Redacţia Realitatea TV a fost convocată în weekend (“prezenţa obligatorie!”) la o testare profesională. Într-un mail intern, redactorul-şef Cristian Coman precizează despre ce e vorba: “cultură generală, cunoştinţe profesionale şi gramatica limbii române”.
Examenul va fi scris: 2-3 pagini cu întrebări. “Să aveţi pix la voi”, spune în mail şeful ştirilor.
De ce era nevoie de acest test? Vor fi penalizaţi corigenţii? Se va simţi „nota” la salariu?
“Nu acesta e ţelul, să umblăm la salarii”, a declarat pentru paginademedia.ro Cristian Coman, redactor şef ştiri Realitatea TV.
Înainte de răspunsurile lui Cristian Coman, iată mailul de convocare:
“În acest weekend, sâmbătă şi duminică, toţi jurnaliştii Realitatea TV Bucureşti vor participa la testarea profesională. Adică vor primi de la managementul RTV şi HR 2-3 pagini cu întrebări de cultură generală, cunoştinţe profesionale şi gramatica limbii române. (să aveţi pix la voi).
Este o practică în companiile care se respectă să testeze periodic nivelul profesional al angajaţilor. La RTV testarea instituţională o face audienţa. Însă în spatele reuşitei sau eşecului de rating se ascund oameni pregătiţi, foarte pregătiţi şi deloc, iar managementul vrea foarte mult să îi cunoască.
Prezenta este obligatorie.”
Nu acesta e ţelul, să umblăm la salarii. Este un test profesional.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.roPetrişor Obae: Ce îşi propune examenul?
Cristian Coman: Testarea nu îşi propune să aibă o finalitate într-un clasament. Doar că este bine să testăm profesional echipa, să vedem cât de bine sunt pregătiţi.În funcţie de rezultate, vom analiza. O pregătim demult, dar abia acum am reuşit să o finalizăm.
Cine va avea acces la rezultate?
Resursele umane şi noi, cei din management.Ca orice testare profesională, este vorba de a afla gradul de pregătire al fiecăruia: cine şi cât de avansat este.
Ce efect vor avea rezultatele?
Vor fi programe de training, care vor fi aplicate pe categorii profesional. Sunt multe concluzii care se pot trage. Nu este o procedură inventată de noi. Noi doar o aplicăm.Veţi reduce salariile la cei mai slabi?
Nu ne-am propus asta şi nu acesta e ţelul, să umblăm la salarii. Este un test profesional.Poate unii sunt foarte bine puşi pe poziţiile lor, alţii poate nu.
Vor fi schimbări?
Este posibil să fie schimbări în interiorul redacţiei, dar nu asta ne-am propus. Cel mai important este să le continuăm pregătirea profesională.Ziariştii vor şti rezultatele?
Da, ei vor şti. Fiecare în parte.Notele cum se dau? Cum se face punctajul?
Există un număr de întrebări la care ei trebuie să răspundă. Astfel îţi dai seama de pregătirea lor. Dar nu înseamnă că unii vor avea note de trei sau alţii de zece.Cum spuneam, vrem să vedem cine este mai la început, cine este la mijloc, cine este mai avansat sau mai are de învăţat în profesia lui.
Comentarii
Adevarul ca pe crawl vezi neiste greseli de mori de ras.
cat despre limba romana vorbita in media sau orice alt tip de comunicare externa companiilor care poate ajunge si la terti suparaciosi ca mine... nu am timp sa va dau toate exemplele care imi inunda creierul in acest moment.
nu am nici un fel de mila fata de oameni care nu sunt in stare sa produca ceva bine facut (fie care e un material media, o oferta de vanzari sau o prezentare de companie). si sa fie bine inteles, nu spun ca eu nu fac parte din acelasi grup compact de mediocritate facuta gramada, n-am mila nici fata de mine.