„Nu a trebuit să fac glume de autobază ca oamenii să fie convişi să mă asculte”, o spune Răzvan Exarhu - realizatorul celui mai ascultat matinal din Bucureşti în rândul tinerilor, conform ultimelor date de audienţă.
Cum a ajuns Exarhu primul în Bucureşti? Un interviu spumos, dar şi serios cu „roşcatul” de la Morning Glory, emisiunea matinală de la Rock FM.
Vom afla şi cum au apărut porecla de „roşcatul” de la Morning Glory? Realizatorul de radio a povestit şi cum a apărut povestea cu rimele, din emisiune.
Ca toate poveştile bune, şi povestea rimelor începe „cum trebuie”: „ne-am îmbătat într-o seară...”
„De desfăşurătorul emisiunii se ocupa Dragoş Olteanu, care e prietenul meu de 25 de ani şi fost partener de matinal la Pro FM. De la el vine povestea cu rimele. Găsisem numele, dar nu ştiam ce să fac cu el.
Ne-am îmbătat într-o seară, iar după ce am plecat de el m-a sunat şi mi-a dat prima rimă. Mi s-a părut minunat. Dragoş pune totul în pagină şi scrie”, detaliază Exarhu.
Reamintim că Rock FM a produs surpriza toamnei în Bucureşti! Pe publicul comercial (18-49 de ani), matinalul cu Răzvan Exarhu a trecut, în premieră, peste cel de la ZU, cu Buzdugan şi Morar, în Capitală. A fost pentru prima dată când un post de hituri a fost depăşit de un radio de „nişă”.
Tot din toamna aceasta, pe zona de scris, echipei de la Morning Glory s-a alăturat şi Sergiu Floroaia, fost matinal la Kiss FM ani buni.
VIDEO. Cum a ajuns Razvan Exarhu primul În Bucureşti cu Morning Glory la Rock FM?
De unde a apărut „roşcatul”? „Eu eram tot ras în cap, dar cu barba mai neagră”
Foarte celebră a devenit şi porecla „roşcatul”, la adresa lui Răzvan Exarhu, mai ales în social media. A povestit de unde a venit şi cine a fost „responsabil”:
„Asta cu roşcatul a venit dintr-o discuţie cu un copil, acum e o găligancă de 20 şi ceva de ani. Pe atunci avea cam şase ani şi am ieşit la un restaurant cu mama ei şi mama ei mi-a dat voie să îi command tot ce vrea.
Şi a comandat nişte prostii: măslin e, tort, dar în ordinea asta, cartofi prăjiţi. Era foarte fericită că trăieşte acest moment de libertate. Statea la mine pe genunchi, foarte mulţumită că i-am făcut poftele.
S-a întors şi mi-a luat capul şi mi-a zis „măi roşcatule”. Eu eram tot ras în cap, dar cu barba mai neagră”, spune Exarhu.
„Mulţi oameni de la radio au învăţat să fie foarte leneşi”
Realizatorul de radio a dat detalii şi despre „reţeta” prin care a adus Moring Glory pe primul loc, după patru ani şi jumătate. Nu este chiar o reţetă, ci este vorba despre „multă muncă”, după cum punctează Exarhu.
El spune că mulţi „oameni de radio au învăţat să fie foarte leneşi”.
Ce a mai spus în interviul Paginademedia.ro, pe scurt:
- E construcţie. E vorba de patru ani şi jumătate de muncă la Morning Glory. Chestia asta a demonstrat că se poate face radio şi cu decenţă.
- N-am făcut nimic previzibil, m-am mişcat în anumite direcţii la care nu mă aşteptam nici eu: de la rimele cu Morining Glory, la sunetele de tiruri sau la curcanii puşi peste Metallica.
- Nu a trebuit să fac glume de autobază ca oamenii să fie convişi să mă asculte. A trebuit doar să am răbdare, să construiesc, să menţin calitatea produsului sau să o ridic de la un an la altul.
- Eu am încredere în public.
- Nu-mi doresc să adun tot publicul de pe piaţa, dar din ce cred eu că este potrivit cu felul meu de a face radio cred că am adunat foarte mult. Şi mai există potential de creştere. Nu e un război, ci e o demonstraţie că se poate şi că îţi trebuie puţin curaj şi răbdare. Publicul nu este format din oameni pe care trebuie să îi dispreţuieşti, ci trebuie să le oferi ceva foarte bun, cu sinceritate.
- Noi şi muncim foarte mult. Morning Glory este un program muncit. Mulţi oameni de la radio au învăţat să fie foarte leneşi, cum eram noi pe vremuri când ne uitam prin patru ziare, adunam patru ştiri şi făceam radio. Aia nu e radio, e lene. E despre muncă şi despre efortul de a găsi în fiecare zi ceva proaspăt, nou, un invitat interesant.
- Radioul e şi un mediu care îţi dă curaj dimineaţa. E foarte important momentul acela. Mie de aia îmi şi place să fiu în urechile oamenilor dimineaţa, când sunt foarte deschişi. Poţi îi ajuţi. Oamenii sunt cu tine pentru că eşti prietenul lor.
- Dacă eu mă fac pe mine să râd, înseamnă că lucrurile sunt bune. N-am altă resursă decât propria mea bucurie.
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
Păi astea le face de când intră în emisie. Începând cu curcanii ăia ***, trecând prin auto-reclama cu „ilustrul realizator Icsulescu” și terminând cu „glumițele” pe care le face cu cei care-l sună și pe care-i pune să se scălâmbăie de toată groaza. Nu știu pe cine are la mână, dar sigur îl are cu ceva bun de își permite „mizeria”, așa cum i se face reclamă (mersi, Hrubarule!)
PS. CNA-ul nu-l vede pe ăsta?