JOB (P) Pariul multimedia funcţionează. „Aşa cum speram”, spune Elena Tănase, directorul Europei Libere România, „jurnalismul de calitate îşi găseşte drumul spre audienţă."
Acum, redacţia Europa Liberă este în căutarea unui Senior Editor, funcţie echivalentă cu o poziţie de redactor-şef adjunct. Caută şi om pe infografice, dar şi pentru alte poziţii în redacţie. Detalii, în continuare.
Echipa Europa Liberă s-a consolidat în ultima perioadă, materialele de pe site fiind citate din ce în ce mai frecvent.
"Mă refer aici, de pildă, continuă Elena Tănase, la seria dedicată finanţării partidelor politice al cărui autor, Cristian Andrei, a fost distins anul acesta de Fundaţia Ion Raţiu pentru Democraţie. Sau la investigaţii precum cele de la „Ţară în Service” Investigaţia lui Marian Păvălaşc despre investiţiile guvernului Viktor Orban în cluburi sportive din Transilvania a fost un long read tradus imediat şi integral în engleză de colegii de la Praga”.
Concursul dintre candidaţii selectaţi după analiza CV-urilor depuse va avea loc în a doua parte a lunii septembrie. Sunt invitaţi să participe jurnalişti cu experienţă din Bucureşti şi Constanţa.
Detalii despre cum puteţi aplica pentru poziţiile căutate de Europa Liberă - Senior Editor, Multimedia Editor, Social Media Editor, corespondenţi, Cameramani, în rubrica de Joburi de pe Paginademedia.ro, aici.
Europa Liberă, citată în presă
În presa românească, pe de altă parte, sunt deja citate frecvent interviurile One-to-One/ Europa Liberă, realizate de Adriana Nedelea. Unul dintre cele mai citite a fost recent cel cu Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al BNR.
Iar dacă vorbim de citate/preluări, semnalul dat de Europa Liberă, preluat şi de jurnalişti din alte redacţii, a dus la salvarea cailor de la Letea afectaţi de secetă. Newsletter-ul Europei Libere „3 minute” se apropie de 10.000 de abonaţi după nici un an de la lansare.
„Suntem foarte atenţi şi la ceea ce se întâmplă pe reţelele de socializare şi aş remarca aici mai ales articolele scrise de Oana Despa despre expansiunea AUR, dar şi analizele legate de radicalism, xenofobie, rasism şi rădăcinile lor mai vechi sau mai noi”, adaugă Tănase.
Ca şi creator de conţinut, Europa Liberă este prezentă mai ales pe FB şi YouTube, cu perspectiva unui cont de Instagram mult mai activ. Nu întâmplător, editorii social-media sunt printre cei aşteptaţi să participe la competiţie.
Se caută şi om pe infografice
Redacţia Europa Liberă România a fost redeschisă în 2019, după o întrerupere de peste un deceniu. După un start susţinut şi de acuta nevoie de informare a publicului la începutul pandemiei, Europa Liberă a decis să se concentreze exclusiv pe subiecte politice cheie, pe reportaje şi investigaţii.
„Ne-am fi dorit să investim mai mult în multimedia şi până acum, dar a fost nevoie să construim mai întâi un cerc solid de editori şi jurnalişti cu experienţă”, explică directoarea Europei Libere.
„Acum însă insistăm ca o vizită pe site-ul romania.europalibera.org să fie o experienţă remarcabilă – de la conţinut & mesaj la vizual. Avem grijă de timpul prietenilor noştri. Nimeni nu trebuie să îşi piardă timpul la Europa Liberă. E război, vremurile sunt grele, nu ne permitem să eşuăm în redundant & plictisitor”.
De aceea, printre noile posturi scoase la concurs se numără mai multe joburi legate de video/visual. Europa liberă angajează Inclusiv un expert în infografice.
Concursul dintre candidaţii selectaţi după analiza CV-urilor depuse va avea loc în a doua parte a lunii septembrie. Sunt invitaţi să participe jurnalişti cu experienţă din Bucureşti şi Constanţa. Foarte important, echivalentul în România al postului de senior editor este cel de redactor-şef adjunct.