VIDEO. „Ca înotător şi pasionat de Columb, Bartolomeu Diaz sau Magellan, mersul la marină mi s-a părut absolut natural. Ceva m-a atras la Liceul de Marină Navrom din Constanţa. Drumul către ofiţer de marină era foarte clar”, povesteşte Daniel Pavel, prezentatorul Survivor, despre prima parte a maturităţii sale.
Drumul care părea clar la vremea respectivă a cotit spre presă, radio şi media, la un moment dat. În total a lucrat patru ani pe mare, ca ofiţer în marina comercială.
„Microfonul” l-a descoperit tot în şcoala de marină, mai exact în centrul de media al Institutului de Marină, unde a făcut „pe reporterul”.
Reîntors recent din Republica Dominicană, unde a stat în ultima jumătate de an pentru show-ul Survivor, Daniel Pavel a rememorat bucăţi din copilăria şi din drumul pe care l-a parcurs până la rolul pe care îl are acum: prezentator de televiziune.
A dezvăluit detalii cu privire la planurile de viitor pe care le are. Mai exact, urmează să lanseze o carte de ficţiune scrisă din perspectiva „unui moderator” de radio, după cum spune chiar el.
Pe lângă toate aceste lucruri a detaliat programul pe care îl avea la Survivor, ce a însemnat acest show pentru el şi care era ritmul pe care a trebuit să îl adopte. A povestit inclusiv despre o problemă medicală pe care a avut-o şi din cauza căreia a trebuit să poarte ochelari de soare aproape în fiecare moment.
Un alt lucru foarte interesant pe care l-a relatat a fost legat de social media:
„Eu nu aveam Instagram. L-am deschis după Crăciun, când am primit verde pentru proiect. De la şase oameni pe care îi aveam la finalul anului 2020, acum suntem 60.000”, meţionează acesta.
Mai multe detalii, în interviul video.
Câteva date, pe scurt, despre Daniel Pavel:
- S-a alăturat proiectului Survivor din sezonul doi, în locul lui Dan Cruceru. A fost prezentator Antena 3, dar şi la RFI, radio la care a găzduit emisiunea „Business On Air”, program ce a fost si premiat de CNA in 2015.
- Daniel Pavel a fost redactor sef al Penny FM, iar de ceva vreme locuia în Austria.
- Un detaliu inedit despre el ar fi că înainte de cariera în televiziune şi radio a lucrat ca ofiţer în marina comercială.
VIDEO. Totul despre Survivor şi povestea prezentatorului Daniel Pavel
„O zi la Survivor: Ziua mea începea la 6:30”
Prezentatorul de la Survivor a venit şi cu câteva detalii legate de programul pe care îl avem în timpul filmărilor de la Survivor. Erau, în total, aproximativ cinci zile de filmare.
Pe scurt, Pavel descrie în felul următor o zi în Dominicană:
- Ziua mea începea la 6:30 ora locală şi întotdeauna, cel puţin după prima lună, făceam o alergare pe lângă o potecuţă şi apoi câteva de exerciţii fizice. Am încercat să evit partea de sală.
- Făceam exerciţii pe care mi le dădea fratele meu, care e antrenor. La 7:30 venea prima cafea Dominicană şi de la 8:30 luam micul dejun cu „tata” Teo, adică doctorul grupului nostru. E vorba de domnul doctor Teo Goian.
- După care plecam pe trasee. Traseele erau destul de aproape de locuinţa mea şi primeam cu o seară înainte locul unde să mergem. Traseul, în detaliu, nu îl ştiam. Aflam la faţa locului toate detaliile.
- Filmările de la Consiliu erau cu o altă dinamică, trebuia să intrii într-o altă stare. Târziu spre 9, 10 seara se termina ziua. Aveam zile şi de 10 ore liniare.
- Ideea formatului este să laşi să vorbească concurenţii.
- Prezentatorul în astfel de show-uri este o mică piesă de puzzle
Simţea presiunea audienţelor? - „Hate-ul a scăzut pe parcurs”
Emisiunea Survivor a scos audienţe bune în sezonul doi, cu Daniel Pavel prezentator. Nu a fost în fiecare seară pe primul loc, însă a pus Kanal D de multe ori peste principalele rivale - Antena 1 şi Pro TV.
Cu privire la audienţe, prezentatorul a precizat:
- În legătură cu audienţele nu aveam cifre în cap sau o aşteptare cantitativă. La început erau oameni care întrebau de ce ţipă prezentatorul. Încet-încet, numărul de comentarii pozitive a crescut, ajungând la un nivel de hate foarte mic.
- Eu nu aveam Instagram. L-am deschis după Crăciun, când am primit verde pentru proiect. Eu nu aveam Instagram pentru că aveam o convenţie cu managementul austriac din corporaţie. De la şase oameni pe care îi aveam la finalul anului 2020, acum suntem 60.000.
De la ofiţer de marină, la PR şi apoi la radio şi TV
Drumul realizatorului a fost unul sinuos. A plecat de la dorinţa de a fi explorator, inspirat de Indiana Jones. A ajuns în liceul de Marină Navrom din Constanţa, acolo a „gustat” pentru prima dată din ceea ce înseamnă „media”, iar apoi şi-a făcut o firmă de PR. Până la cariera în radio şi TV nu a mai fost decât un pas. A trecut la RFI şi Antena 3.
Mai multe a povestit chiar el:
- Daniel Pavel e copilul care vedea filme cu Indiana Jones, iar acum îl trăieşte pe Indiana Jones. Am şansa să fiu explorator.
- Tranziţia a fost tot din sfera lecturilor, adică citeam foarte mult în anii '80. Am beneficiat de o bibliotecă impresionată pe care o are tatăl meu. Am avut o bibliotecă în care mi-am construit lumi imaginare, atunci când nu aveam acces la filme. Ca şi pasionat de Columb, Bartolomeu Diaz sau Magellan, mersul la marină mi s-a părut absolut natural. Ce nu am realizat, adică nu a fost cazul, era că în 1990 când am plecat la drum eu puteam să fac un liceu în Bucureşti, eram bun pe matematică, istorie, însă ceva m-a atras la Liceul de Marină Navrom din Constanţa.
- Am trecut prin toate etapele şmecheriei constănţene şi am pus acolo baza capacităţii de a supravieţui în lumea noastră. Drumul către ofiţer de marină era foarte clar, dar am aduăgat şi inserturi de media.
- Am fost reporter în centrul de media al Institutului de Marină. Avea studio şi tot ce mai trebuia, însă am lăsat-o ca o pasiune. Am plecat pe mare, dar am conştientizat că n-am să fac marină toată viaţa. Am făcut 4 ani de carieră pe mare.
- Ofiţerul de marină s-a născut din dorinţa de a explora şi n-a renunţat. Eu nu simt că am renunţat. Ies cu plăcere pe mare.
- În media, tranziţia a fost pe PR, pe relaţii publice. Am avut o firmă de PR, am încercat să fac evenimente, mi-a plăcut să fiu printre oameni. Fiind într-o postură să conduc un proiect de media de comunicare pentru camera de comerţ a României, în 2009-2010, am preluat frâiele. Am început să realizezi emisiuni la RFI şi la Antena 3.
- Apoi, am rămas RFI până în 2016, după care a urmat Penny FM la Viena.
Citeşte şi: Am fost „acasă” la Survivor! Paginademedia, pe insula din Dominicană unde se filmează show-ul Kanal D. Detalii inedite din culise
Citeşte şi: După cinci luni de Survivor, prezentatorul Daniel Pavel vorbeşte despre show: „E într-adevăr un experiment social. E pe bune!”
Citeşte şi: VIDEO. Zannidache a câştigat finala show-ului Survivor 2021
Citeşte şi: Claudiu Sara, ex Pro FM, foşti oameni din RFI, Kiss şi Radio 21, la Penny FM. Studioul, la Viena
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
Comentarii