Skip to main content

Avere din fake news-uri pe reţele sociale! Milioane de dolari! Acuzaţia adusă unui medic din America, "pedepsit" de Facebook, Twitter şi Google

 
Joseph Mercola. Foto: Baltimore Sun
Joseph Mercola. Foto: Baltimore Sun

Milioane şi milioane de dolari din ...fake-news. Este acuzaţia adusă unui medic din America, medic care are "antecedente" şi a fost penalizat în repetate rânduri de marile reţele.

Publicitate

Joseph Mercola, un doctor osteopat de 67 de ani, din Cape Coral, Florida, a fost sancţionat de mai multe ori de autorităţi pentru că ar fi răspândit informaţii false despre coronavirus şi vaccinurile anti-Covid.

Potrivit Libertatea, care citează New York Times, Mercola a publicat 600 de articole pe Facebook în care punea la îndoială eficacitatea vaccinurilor anti-Covid.

Afirmaţiile sale au fost preluate şi pe Twitter, Instagram sau Youtube. De altfel, doctorul Mercola are 394.000 de abonaţi pe Youtube.

Conform Centrului pentru Contracararea Urii Digitale, un ONG american, Mercola ocupă primul loc pe lista „duzinii de informare”, o listă de 12 oameni responsabili pentru distribuirea în online a 65% din informaţiile antivaccin pe Facebook, Instagram, Twitter sau Youtube.

După Mercalola, în top mai sunt Robert F. Kennedy Jr., Ty and Charlene Bollinger şi Sherri Tenpenny. Lista completă - AICI.

Doctorul Mercola capătă şi mai multă atenţie acum, într-o perioadă în care puţini oameni se mai vaccinează iar varianta Delta a Covid-ului se răspândeşte extrem de rapid, mai notează New York Times în raportul său.

Cum „păcăleşte” Mercola algoritmii Facebook

Pe lângă dezinformările legate de vaccinul anti-Covid, Mercola îşi promovează intens şi leacurile naturiste în online.

El şi-a făcut şi două companii - Mercola.com Health Resources şi Mercola Consulting Services - prin care se promovează intens în America şi Filipine.

Mercola publică videoclipuri despre leacuri naturiste pe diferite bloguri şi are, de asemenea, o reţea de site-uri şi pagini pe reţelele sociale. Pagina sa de Facebook depăşeşte 1,7 milioane de aprecieri. Pe Twitter are aproape 300.000 de fani.

Averea sa ar depăşi 100 de milioane de dolari, conform unei declaraţii în 2017.

Medicul Mercola încerca să evite restricţiile impuse de Facebook şi Twitter. El nu spune că vaccinurile nu sunt bune împotriva Covid-19, ci doar pune semne de întrebare cu privire la siguranţa lor.

Mercola, sancţionat în repetate rânduri pe reţele sociale

Doctorul Mercola a fost „pedepsit” în mai multe rânduri de Facebook, Twitter şi Youtube.

Facebook nu-i mai permite să-şi facă publicitate pe pagina sa principală, în timp ce Twitter-ul i-a şters câteva postări controversate.

Nici pe Youtube nu-şi mai poate promova canalul despre leacurile naturiste.

De asemenea, Comisia Federală de Comerţ l-a acuzat pe Mercola de publicitate falsă în 2017. În cele din urmă, doctorul ajunsese la o înţelegere cu clienţii şi le-a restituit suma de 2,95 de milioane de dolari.

Şi Administraţia pentru Alimente şi Medicamente l-a amendat pe doctorul Mercola pentru unele produse de sănătate vândute.

Alte idei despre conspiraţiile pornite de Mercola

- Odată cu apariţia coronavirusului, Mercola a pus la îndoiala originea bolii

- În decembrie a folosit un studiu pentru a argumenta că măştile de protecţie nu opresc răspândirea virusului

- A promovat suplimente cu vitamine care ar fi protejat oamenii de Covid-19

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus