Skip to main content

16 decembrie: Dan Negru, un prezentator de Cartea Recordurilor

 

Dan Negru, vedeta Antenei1, va fi prezentatorul a cinci emisiuni în două ţări şi gazdă pentru douăsprezece Revelioane consecutive, un record mondial absolut, scrie Evenimentul Zilei.

Publicitate

După ce a început, de câteva săptămâni, înregistrările la Chişinău, unde va fi gazdă a Revelionului din acest an, vedeta Antenei 1 filmează, de ieri, şi pentru mega-Revelionul televiziunii din Băneasa. După o noapte dintre ani prezentată la TVR şi zece, în zece ani, la Antena 1, vedeta a prezentat unsprezece Revelioane consecutive, chiar douăsprezece dacă se adaugă şi cel de la Chişinău. Performanţa lui a depăşit recordul deţinut până acum de un prezentator TV din Venezuela, care are la activ doar nouă. Asta nu e tot. Dacă, în vară, vedeta se mira că "este singurul moderator care are două formate în România, Te pui cu blondele şi Plasa de stele, şi două în altă ţară, Moldova", din primăvară el îşi va adăuga încă un format în palmares, urmând să fie gazda unei noi emisiuni la Antena 1, difuzată în prime time. Astfel, Negru reuşeşte performaţa de a fi, concomitent, prezentatorul a cinci emisiuni în două ţări.

Dan Negru, de Cartea Recordurilor

Televiziunile nu vor mai putea să difuzeze imagini cu persoane aflate în arest, reţinute sau în detenţie fără a avea acordul acestora, potrivit unei modificări a Codului audiovizual, a declarat Răsvan Popescu, preşedintele CNA, ieri, la Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor. Potrivit lui Popescu, modificările la Codul audiovizual vor fi finalizate cel mai probabil până la sfârşitul acestui an, urmând ca posturile de televiziune să le aplice imediat, întrucât ele sunt în acord cu Legea audiovizualului, relatează Mediafax şi Adevărul.

Posturile de televiziune ar putea fi obligate să aloce săptămânal spaţiu de emisie pentru difuzarea unor emisiuni culturale sau educative, potrivit unui proiect legislativ aprobat ieri de Comisia de Cultură a Camerei, notează Mediafax şi Adevărul. Potrivit proiectului de lege, televiziunile generaliste vor trebui să aloce 120 de minute în fiecare săptămână pentru difuzarea unor emisiuni culturale sau educative, iar cele de ştiri câte 30 de minute. Aceste emisiuni nu trebuiesc programate în intervalul 1.00 - 7.00. Camera decizională este, însă, Senatul. Dacă proiectul legislativ va fi adoptat, va modifica astfel actuala Lege a audiovizualului, iar prevederile privind difuzarea emisiunilor culturale sau educative vor intra în vigoare la şase luni de la data publicării noii legi în Monitorul Oficial.

O femeie de vârsta mijlocie, care s-a recomandat drept verişoara lui Traian Băsescu, a ridicat în numele acestuia premiul de la Gala "Zece pentru România", organizată de Realitatea TV, scrie Adevărul. Persoana a urcat pe scenă spre uimirea organizatorilor, care anunţaseră că îi acordă preşedintelui premiul în lipsa lui. Prezentatorul Mihai Tatulici s-a declarat surprins că Traian Băsescu a trimis pe cineva la festivitate.
O falsă verişoară i-a înşfăcat premiul lui Băsescu la Zece pentru România

Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al SRTv, a declarat ieri, la Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor, că Arhiva TVR este în prezent într-o stare "foarte proastă de degradare", Televiziunea Română încercând să atragă fonduri europene pentru ca arhiva să poată fi folosită, relatează Mediafax.
Alexandru Lăzescu: Arhiva TVR este într-o stare "foarte proastă de degradare"

Postul turcesc Kanal D a lansat în octombrie Închisoarea păcătoşilor,un reality show în care unul dintre concurenţi a fost închis 17 ani pentru crimă. Este sau nu moral să-l aduci pe criminalul Mihaelei Runceanu într-o emisiune? Oamenii din media şi specialiştii au păreri împărţite: totul depinde şi de scopul emisiunii, scrie Adevărul. „Nu cred că emisiunea lui Cristian Andrei să urmărească reabilitarea lui Daniel Ştefănescu, la fel cum nu cred să vizeze nici stigmatizarea lui. Show-ul vrea pur şi simplu audienţă şi mizează mai curând pe un anumit gen de curiozitate macabră care a dat în România publicaţii gen «Infractorul», în anii '90, şi ulterior «Ştirile de ora 17.00» de la PRO TV", a declarat Iulian Comanescu, Managing Partner al firmei Comanescu. De cealaltă parte, sociologul Alfred Bulai spune că măsura luată de CNA este abuzivă. „Consiliu trebuie să sancţioneze conţinutul emisiunii, în niciun caz invitaţii.”
Dilemă: Este sau nu moral show-ul cu un criminal de la Kanal D?

Propunerea legislativă iniţiată de PSD privind eliminarea obligativităţii taxei TV pentru televiziunea publică a fost respinsă, miercuri, de deputaţii din Comisia de Cultură, scrie HotNews, care citează un comunicat al TVR. Valoarea taxei TV este în prezent de 4,2 lei pe lună la nivel de gospodărie, ceea ce înseamnă în jur de 11 euro pe an, precizează sursă citată. Principalul motiv invocat de iniţiatori pentru modificarea Legii nr. 41/1994 - privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi a Societăţii Române de Televiziune - a fost "acordarea unei protecţii sociale" pe fondul crizei economice.
Propunerea de eliminare a taxei TV, respinsă de Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor

Patruzeci şi doi de ziarişti au fost ucişi în 2010 în întreaga lume, Pakistanul fiind cea mai periculoasă ţară pentru exercitarea acestei meserii, scrie HotNews, care citează un raport publicat la New York de Comitetul pentru protecţia ziariştilor (CPJ). Opt ziarişti au fost omorâţi în Pakistan, patru în Irak şi trei în Honduras, la fel ca şi în Mexic, precizează CPJ. Numărul victimelor a scăzut în comparaţie cu 2009, când un număr record de ziarişti - 72 - şi-au pierdut viaţa, în special din cauza masacrului din Filipine, unde 12 reporteri şi-au găsit moartea.
Media: 42 de ziarişti au fost ucişi în 2010

Reprezentanţa Comisiei Europene şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România au anunţat, ieri, câştigătorii concursului "Reporter European 2010", ediţiile de primăvară şi toamnă, scrie Mediafax. În urma competiţiei au fost desemnaţi cinci câştigători: Ioana Şanta- Pro TV, pentru o serie de reportaje privind folosirea fondurilor europene în agricultura românească; Octavian Jora - Piaţa Financiară, pentru editorialul "Agenda cu pariuri grele, cota 2020:1"; Violeta Cincu - Radio Nord-Vest Iaşi, pentru reportajul "Romii din Iaşi. În Uniunea Europeană sau în afara ei"; Adrian Şchiop - România Liberă, pentru comentariul "Cui foloseşte ficţiunea nomadismului rom" şi Nicolae Teremtuş - Gazeta de Maramureş, pentru reportajul "Maramureşul, ultima frontieră Schengen".
Jurnalista Pro TV Ioana Şanta, câştigător al concursului "Reporter European 2010

Postul de televiziune Pro TV difuzează, din 17 decembrie, emisiunea "Dăruieşti şi câştigi", realizată de Florin Busuioc, care va fi difuzată în fiecare seară, de la 18.50, scrie Mediafax.
Florin Busuioc îndeamnă să "Dăruieşti şi câştigi" din 17 decembrie, la Pro TV

Google se plasează pe prima poziţie în ediţia Consumer Superbrands 2010 în România. Pentru prima dată, un brand românesc - Sensiblu - a intrat în top 10 cele mai apreciate mărci de business, în urma centralizării rezultatelor studiului efectuat de Superbrands România, scrie Wall-Street.ro. Lista primelor 10 branduri desemnate ConsumerSuperbrands în România pentru anul 2010 include: GoogleBMWCoca-ColaPampers, Mercedes Benz,NokiaNikeJack DanielsMicrosoft şi Sensiblu.
Topul brandurilor preferate de români în 2010

Săptămânalul de business în limba engleză Business Review apare începând cu acest număr într-un nou layout şi într-un format mai mare, scrie Wall-Street.ro. “Este o investiţie pe termen lung, de aproximativ 50.000 de euro, pornind de la etapa de research, creaţia şi procesul de re-desenare propriu-zisă a revistei, elementele de design, până la costurile generate de folosirea unui tip de hârtie mai scump, schimbarea modului de tipărire a revistei sau organizarea evenimentului de lansare de săptămâna trecută, la JW Marriott Grand Hotel”, detaliază Adina Milea, marketing manager Business Review. O data cu această investiţie, Business Review revine la tirajul de 10.000 de exemplare şi va fi reauditata de BRAT începând cu 2011.
Revista Business Review investeşte 50.000 euro pentru un nou format
Cel puţin şase companii internaţionale sunt interesate să cumpere active ale celui mai mare grup media din Turcia, Dogan Yayin, scrie HotNews, care citează Financial Times. Sursa citată menţionează că numele a şase dintre companiile interesate ar urma să fie anunţate miercuri, când expiră termenul pentru a doua rundă de oferte pentru activele Dogan - grup care, în România, deţine pachetul majoritar în Kanal D. Potrivit FT, printre companiile care au depus oferte se numară DiscoveryRTL şi Time Warner, interesate în principal de canalele TV Kanal D şi Star.
Cel puţin şase companii interesate de activele grupului media turc Dogan Yayin

Ambasada Statelor Unite la Paris a realizat o panoramă a presei franceze, apreciind că aceasta este mai supusă presiunilor politice şi comerciale decât cea americană, potrivit unor telegrame diplomatice obţinute de WikiLeaks şi dezvăluite de cotidianul francez Le Monde, în ediţia electronică, notează Mediafax.
WikiLeaks: Presa franceză, mai supusă presiunilor politice şi comerciale decât cea americană

Agenţia de relaţii publice Rogalski-Grigoriu oferă, începând cu luna decembrie, servicii de consultanţă şi media relations pentru compania G4S, ce activează în industria serviciilor de securitate, scrie Wall-Street.ro. Rogalski-Grigoriu va coordona comunicarea pe toate segmentele de business ale companiei.
Rogalski-Grigoriu comunică pentru G4S

Miliardarul Steve Forbes, care deţine grupul Forbes Media, a declarat că intenţionează să lanseze anul viitor o ediţie europeană a celebrei reviste, scrie Wall-Street.ro, care citează Telegraph.co.uk. Steve Forbes, preşedintele Forbes Media, a precizat că motivul lansării unui titlu european constă în aparitia primelor semne ale redresării economice”, iar Europa a devenit din ce în ce mai interesantă pentru antreprenori şi investitori
Forbes va lansa anul viitor o ediţie europeană

Jurnaliştii de business freelancer din America de Nord câştigă în medie între 25.000 şi 30.000 de dolari pe an, scrie Wall-Street.ro, care citează un studiu realizat de Society of American Business Editors and Writers. Peste două treimi din cei care au participat la studiu au declarat că nu ar mai opta pentru un loc de muncă permanent în domeniul presei, oferind drept motivaţie programul de lucru flexibil şi posibilitatea de a colabora cu mai multe instituţii media.
Studiu: Cât câştigă anual un jurnalist freelancer din SUA

Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare Facebook, a fost desemnat "Omul anului 2010" de revista Time, scrie Mediafax, care citează publicaţia americană. Recent, Zuckerberg el a ales să îşi doneze o mare parte din avere unor fundaţii de caritate.
Fondatorul Facebook, desemnat "Omul anului 2010" de revista Time

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horea Horea
    Completare:
    Atat de OBOSITOR (ca sa-i nu-i spun :URLATOR) incat e demn de Cartea Recordurilor.
    La asemenea reconduri, mereu, noi unii romani, iesim in evidenta!
  • alin alin
    Titlul era promitator. Credeam ca este ceva de genul omul care a spart cele mai multe timpane. Ori omul care a tipat cel mai mult timp in fundul gol cocotat intr-o capita. Ori omul care a inghitit cea mai multa cacao. Ori recordul absolut la pupat in dos viteza.
  • Horea Horea
    De ani de zile cand INTAMPLATOR ajung, din telecomanda, pe un un post sau emisiune cu Dan Negru,schimb REPEDE programul.
    Il consider un prezentator sau moderator foarte OBOSITOR pentru urechea (urechile) cu un auz normal.

Trimite un comentariu

sus