Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat prelungirea licenţei terestre a Radio ZU Bucureşti cu încă nouă ani.
Postul a fost reprezentat în faţa forului audiovizualului de Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Toni Teşiu (directorul de programe al staţiei), Mirela Bomboe (reprezentantul legal al postului) şi Rodica Minculescu (directorul general al Grupului Media Camina).
Prelungirea licenţei a fost aprobată cu unanimitate de voturi, toţi cei opt membri prezenţi în şedinţa de astăzi: Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.
Rodica Minculescu: „Suntem prezenţi în faţa dumneavoastră la acest moment important pentru noi, acela de prelungire a licenţei Radio ZU Bucureşti. (...) Nu ne îmbogăţim din asta, supravieţuim, dar supravieţuim cu bucuria că împărtăşim ceva publicului nostru.
Florin Gabrea: Este lăudabil şi foarte frumos că faceţi lucruri minunate şi aduceţi bucurie. Aş vrea să vă întreb, am aici un exemplu de la o emisiune, Mircea Badea la ZU şi despre bucuria pe care o aduce dânsul. Trebuie să interveniţi şi să opriţi, nu cred că se cheamă cenzură.
Toni Teşiu – Există excepţii la Mircea Badea din ce în ce mai puţine. Am schimbat asistenta de emisie, suntem în proces de achiziţionare a unui soft care să permit întârzierea transmisiei în direct, astfel încât să nu se mai întâmple aceste lucruri.
Rodica Minculescu – Am spus mai devreme că nu suntem perfecţi, astfel de moment nu ne aduc bucurie nici nouă. Suntem preocupaţi să reducem acest tip de întâmplări. Pe parcursul acestui an Radio Zu a fost sancţionat mult mai puţin.
Valentin Jucan - Şi eu vă felicit, cu atât mai mult cu cât radio Zu a devenit un adevărat fenomen. Eu refuz să cred că Mircea Badea reprezintă Radio ZU. Eu cred că Radio ZU în primul rând este imaginea corectată de doi dintre cei mai importanţi protagonişti. Eu vreau să vă aduc aminte că acum câteva şedinţe am avut o monitorizare de linie a matinalelor posturilor de radio.(...) Sunt nişte scăpări, dar ăsta face parte dintr-un oarecare tip de discurs pe care noi nu-l agreăm şi nu e vorba numai de noi, ci de legea audiovizualului.
Mihai Morar – Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi cred că aţi sintetizat exact ce înseamnă Radio ZU. Nu sunt de acord cu faptul că acesta este un tip de expresie de la 7 la 10 dimineaţa în fiecare zi. Una dintre caracteristicile Radio Zu este exprimarea liberă. Noi avem un defect, suntem prea naturali pe radio şi se întâmplă astfel de derapaje. Sunt absolute de acord că mai greşim din când în când. Sunt vreo trei luni de monitorizare în care, e adevărat, am greşit de trei ori şi ne asumăm asta. Pe de altă parte, nu există şi o monitorizare a faptelor bune pe care le-am făcut. Cred că balanţa lucrurilor bune pe care le-am făcut cântăreşte mai greu. Nu am incitat la ură, nu am incitat la violenţă niciodată în această emisiune. Şi am avut grijă la ceva, în orele în care părinţii îşi duc copiii către şcoală am încercat să eliminăm de tot astfel de limbaj.
Valentin Jucan – Dacă luăm istoricul acestui post, vedem că în general amenzile se concentrează pe acest segment matinal.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.roRadu Călin Cristea – Vorbim de o licenţă care a avut un parcurs de 9 ani, vorbim de radio ZU şi mă bucur că sunt şi câţiva realizatori care sunt nişte vedete în adevăratul sens al cuvântului. Cred că iniţiativa acestui post de radio este cu atât mai lăudabilă cu cât vine într-o societate care şi-a cam pierdut umorul, paradoxal, după căderea comunismului, iar umorul care se practică în mediul audiovizual este un umor de proastă calitate, necultivat, de multe ori trivial, ori ce faceţi dumneavoastră este o oază de umor inteligent, foarte original pe inventivitate, pe parodie. E o efervescenţă care e de fapt foarte plăcută. Cred că cel puţin din punctul acesta de vedere, de calitatea divertismentului, sunteţi aproape indispensabili, în condiţiile unei penurii unui umor de calitate.
Comentarii
Mie mi se pare ca sunt sunt ffff multi care-l asculta / privesc. multe lume se regaseste in ce zice omu' asta. asa ca astia care-l muscati de trei litere, ciocu' mic. O ardeti toti filozofi si culti in cap si va ultragiati cand le zice asta fara perdea...
oricum, mi se pare tur de forta ce face omul la ZU intr-o ora. Sa stai de vorba cu tot felul de specimene si sa n-o iei cu capul e mare lucru. Cred ca emisiunea de la A3 e floare la ureche fata de asta de la radio.
Daca ce ti-a ramas din programul de dimineata sunt doar glumele deocheate, sigur asculti alt radio. Morning ZU nu doar ca are o cota de piata aproape cat suma urmatorilor doi competitori. Are cel mai mare numar de ascultatori cu studii superioare. Are cel mai mare numar de ascultatori intreprinzatori particulari sau cu functii de conducere
Pe programul lui Mircea Badea Radio ZU are cel mai mare reach. Asa a fost si in toamna si in vara si in primavara trecuta.
Pe programul lui Mircea Badea Radio ZU are cel mai mare share. Asa a fost si in toamna si in vara si in primavara trecuta
Anume la fostul redactor de la Urzica ceausista, Reprezentantul guvernului, Radu Cristea, care apreciaza umorul "intelligent...pe inventivitate, pe parodii" al radio Zu.
Cum toata lumea care apreciaza umorul fin este siderata de glumele deocheate si badaranesti de la Radio Zu,deducem de aici ca onor membru CNA asociaza calitatea in umor cu Vacanta Mare, Doru Octavian Dumitru si alti "fini" umoristi din spatiul public romanesc.
sa inteleg ca are cineva un pistol la capul tau?