Skip to main content

COMUNICAT. Cum să amenajezi grădina simplu şi uşor: 5 soluţii de care poţi avea nevoie

 
COMUNICAT. Cum să amenajezi grădina simplu şi uşor: 5 soluţii de care poţi avea nevoie

COMUNICAT. Amenajarea grădinii îţi permite să beneficiezi la maximum de acest spaţiu rezidenţial, pentru activităţi ce au rol în creşterea calităţii stilului de viaţă. De asemenea, un astfel de proiect determină o valoare mult mai ridicată a imobilului, mai ales dacă amenajarea grădinii se face cu bun gust, iar în cadrul întregului proces sunt utilizate materiale de cea mai bună calitate. 

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

 

Este simplu să duci la bun sfârşit o astfel de amenajare, dacă ai la îndemână sfaturi punctuale. De aceea, îţi oferim astăzi o listă cu soluţii esenţiale pentru atingerea unui astfel de obiectiv, cu un rol extrem de important în acest spaţiu.

Achiziţionarea şi montarea acestora în zona de grădină va transforma radical întregul peisaj. Iată ce trebuie să adaugi pe lista de cumpărături.  

1. Borduri pentru grădină

Bordurile de grădină sunt elemente decorative, dar au şi rolul de a contribui la delimitarea rutelor de tranzit din acest spaţiu. Pot extinde direcţia pavajului utilizat cu margini asemănătoare, dacă sunt alese în aceeaşi nuanţă şi acelaşi material. Asigură-te că au un profil scăzut şi pot pune în evidenţă dalele pe care le delimitează. 
 
Pentru separarea spaţiilor verzi de alei, poţi utiliza în grădină şi separatoare de gazon. Acestea sunt realizate din materiale rezistente la razele UV, precum şi la variaţiile de temperatură înregistrate în decursul unui an. Un separator de gazon se montează cu simplitate şi este disponibil într-o gamă variată de culori, pentru a alege un model adaptat la estetica generală. 

2. Gazon şi plante decorative 

Gazonul şi plantele decorative pot oferi ideea de spaţiu natural, prezent în mijlocul unei arii urbane. Verdele este o culoare apreciată pentru faptul că linişteşte, de aceea, dacă suprafaţa disponibilă îţi permite acest lucru, include cât mai multă vegetaţie în grădina ta. 
 
Cele mai potrivite plante pentru acest spaţiu exterior sunt cele perene şi cele de dimensiuni reduse. Plantele căţărătoare reprezintă o opţiune pe care o poţi lua în considerare, în lipsa unor arbuşti sau pomi.

Acestea pot masca simplu şi eficient pereţii cu un indice de refracţie ridicat şi contribuie la obţinerea unui spaţiu cu vegetaţie desfăşurată pe mai multe planuri. 

3. Grătar de grădină 

Grătarul este un element din gradină cu dublu rol: estetic şi practic. Preparatele specifice, servite în aer liber alături de toţi cei apropiaţi, fac deliciul zilelor cu vreme bună. Grătarul poate respecta estetica întregului cadru, dacă se optează pentru un anumit stil de amenajare. De cele mai multe ori, piatra naturală reprezinta varianta de material câştigătoare pentru ridicarea sa. 
 
Poţi amenaja grădina cu un grătar făcut la comandă, dacă bugetul îţi permite acest lucru, sau poţi achiziţiona unul gata construit, de la orice magazin cu articole pentru amenajarea grădinii.

Alege-l în funcţie de suprafaţa disponibilă, înălţimea sa, suprafaţa de lucru efectivă (raportată la numărul celor care se pot bucura de prezenţa sa), zonele pentru depozitare şi accesorii. 

4. Mobilier de grădină

Cele mai potrivite scaune, mese, şezlonguri şi dulapuri din zona grădinii sunt realizate din structuri lemnoase, potrivite pentru a completa un cadru inspirat din natură. Acest tip de mobilier îşi găseşte cel mai bine loc pe terasa din grădină, în jurul piscinei sau lângă spaţiul grătarului. 
 
Scaunele şi mesele trebuie să reziste cu brio razelor UV, precipitaţiilor şi variaţiilor de temperatură. În acest sens, fierul forjat reprezintă un alt material de care trebuie să ţii cont, în procesul de alegere. Spre deosebire de lemn, însă, este mai scump şi mult mai greu.

De asemenea, mobilierul din fier forjat nu se poate plia, pentru o depozitare în spaţii restrânse.

5. Sisteme de lumini exterioare

În serile de vară, grădina casei poate fi locul perfect pentru petrecerea timpului liber. De aceea, acest proiect de amenajare trebuie să includă şi etapa de montare a sistemelor pentru iluminat. Unele dintre produsele acestei categorii au atât un rol decorativ, cât şi unul practic. 
 
De exemplu, lămpile pentru grădină cu încărcare solară luminează şi delimitează în acelaşi timp aleile de spaţiul gazonului, pentru un tranzit fără probleme pe timp de noapte. Pentru zonele de socializare, precum spaţiul de grătar sau terasa, alege lămpi cu abajur şi lampadare cu lumină caldă. Cea rece poate strica din farmecul pe care îl oferă stilul de amenajare ales în grădină. 
 
Spaţiul exterior de lângă casa poate fi amenajat cu un buget relativ mic, dacă ai inspiraţia necesară. Produsele de mai sus pot fi comandate online, având costuri de achiziţie pentru orice buzunar, fiind esenţiale pentru o amenajare a grădinii ce poate oferi rezultatele pe care le doreşti.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus