Acţionarii Money Express se joacă cu nervii ziariştilor. Ieri, redacţia Money Express a primit o notificare de concediere colectivă. Notificarea venită de la acţionarul Dragoş Nedelcu spunea că va avea loc o “concediere colectivă pe motiv de pierderi” începând din 15 august. Notificarea a fost ulterior retrasă.
Publisherul Andreea Roşca a încetat colaborarea cu revista. Noul publisher este Beatrice Weber. Detalii, în continuare:
Filmul evenimentelor de la Money Express:
Situaţia de la Money Express a ajuns într-un punct critic. Pierderile pe şase luni sunt de peste 500.000 de lei (peste 100.000 de euro). Salariile sunt în întârziere de câteva luni. Ultimele salarii primite sunt pentru o parte din luna mai. Andreea Roşca, publisherul revistei, a încetat joi, 15 iulie, colaborarea cu Money Express.
Jurnaliştii Money Express încearcă să îşi obţină salariile restante prin intermediul sindicatului MediaSind. Ca răspuns, acţionarul Dragoş Nedelcu trimite notificarea în care se vorbeşte de o concediere colectivă pe motiv de pierderi, începând de la 15 august.
Ulterior, în aceeaşi zi, acţionarul Dragoş Nedelcu retrage notificarea de concediere: “notificarea nu e o decizie, e doar o informare”, spune el pentru paginademedia.ro. “Acţionarul minoritar Sorin Freciu nu a fost de acord cu aceasta”, continuă el.
După acest război al nervilor, “uite concedierea, nu e concedierea”, vor mai veni la lucru cei 20 de ziarişti ai revistei? Dacă renunţă?
“Este dreptul lor să facă asta, dar revista va continua să apară, cu sau fără actuala echipă editorială. Eu îmi doresc însă să rămână”, spune Nedelcu.
Dragoş Nedelcu susţine că există un plan de redresare financiară.
Nedelcu:
“Am vrut să atrag atenţia angajaţilor că situaţia presei româneşti este mult mai gravă decât cred ei. Nu am ce să le reproşez. Îşi fac treaba poate cel mai bine pe segmentul presei economice. Money Express nu se închide. Îmi doresc să merg în continuare cu vechea echipă, dar nu vreau mi se strângă mâna la spate.”
“Probabil că vor mai fi întârzieri la salarii, dar nu mai mari ca la media presei din România.”
La începutul acestui an, revista Money Express a fost preluată de Dragoş Nedelcu (95%) şi de către Sorin Freciu (5%), după ce Sorin Ovidiu Vîntu a reunţat la operaţiunile de print din grupul Realitatea Caţavencu (singurul titlu păstrat a fost Academia Caţavencu)
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Iar argumentatia ta are forta, este puternica!
Este puternica precum un taur.
Din nou, te arunci precum un taur in arena, foarte puternic si foarte patimas si pe langa subiect.
Eu am zis ca presa, in Romania, IN PREZENT, nu mai are nicio putere.
Nu acum 14 ani pe vremea lui Iliescu, sau la unguri, sau in America.
Uite, acum 14 ani, pe vremea domniei lui Iliescu, daca se intalnea Presedintele echidistant cu PDSR-ul, incepea o revolutie.
In prezent, daca (presupunem prin absurd) Presedintele Basescu ar dirija PLD-ul si s-ar implica in fel de fel de chestii de partid, eu as pune pariu ca NU ar mai incepe nicio revolutie.
Si sunt nenumarate exemple de acest gen.
Uite, eu sunt foarte suparat ca pun astia borduri aiurea si saprg banii.
Citesc mereu, mereu, mereu in presa despre treaba asta.
Cauta-mi si mie un articol despre arestarea unuia cu bordurile, te rog.
Asta e un argument de luat in seama, ca sa-mi predici ca presa e utila in prezent.
Restul... nimic mai mult decat compuneri.
Eu nu am studii ziaristice sau deontologice.
Dar, logic vorbind, cred ca important este sa citesti cu atentie, sa intelegi, sa analizezi, sa rationezi CORECT si abia apoi sa asmuti neologismele si expresiile frumoase pe care le detii in vocabular.
Ca daca argumentezi pe langa subiect, e totul in van.
E vanare de vant!
Apropo, vezi la ce s-a ajuns pornind de la un post al carui subiect era Vantu?
Tot pe langa, tot pe langa, pana la deontologie.
Chestie care ma lasa rece.