Postarea zilei, ieri, pe Facebook, a fost dată de jurnalistul Vlad Petreanu. A scris pe blogul personal despre propunerea de revizuire a Constituţiei.
Mai exact, a pus accentul pe ultimul referendum care a avut loc în România, în 2009 şi care “nu a fost luat în seamă de Parlamentul României.”
Petreanu face comparaţia între situaţia din 2009 şi cea din prezent cu accent pe numărul de cetăţeni care au votat atunci sau care au intenţia de a vota acum.
„Să-l remarcăm, însă, pe al doilea om în stat, când insistă pe nevoia de respectare a solicitării făcute de 3 milioane de cetăţeni români (care doresc declanşarea unui referndum pentru redefinirea familiei).
De ce? Pentru că acum sunt sigur că dl. Tăriceanu îşi va face o misiune de onoare din punerea în practică a unei alte decizii luate de cetăţenii români, prin vot direct: parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari”, notează postarea care a adunat peste 1.200 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.
A doua opinie populară din blogosferă vine de pe Playtech.ro. Despre Facebook. Mai exact cum afli o parte din informaţiile pe care le deţine Facebook despre tine. Din articol:
„Datele pe care le are Facebook despre tine îţi vor fi livrate într-o arhivă, iar pentru a face asta, va trebui să navighezi în meniul Settings. Aici, pe pagina principală, vei vedea în partea de jos un link cu textul Download a copy of your Facebook data.”
Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.
Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.
1. petreanu.ro, “Revizuirea Constituţiei? Primesc! Dar mai ales prin părţile esenţiale!”, - 1.278 like-uri & share-uri;
Din postare:
„Cum, nu ştiaţi? Ce, aţi uitat? În noiembrie 2009, 7,7 milioane de cetăţeni (adică peste 80% din numărul celor care s-au prezentat la urne) au votat în cadrul unui referendum pentru trecerea la unicameral şi pentru maximum 300 de parlamentari.
În Parlament, votul poporului a fost ignorat cu nesimţire – se face curând deceniul de atunci.”
2. playtech.ro, “Cum afli toate informaţiile pe care le are Facebook despre tine”, de George Stanciu, - 517 like-uri & share-uri;
Din postare:
“În ecranul următor, vei ajunge la butonul Start My Archive. După ce îl apeşi, va trebui să îţi introduci parola de Facebook, iar apoi vei fi informat că arhiva este în curs de pregătire, iar când este gata, vei primi un link de download pe adresa de mail folosită atunci când ţi-ai făcut contul.
Arhiva mea are în jur de 3,8 GB, dar s-ar putea ca dimensiunea acesteia să difere, în funcţie de profilul tău. Am verificat cu Bianca şi arhiva ei are tot cam atât.”
3. Blogurile Adevărul, “Ştiţi care-i cea mai periculoasă meserie din România? N-aţi ghici în veci!”, de Costel Crangan, - 382 like-uri & share-uri;
Din postare:
“Dacă v-aţi întrebat vreodată care-i cea mai periculoasă meserie din România şi, purtaţi de valul logicii, aţi oscilat între crescător de vipere, miner şi pompier, aflaţi de la mine că v-aţi înşelat amarnic.
Raportat la dinamica salarială (asta ca să folosesc o sintagmă îndelung malaxată prin instituţiile româneşti) meseria cu cel mai mare risc de tragedii/nenorociri/drame este cea de funcţionar la primărie. Mai cu seamă la o primărie rurală. Conform raportului prezentat la începutul anului 2018 de Curtea de Conturi, pentru „sporul pentru condiţii periculoase şi vătămătoare” s-au tocat în România, într-un singur an, nu mai puţin de 12 milioane de lei”
4. tolo.ro, “CAZIMIR IONESCU, PROPUNEREA PSD PENTRU CNSAS, DESCRIS ÎN DOSARUL MINERIADA: ”A ADERAT LA ATACUL GENERALIZAT ŞI SISTEMATIC ÎMPOTRIVA POPULAŢIEI CIVILE!”, - 245 like-uri & share-uri;
Din postare:
“Ce spun cele 2.000 de pagini ale Rechizitoriului Parchetului Militar despre faptele celui pe care PSD l-a propus, din nou, în Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.
Împreună cu Petre Roman, Cazimir Ionescu l-a păcălit pe Corneliu Coposu că va putea să-şi exprime protestul în direct la Televiziunea Română.
Când i-au chemat pe mineri şi pe muncitori în 13-15 iunie 1990, ei au trimis poliţia cu megafoane ca să strângă oamenii din oraşe.”
5. Blogurile Adevărul, “Binili învinge”, de Valeriu Nicolae, - 227 like-uri & share-uri.
Din postare:
„Binili nici măcar nu a prea existat în ecuaţia câştigului pe la noi pe aici. Ei, şi dacă avem chef ca binili ăsta să învingă vreodată, nu o să funcţioneze nicicând aşteptând să ne pice din cer. Binili începe cu noi făcând ceva bun pentru alţii.
Nu pentru familia noastră sau pentru familiile rudelor noastre. Pentru cei care au nevoie să vadă că binili nu e furt şi nici şmechereală”
Trimite un comentariu