VIDEO. Octavian Strunilă a fost în discuţii să facă un serial la Pro TV. A mers chiar şi cu episodul pilot la directorul de programe de atunci. De ce nu s-a mai concretizat?
Actorul, care a jucat mulţi ani în telenovele la Acasa TV, a trecut pe „scaunul” regizorului şi chiar are în plan un proiect amplu: un serial.
Zilele acestea îşi lansează primul lungmetraj la TIFF, dar nu este singurul proiect cinematografic la care lucrează. Lucrează la un serial, care este cel puţin pentru moment la stadiul de proiect.
A făcut chiar şi un episodul pilot pentru seria numită „Cursa de şoareci”, cu care a şi mers pe la televiziuni.
Pandemia şi o plecare de la Pro TV au fost lucrurile care au făcut ca proiectul să nu se mai concretizeze.
Ce s-a întâmplat când a ajuns cu pilotul serialului la Pro TV? A povestit chiar el în Studioul Paginademedia.ro:
„M-am dus către posturile TV, toată lumea are păreri foarte bune. Am şi nimerit în perioade proaste, ce-i drept. De exemplu, l-a văzut şi Stella Litou (nr.red. director de programe la Pro TV în perioada 2015-2019).
Mi-a spus că îi place, dar a vrut să vadă mai mult, adică ce se întâmplă în cele 12 episoade. Am scris „arcul” pentru cele 12 episoade, iar la un moment dat am văzut pe Paginademedia.ro că Stela Litou a plecat la Antenna Group (nr.red. Grecia).
Şi în felul ăsta am luat-o de la capăt cu pitch-uitul, pentru că a venit altcineva şef la Pro TV. După care a venit pandemia şi s-au întâmplat tot felul de lucruri.
Pe scurt, toată povestea serialului ar trebui să aibă 12 episoade. Strunilă îl caracterizează ca fiind „Un serial cu foarte multe trimiteri subtile în viaţa de zi cu zi. Personaje reale care sunt doar întâmplător reale”, după cum a spus în interviul acordat Paginademedia.ro.
VIDEO. Octavian Strunilă are un serial în proiect. A mers cu el către Pro TV. Care a fost răspusul?
„Nu m-am simţit confortabil în postura de prezentator”
Strunilă a detaliat şi câteva aspecte ce ţin de viitorul său profesional. Spune că nu ar mai vrea să prezinte emisiuni, ci doar să propună proiecte din postura de regizor.
„Mă gândesc să fac proiecte pe TV doar sub forma regizorului care propune un serial de televiziune. Mă feresc să mai fac lucruri pe care nu sunt stăpân. Eu nu m-am simţit confortabil în postura de prezentator TV. Vreau să fac ce ştiu, ce mă pricep”, a subliniat actorul.
La întrebarea „Ai prefera să ai un serial pe Netflix sau unul pe un post TV?”, Octavian Strunilă a fost direct:
„Răspunsul este pe Netflix pentru că suntem consumatori de Netflix. Dacă o gândesc puţin mai matur, îmi dau seama că e important să fii şi pe TV.
Dacă vorbim de serial, se pare că ne reducem la un singur post - Pro TV. De ce spun asta? Un serial aşa cum îl văd eu nu îşi are locul pe alt post. Costă mult, iar Pro TV e cel mai protrivit pentru că are un public format pentru seriale”, a mai adăugat acest.
Cu ce s-ar diferenţia „Cursa de şoareci” de „Las Fierbinţi” şi „Umbre”?
Octavian Strunilă a explicat cu ce s-ar diferenţia „Cursa de şoareci” de producţii de top ca Las Fierbinţi şi Umbre, pe care actorul le-a lăudat. Câteva detalii, pe scurt, despre „Cursa de Şoareci”:
„Las Fierbinţi este un serial de comedie, iar ce vreau eu să fac ţinteşte o cheie realistă. Personajele mele nu parodiază, deşi există tipologia „prostovanului” care este extrem de folosită în filme şi care dă o notă comică.
Serialul meu tinde să aducă, aşa cum aduce un ziar de investigaţii, lucruri care se întâmplă şi care sunt incriminatoare, dar le aduce sub formă de ficţiune.
Nu dă neapărat în politicienii pe care noi îi ştim exact. Nu dă nici măcar în clasa politică, că nu e vorba doar de politicieni. Sunt tot felul de personaje, de la traficanţi de droguri, la afacerişti şi poliţişti. Sunt personaje specifice Sud-Estului Europei.
E un scenariu de ficţiune bazat pe ceea ce se întâmplă în Europa de Sud-Est”, punctează Strunilă.
Strunilă lansează primul lungmetraj, după un film de Cartea Recordurilor
Prezenţa lui Octavian Strunilă în studioul Paginademedia.ro a venit în contextul în care îşi va lansa primul lungmetraj, după un film de Cartea Recordurilor.
Acţiunea filmului, pe scurt. Într-o seară la un pahar de vin, 7 prieteni (soţ-soţie, iubiţi, amici), intră într-un joc periculos: pun telefoanele pe masă şi hotărăsc ca la tot ce primesc în acea seară, telefoane, mesaje, mail-uri, să răspundă pe speaker sau să citească cu voce tare. De aici... totul o ia razna.
Actorul a rememorat provocările unui film făcut în pandemie. Unul dintre cele mai dificile momente a fost chiar înainte de startul filmărilor, când unul dintre actori s-a îmbolnăvit de Covid-19. Cum s-a repliat şi pe cine a găsit în loc? A explicat în discuţia cu Petrişor Obae, editorul Paginademedia.ro.
Citeşte şi: Octavian Strunilă, aşa cum nu îl ştiaţi. Lansează primul lungmetraj, după un film de Cartea Recordurilor. Cu actori din Las Fierbinţi
VIDEO. INTERVIU - De Cartea Recordurilor! Octavian Strunilă îşi lansează primul film de lungmetraj
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
Comentarii