Skip to main content

14 Ianuarie. Serviciul de mesagerie WhatsApp ar putea fi blocat în Marea Britanie

 
smartphone whatsapp
smartphone whatsapp

FOTO: dailymail.co.uk
FOTO: dailymail.co.uk

Publicitate

MĂSURI DE SUPRAVEGHERE. Serviciile de mesagerie precum WhatsApp şi Snapchat ar putea fi blocate în Marea Britanie, după ce premierul David Cameron a promis să intensifice măsurile de supraveghere pe Internet pentru a împiedica teroriştii să plănuiască atentate online, scrie Mediafax, care citează Daily Mail.

Cameron a declarat că va opri folosirea metodelor de comunicare care nu pot fi citite de serviciile de securitate, precum WhatsApp şi Snapchat, care îşi criptează datele. El a precizat că fanaticii nu ar trebui să poată discuta unii cu alţii fără ca agenţiile de securitate să îi poată asculta.


"Vom permite mijloace de comunicare care pur şi simplu nu pot fi citite? Răspunsul meu la această întrebare este: Nu, nu ar trebui", a explicat Cameron.
Serviciul de mesagerie WhatsApp ar putea fi blocat în Marea Britanie, în cadrul măsurilor antiterorism


Ziarul conservator israelian HaMevaser a modificat fotografia cu liderii politici care au participat la marşul împotriva terorismului care a avut loc duminică la Paris, eliminându-le din imagine pe Angela Merkel, Anne Hidalgo (primarul Parisului) şi Frederica Mogherini (înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe), potrivit The Sydney Morning Herald, citat de Mediafax.
Fotografia care a apărut în publicaţia evreiască prezintă doar lideri de stat bărbaţi.
Un ziar conservator din Israel a eliminat femeile politician din fotografia marşului de la Paris - FOTO


SOLIDARITATE. Numeroase ziare din lumea întreagă au reprodus, marţi, în semn de solidaritate, coperta noului număr din Charlie Hebdo, care îl prezintă din nou pe profetul Mahomed, de această dată plângând şi ţinând în mâini o pancartă pe care scrie "Je suis Charlie", relatează Mediafax.
Pe coperta acestui "număr al supravieţuitorilor", realizat de jurnaliştii care au supravieţuit atentatului comis în redacţia săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, care va apărea miercuri, va fi tradus în 16 limbi şi va fi difuzat în 3 milioane de exemplare, profetul Mahomed este desenat în haine albe, cu lacrimi în ochi, ţinând o pancartă pe care scrie "Je suis Charlie".
Ziare din lumea întreagă reproduc coperta noului număr din Charlie Hebdo


AMENINŢĂRI. Le Canard Enchaîné, cea mai mare publicaţie satirică din Franţa, a primit o serie de ameninţări, jurnaliştii fiind ameninţaţi că le va veni "rândul" după atacul care a vizat redacţia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, scrie Mediafax.
"Acum va fi rândul vostru", se arată într-un email primit la redacţia Le Canard Enchaîné. Jurnaliştii publicaţiei satirice au fost ameninţaţi că vor fi "tăiaţi cu toporul".
"În acest context, autorităţile au sporit măsurile de supraveghere şi a fost iniţiată o anchetă", anunţă Le Canard Enchaîné.
Publicaţia satirică Le Canard Enchaîné a primit ameninţări teroriste. Autorităţile sunt vigilente


PERMIS. CNN a încheiat un acord cu Agenţia federală pentru aviaţie (FAA) care îi va permite să utilizeze drone în scopuri jurnalistice pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, a anunţat postul de televiziune, luni, potrivit Mediafax.
Folosirea în regim privat a acestor micuţe aeronave fără pilot (utilizate iniţial în scopuri militare), care permit realizarea unor imagini şi recoltarea de informaţii, era până acum aproape interzisă în Statele Unite ale Americii, cu câteva excepţii şi în condiţiile zborurilor de joasă altitudine (mai puţin de 122 de metri, departe de aeroporturi).
CNN a obţinut permisiunea de a testa drone pentru acoperirea mediatică a unor evenimente


CONSOLIDARE. Preşedinţia Statelor Unite a cerut din nou Congresului noi măsuri legislative pentru consolidarea securităţii cibernetice, după atacurile grupului Stat Islamic care au vizat conturile de Twitter şi YouTube ale Comandamentului central american (CENTCOM), scrie Mediafax.
Preşedintele Barack Obama a prezentat o serie de proiecte legislative vizând protejarea datelor personale în mediile online. Alte proiecte referitoare la consolidarea securităţii cibernetice sunt blocate în Congres de mulţi ani.
Casa Albă cere consolidarea securităţii cibernetice, după atacurile informatice vizând CENTCOM


AUDIENŢĂ ÎN DECLIN. Cea de-a 72-a ediţie a galei Globurilor de Aur, difuzată duminică seară de postul NBC, a fost urmărită în direct de 19,3 milioane de telespectatori, o audienţă cu 8% mai mică decât cea înregistrată în 2014, potrivit unui anunţ al televiziunii americane, citat de Mediafax.
Show-ul televizat - care a durat trei ore şi a fost prezentat pentru a treia şi ultima oară de Tina Fey şi Amy Poehler, actriţe de comedie care au ajutat, anul trecut, la atingerea unei audienţe record în ultimul deceniu pentru gala Globurile de Aur - a pierdut, duminică, aproximativ 8% din numărul total de telespectatori înregistrat în 2014 (20,9 milioane de persoane).
Gala Globurile de Aur, urmărită de 19,3 milioane de telespectatori, în scădere cu 8% faţă de 2014


STUDIU. Site-urile precum Facebook şi butonul său "Like" ("îmi place", n.r.) detectează mai bine adevărata personalitate a unui individ decât prietenii şi apropiaţii acestuia, potrivit unui studiu britanic publicat în Statele Unite ale Americii, notează Mediafax.
Cu suficiente "like-uri" de analizat, anumite programe informatice specializate sunt mai bune decât prietenii sau apropiaţii unei persoane în ceea ce priveşte descoperirea adevăratelor trăsături de caracter ale unei persoane şi doar soţul/ soţia poate rivaliza cu computerul, spun cercetătorii de la Universitatea Cambridge (Marea Britanie) şi de la Universitatea Stanford din California (SUA), al căror studiu a fost publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
STUDIU: Facebook detectează mai bine personalitatea unui individ decât prietenii acestuia

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus