PRESA DE AZI. Cum se văd subiectele zilei în presa românească tipărită? Publicaţiile au venit cu diferite abordări şi titluri pentru subiectele de actualitate.
Fie că vorbim despre românul care şi-a înmatriculat maşina preferenţial, în semn de protest faţă de PSD, de neînţelegerile dintre gimnastul Marian Drăgulescu şi Federaţia Română de Gimnastică sau de diferite probleme sociale din comunităţiile româneşti, editorii din print au găsit soluţii şi abordări originale.
"Pâine şi mâine, o şansă pentru copiii fără şansă" este titlul ales de Newsweek pentru un articol legat de iniţiativa unui ONG. Publicaţia a scris despre programul after-school derulat de organizaţia World Vision în trei judeţe din ţară pentru copiii proveniţi din medii defavorizate.
"Un număr de 1.256 de copii din 31 de şcoli din comunităţile cele mai vulnerabile au fost incluşi în acest program de tip after-school, care oferă o masă caldă după terminarea cursurilor."
Gazeta Sporturilor a tratat pe larg subiectul Marian Drăgulescu şi Federaţia Română de Gimnastică. Ziarul de sport a publicat pe lângă un articol informativ despre caz, un interviu cu gimnastul şi o opinie intitulată: "Talciocul lui Drăgulescu", semnată de Cristian Geambaşu.
"O expoziţie de medalii, cu aer de tarabă ambulantă. Marocanul îşi pune cariera pe zălog pentru a fi lăsat să-şi rişte sănătatea. Poate viaţa."
Libertatea a publicat un text despre protestul unui român care şi-a înmatriculat maşina preferenţial (cu o expresie vulgară), în altă ţară, în semn de protest faţă de partidul aflat la guvernare.
"Cum a ales un român stabilit în Suedia să arate că nu e fan PSD" este abordarea prin care jurnaliştii ziarului au ales să evite, în tiltlu, expresia vulgară folosită de cetăţean pentru a-şi înscrie maşina.
Libertatea a mai dat un titlu inedit în ediţia de astăzi: "Plaja copiilor cu dizabilităţi, ocupată de adulţi care fac terapie cu bere"
"Plaja terapeutică de la Mamaia, amenajată special pentru copiii cu dizabiliţăţi, a fost luată cu asalt de adulţii care spun că fac terapie cu bere. Cei mici nu mai au loc nici măcar pe pontonul plutitor, atracţia zonei."
Ziarul Financiar a publicat o analiză în care prezintă "Ce arată indicele Big Mac pentru România".
Ziarul a calculat câţi hamburgeri poate cumpăra un român raportat la venitul pe care acesta îl primeşte: "Un român poate cumpăra acum 300 de hamburgeri din salariu, cu 70 mai mulţi ca acum doi ani." Potrivit materialului, indicele Big Mac a fost lansat de publicaţia The Economist în urmă cu 30 de ani.
Evenimentul zilei a publicat un text despre un pictor italian specializat în "falsificarea unor picturi celebre", care se ascundea pe teritoriul României:
Textul titrează: "Portretul artistului italian din tuşele căruia au ieşit falsuri de milioane de euro"
Trimite un comentariu