Intact a reacţionat după dezvăluirile făcute de fostul angajat Stelian Negrea în Evenimentul zilei. Este vorba de doi jurnalişti şi de directorul general Claudiu Şerban, daţi în judecată.
Lista pârâţilor nu îl cuprinde pe semnatarul articolelor din EVZ, Florin Ciornei.
Până la termenul de judecată e cale lungă. Când se va judeca, dar şi lista completă a celor implicaţi în proces, în continuare:
Claudiu Şerban (director general), Laurenţiu Ciornei (şeful de la online) şi Horia Ghibuţiu (fost senior editor) au fost daţi în judecată de grupul de presă deţinut de familia Voiculescu pentru cazul Stelian Negrea. Şi Stelian Negrea şi firma acestuia, Gerswin Media sunt pe lista pârâţilor.
Termenul de judecată a fost stabilit pentru 19 decembrie 2012.
Stelian Negrea, fostul şef al Departamentului de investigaţii media din Intact, a declarat pentru Evenimentul Zilei că firmele care nu aveau contract de publicitate cu Intact riscau să fie ţinta unor anchete de presă efectuate de un Departament de Investigaţii creat la cererea Cameliei Voiculescu şi care se afla în subordinea lui Codruţ Şereş, fost ministru al economiei. Jurnalistul susţine că acestea erau printre metodele trustului lui Voiculescu de obţinere a publicităţii de la companiile private.
Lista părţilor, conform TMB:
- SC Intact Media Group SRL - Reclamant
- SC Intact Media Group SRL, prin mandatara SC Antena TV Group SA - Reclamant
- SC Media Casa Press - Reclamant, MANDATARA
- SC Antena 3 SA - Reclamant, MANDATARA
- SC Editura Intact SRL - Reclamant, MANDATARA
- SC Editura Evenimentul zilei şi Capital - Pârât
- Claudiu Alexandru Şerban - Pârât
- Laurenţiu Ciornei - Pârât
- Horia Ghibuţiu - Pârât
- Negrea Stelian Gabriel - Pârât
- SC Gershwin Media SRL - Pârât
Dezvăluirile lui Negrea au început să apară în presă la începutul lunii mai.
Ce spunea Negrea:
EVZ: Cu ce se ocupa acest Departament de Investigaţii?
S. Negrea: "Adunam informaţii, la indicaţiile lor, despre firme cu care nu aveau contracte de publicitate sau cu care aveau litigii în instanţă. Pe partea politică trebuia să adun informaţii despre toţi politicienii care nu se aflau în sfera lor de interes. În general de la putere, dar erau şi de la opoziţie doi-trei."
EVZ: Cine vă cerea aceste materiale?
"Fizic era Codruţ Şereş, directorul trustului Intact, dar el participa la rândul lui la şedinţe cu membrii familiei Voiculescu. Acest departament a fost creat la indicaţiile speciale ale doamnei Camelia Voiculescu."
EVZ: Ai un caz concret în care aţi fost puşi să faceţi materiale despre o anumită firmă?
"Am mai multe, nu doar unul. Dintre cele mai mari a fost cel legat de campania dusă pe Antena 1, Antena 3 şi în toate publicaţiile on-line şi print ale trustului împotriva firmei RCS-RDS. După cum se ştie, trustul Intact şi această companie sunt într-un litigiu comercial. RCS-RDS cere Antenei 100 de milioane de euro, iar Antena cere RCS-RDS vreo 60 de milioane."
La puţin timp după ce această situaţie a devenit un subiect pentru presă, Consiliul Naţional al Audiovizualui i-a chemat la discuţii pe Stelian Negrea şi reprezentanţii Intact pentru a vedea dacă este vorba de cenzură sau “ingerinţe în politica editorială a postului”. La şedinţa CNA (care nu a luat nicio măsură), Stelian Negrea a prezentat pe larg cum se desfăşura activitatea departamentului pe care îl conducea. Elena Udrea şi RCS au fost primele ţinte, a povestit Negrea.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Comentarii