
Documentare româneşti la Discovery. Postul de televiziune difuzează o serie de producţii româneşti în fiecare duminică. Seria intitulată Seara Filmului Românesc a început pe 20 aprilie şi va ţine până pe 22 iunie.
Astfel, această serie de documentare româneşti intră la Discovery în zilele de duminică, de la ora 20:00.
Primele titluri care s-au difuzat până acum la Discovery au fost Pasaport de Germania şi documentarul Chuck Norris vs. Comunism.
Iată care sunt titlurile care apar până la şfârşitul lunii mai:
4 mai:
„Doar o răsuflare"
Filmul explorează natura profund contradictorie a iubirii în viaţa de familie. Dobrin aşteaptă să se întâmple un miracol pentru ca Denisa, fiica sa mai mică, să se ridice din scaunul cu rotile şi să meargă.
Producţia este regizată de Monica Lăzurean-Gorgan şi a fost lansată în 2016.
11 mai:
„Acasă, my home"
În sălbăticia Deltei Bucureştiului, nouă copii şi părinţii lor au trăit în perfectă armonie cu natura timp de 20 de ani, până când sunt alungaţi şi forţaţi să se adapteze la viaţa din marele oraş.
„Acasă” spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcăreşti, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată - Parcul Natural Văcăreşti - primul parc natural urban din România.
Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viaţă în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei, potrivit datelor de pe cinemagia.ro.
Regizat de Radu Ciorniciuc şi a apărut în 2020.
18 mai:
„Holy Father" (2020)
Un viitor tată se reîntâlneşte cu propriul său tată, de mult pierdut, acum călugăr pe Muntele Athos. Regizorul Andrei aşteaptă un copil şi merge să-şi caute tatăl înstrăinat, devenit între timp călugăr pe muntele Athos, pentru a afla cum să devină el însuşi tatăl pe care el şi-a dorit întotdeauna să-l aibă, conform cinemagia.ro.
Regizat de Andrei Dăscălescu.
25 mai:
„Reţeaua" (2015)
În România, bolnavii de cancer nu pot beneficia de medicamente citostatice nici gratuit, aşa cum prevede legea, nici contra cost din farmaciile româneşti. Pentru a-şi rezolva o problemă, aceia care au acces şi fonduri sunt nevoiţi să apeleze la farmaciile din străinătate fiind siguri că banii cheltuiţi nu vor mai fi recuperaţi.
Ceilalţi, mai puţin norocoşi, sunt condamnaţi la întârzierea sau neînceperea tratamentului sau urmarea unui tratament incomplet, cu şanse semnificativ mai mici de vindecare, în prima fază şi, bineînţeles, în cele din urmă, la moarte.
Mulţi dintre bolnavii care încearcă, într-un fel sau altul, să facă rost de medicamente, sunt ajutaţi de o adevărată REŢEA de oameni. Membrii reţelei cumpără medicamentele din străinătate şi le trimit în România cu ajutorul prietenilor, cunoştinţelor, turiştilor care cunosc situaţia respectivă. La ora actuală reţeaua numără peste 250 de oameni şi preţul medicamentelor tranzacţionate anual se ridică la aproximativ 60.000 euro, potrivit cinemagia.ro.
Filmul este regizat de Claudiu Mitcu.
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro