COMUNICAT. Copertinele metalice sunt o soluţie populară pentru protejarea teraselor, balcoanelor, maşinilor, bucătăriilor de vară, dar şi a intrărilor în casă împotriva intemperiilor. Structura lor trebuie să se potrivească cu aspectul exterior şi cu clădirea în sine. În continuare, vom explora tipurile de copertine metalice şi cum să o alegem pe cea potrivită.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Fie că sunt folosite ca adăpost pentru maşini, balcon, grădină, sau intrarea în casă, copertinele metalice reprezintă o soluţie extrem de eficientă. Ele au o structură solidă, dar uşoară. Copertinele pot fi realizate şi din lemn, policarbonat şi alte materiale, însă cele metalice sunt populare datorită durabilităţii lor, întreţinerii simple (nu necesită o întreţinere complexă, ca în cazul celor din lemn) şi aspectului modern. Sunt realizate de obicei din aluminiu sau oţel.
Avantajele copertinelor metalice
Copertinele metalice sunt folosite cel mai adesea pentru a proteja vehiculele, mai ales în lipsa unui garaj. Aceste copertine ajută la protejarea vopselei autoturismului, prelungindu-i durata de viaţă. O copertină pentru terasă extinde practic spaţiul de locuit în natură. Mobilierul de grădină poate fi amplasat sub o copertină metalică, iar pentru mai multă intimitate, se pot adăuga panouri laterale, care oferă şi protecţie împotriva vântului.
Copertinele pentru balcoane permit, de asemenea, să staţi afară chiar şi în zilele ploioase. În plus, o copertină metalică protejează balustrada şi pardoseala de umiditate şi murdărie. Astfel, nu va fi nevoie să aduceţi mobilierul de grădină înăuntru când plouă.
Este important de menţionat că aceste copertine sunt extrem de durabile, cu o durată de viaţă de peste 30 de ani, în funcţie de calitatea execuţiei, întreţinere şi materialele folosite. Întreţinerea constă în curăţarea periodică cu un detergent uşor şi apă pentru a elimina murdăria.
Un aspect interesant este că aceste copertine pot influenţa eficienţa încălzirii/răcirii clădirii. Datorită copertinei metalice, faţada este mai puţin expusă la lumina directă a soarelui, reducând încărcătura termică a ferestrelor exterioare. Vara, aceasta duce la o nevoie redusă de aer condiţionat. Iarna, copertina metalică împiedică acumularea zăpezii direct în faţa clădirii.
Comparativ cu copertinele din lemn şi policarbonat, cele metalice sunt mai durabile şi rezistă mai mult în timp. De asemenea, sunt mai rezistente la intemperii şi dăunători. Cu toate acestea, copertinele metalice sunt o opţiune mai scumpă, costând între 110 şi 220 EUR/m².
Copertinele metalice sunt disponibile într-o gamă largă de culori datorită stratului de acoperire cu pulbere, care oferă o protecţie durabilă şi rezistentă. Acestor copertine li se pot adăuga diverse accesorii funcţionale şi estetice, cum ar fi iluminatul LED sau jgheaburi pentru scurgerea apei de ploaie.
În contextul creşterii eficienţei energetice şi utilizării surselor de energie regenerabilă, copertinele solare pentru maşini sunt o alegere populară. Acestea sunt echipate cu panouri solare care au funcţie dublă: protejează împotriva intemperiilor şi generează energie. Sunt o opţiune excelentă pentru cei care nu pot monta panouri solare pe acoperiş, din cauza unghiului, structurii acoperişului, expunerii terenului sau a obstacolelor fizice.
Înainte de montajul propriu-zis al copertinei metalice, este necesară asigurarea unei fundaţii corespunzătoare. Se poate alege între fundaţii din beton, piloni cu şuruburi sau o suprafaţă din beton existentă. Ultima opţiune este adecvată doar pentru copertinele metalice mici, care necesită un suport structural mai slab. Pentru copertinele mai mari, fundaţiile din beton sunt o alegere bună, deoarece oferă o bază solidă şi stabilă. Pilonii cu şuruburi sunt o opţiune rapidă, fără a fi necesare excavaţii mari.
Copertine din aluminiu sau oţel?
Este important de menţionat că ambele materiale reprezintă soluţii bune - copertinele din aluminiu sunt rezistente la coroziune şi la condiţii meteo nefavorabile, în timp ce cele din oţel, dacă sunt protejate corespunzător, sunt extrem de durabile şi solide.
Copertinele din aluminiu sunt o alegere bună pentru zonele cu umiditate ridicată, în timp ce cele din oţel sunt mai potrivite pentru zonele cu încărcături mari de zăpadă şi vânt, deoarece sunt mai rezistente şi mai robuste. Aşadar, alegerea între o copertină din aluminiu şi una din oţel va depinde în primul rând de condiţiile locale, dar şi de preţ. Copertinele din aluminiu sunt cu aproximativ 15-25% mai scumpe decât cele din oţel.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Trimite un comentariu