COMUNICAT. Te trezeşti adesea că ai cumpărat diferite lucruri chiar şi atunci când nu ai nevoie de ele? Îţi este greu să rezişti tentaţiei de a cumpăra o pereche nouă de pantofi sau un gadget chiar dacă rişti să-ţi depăşeşti bugetul pentru cumpărături?
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Toate aceste cumpărături pot fi considerate cumpărături impulsive şi pot fi destul de inofensive, dacă se încadrează în bugetul tău, însă un astfel de comportament pe termen lung poate avea consecinţe destul de serioase asupra echilibrului tău financiar.
Pentru a evita astfel de situaţii, specialiştii Promocodius, una dintre cele mai mari resurse de informaţii despre promoţii şi reduceri din România, îţi oferă 3 strategii eficiente pe care le poţi folosi pentru a evita cumpărăturile impulsive.
1. Stabileşte un buget şi respectă-l
Pentru a evita cumpărăturile impulsive este necesar să stabileşti un buget lunar de cheltuieli pe care să-l respecţi cu stricteţe. Conform specialiştilor, unul dintre cele mai bune moduri în care îţi poţi împărţi bugetul este după regula:
• 20% din venit tău ar trebui să meargă cătrea realizarea unor fonduri de economii;
• 50% din buget trebuie folosit pentru nevoile zilnice (locuinţă, utilităţi, servicii etc.);
• 30% pentru satisfacerea dorinţelor.
2. Oferă-ţi permisiunea de a cheltui şi a-ţi satisface anumite dorinţe
Deşi la prima vedere ar putea părea o strategie care te îmbie la risipă, în realitate este important să aloci mereu o sumă de bani rezonabilă şi accesibilă, pentru a-ţi satisface anumite dorinţe, o mică distracţie sau un răsfăţ.
În acest fel vei dispune de cel puţin de o parte din banii pe care urmează să îi cheltuieşti, astfel încât achiziţia să nu mai reprezinte o cumpărătură impulsivă.
3. Aşteaptă cel puţin o zi înainte de a face o astfel de achiziţie
O modalitate excelentă de a evita cumpărăturile impulsive este să aştepţi cel puţin o zi înainte de a face o achiziţie neaşteptată. Verifică în acest timp dacă nu există variante de achiziţie mai avantajoase, modalităţi de a economisi mai interesante sau dacă produsul respectiv oferă calitatea dorită.
4. Fă-ţi un plan pentru fiecare sesiune de shopping
O modalitate excelentă de a evita cumpărăturile şi cheltuielile impulsive este elaborarea unui plan în care să incluzi o listă de articole pe care vrei să le cumperi şi suma aproximativă pe care intenţionezi să o cheltui înainte de a începe orice sesiune de shopping.
Cu un astfel de plan, foarte bine pus la punct, este mai puţin probabil să realizezi cheltuieli excesive sau impulsive.
5. Lasă-ţi timp pentru prospectarea pieţei
Înainte de a realiza orice achiziţie online, alcă cel puţin câteva minute din timpul tău pentru a cerceta produsul şi piaţa. Poţi citi recenziile clienţilor sau ale experţilor, poţi căuta produse comparabile sau îţi poţi întreba prietenii dacă au avut vreo experienţă cu produsul sau site-ul web respectiv.
Utilizează servicii precum cele oferite de Promocodius pentru a afla dacă acum este cel mai bun moment pentru a cumpăra articolul şi dacă există un preţ sau o reducere mai avantajoasă.
În concluzie, cumpărăturile din impuls pot fi o experienţă interesantă şi plăcută, dar este important să ai o abordare raţională şi echilibrată înainte de a face o achiziţie şi să te asiguri că îţi setezi limite financiare adecvate.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro