mesaj: „Un steag pe un bob de orez se vede pe un televizor la fel de mare ca un steag de cinci tone şi şapte hectare. Dragostea de ţară nu se măsoară în cantitatea de pânză."
VIDEO. Stegozaurii de Cornel Mihalache
Mihai Rădulescu, cel de-al doilea reprezentant al angajaţilor în TVR, şi-a început cariera ca jurnalist, în 1992, pentru cotidianul Libertatea, unde 3 ani mai târziu, era şeful secţiei politice. A condus apoi, timp de un an, departamentul politic de la ziarul Curierul Naţional. În TVR a intrat în toamna lui 1996, în urma unui concurs.
După şase luni petrecute la Jurnalul TVR Internaţional, ca redactor-prezentator, a trecut la Departamentul de Ştiri al canalului TVR 1, unde ulterior a devenit realizator de emisiuni. A absolvit Centrul pentru Jurnalism Independent, Colegiul NATO, Colegiul Naţional de Apărare. A urmat cursuri de perfecţionare în televiziune, în ţară şi în străinătate, precum şi burse de documentare la sediile UE şi NATO de la Bruxelles.
Citeşte şi:
Comentarii