DERAPAJ. Până unde merge click-baitul în goana după afişări? Azi, un exemplu care nu are nevoie de comentarii.
Spoiler: Nu vă îngrijoraţi! Benone Sinulescu este în regulă!
"Benone Sinulescu ascunde o mare suferinţă! De ce boală gravă suferă îndrăgitul cântăreţ", titrează publicaţia online ciao.ro.
Dacă titlul nu era de ajuns, textul continuă. Primul paragraf:
"Prezentatorul Cătălin Măruţă a dezvăluit câteva detalii dureroase despre un cântăreţ iubit de toată România.
Benone Sinulescu ascunde o mare suferinţă, şi nu a vrut să se afle de ce boală gravă suferă."
Ca să mai menţină suspansul, articolul mai are două paragrafe, până să ajungă la "boala" lui Benone Sinulescu.
"Benone Sinulescu suferă de o boală rară, frumoasă şi incurabilă: zâmbetul permanent. (...) E transparent şi onest, nu ascunde nimic, ai senzaţia în permanenţa că-l vezi ca la razele X şi că nu-tţ scapă niciun detaliu din trupul, sufletul şi destinul său."
După care, pentru cei care nu au înţeles din titlu, articolul merge mai departe cu un alt intertitlu: "Benone Sionulescu suferă de o boală gravă"
Şi articolul de pe Ciao continuă cu preluarea unei postări puse pe Facebook de Cătălin Măruţă, o postare elogioasă, cu amintiri plăcute ale realizatorului Pro TV legate de "Nea Beny."
Articolul de pe Ciao este preluat de pe Cancan (site din acelaşi grup), unde titlul este uşor diferit. De data aceasta are ghilimele. Iar boala nu e "gravă', este "rară". Titlul articolului Cancan - Cătălin Măruţă: "Benone Sinulescu suferă de o boală rară".
În loc de epilog: Chiar la finalul articolului din Cancan, e un titlu de cross către Ciao. "Din păcate e adevărat! Benone Sinulescu la 82 de ani a 'pierdut' lupta cu boala."
Comentarii