Skip to main content

24 Mai. Televiziunile au atras sancţiuni pe bandă rulantă în campanie

 

AMENZI PE BANDĂ RULANTĂ. După doar două săptămâni de campanie, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat 35 de posturi TV, scrie Adevărul. Până acum, campionii sunt Realitatea TV şi OTV. Cele două posturi au primit, în urma analizei din şedinţa de marţi, câte 25.000 de lei amendă. În penultima şedinţă, OTV mai primise o amendă de 5.000 de lei, la fel ca şi Televiziunea Prahova. Pe de altă parte, postul Nord Vest TV din Satul Mare a primit o sancţiune de 10.000 de lei.

Sezon electoral, amenzi în audiovizual


CUM IESE TVR DIN PROBLEMA ANAF. Modificarea legii de funcţionare, restructurarea, închiderea unor posturi, limitarea cheltuielilor sau creşterea taxei TV ar putea fi câteva dintre soluţiile pe care Televiziunea Română ar trebui să le ia pentru a-şi putea plăti datoriile, iar ANAF să-i deblocheze conturile, scrie DailyBusiness.ro.
În lipsa achitării datoriilor sau a ştergerii acestora, instituţia nu are prea multe şanse de rezolvare a situaţiei.
Lupta televiziunilor cu ANAF. Cum ar putea TVR sa-si deblocheze conturile


MOARTEA UNUI INVENTATOR. Eugene Polley, americanul care a inventat prima telecomandă făra fir pentru televizoare (1955), a murit la vârsta de 96 de ani, au anunţat reprezentanţii companiei pentru care acesta a lucrat, Zenith Electronics, scrie HotNews.

Eugene Polley s-a angajat în 1935 la Zenith Radio, pentru care a brevetat 18 invenţii printre care telecomanda Flash-Matic, care la acea vreme era un obiect fluorescent ce permitea pornirea şi oprirea de la distanţă a unui televizor precum şi schimbarea posturilor TV.
VIDEO Eugene Polley, inventatorul primei telecomenzi wireless, a murit la vârsta de 96 de ani


CAMPANIE PENTRU TIFF. Festivalul Internaţional de Film Transilvania a lansat recent cea mai nouă campanie de promovare. Regizorii Marian Crişan şi Iulia Rugină au prelucrat ideea "supradozei de filme" în două filmuleţe amuzante, în care "fanaticii" filmelor "sfârşesc" mai mult sau mai puţin rău, scrie Mediafax.

"Ideea a fost să filmăm nişte declaraţii despre dispariţia unui cinefil înrăit care şi-a dat duhul din cauza vizionării excesive de filme. Sper ca asta să nu descurajeze spectatorii fanatici de la TIFF", spune Marian Crişan despre spotul în care Luminiţa Gheorghiu, Adrian Titieni, George Piştereanu şi Alina Grigore deplâng dispariţia prematură a unui cinefil "din prea multă dragoste de filme".

Spotul TIFF semnat de Marian Crişan


Spotul oficial al TIFF, lansat în două versiuni care parodiază ideea de "supradoză" de filme - VIDEO


PROGRAME SPECIALE DE CAMPIONAT. Discovery va completa evenimentele sportive din această vară printr-o grilă creată în jurul acestora, în care se vor regăsi programe precum "Pregătirea Campionatului European" şi "Cum se fabrică echipamentele sportive", scrie Mediafax.

Pe parcursul campionatului UEFA, sezonul de pescuit va ocupa locul central în grila de programe a Discovery. În fiecare zi de luni până vineri, între 17.00 şi 19.00, telespectatorii vor putea urmări serialul Robson Green şi pescuitul extrem, urmat de "Monştrii apelor".
Discovery Channel va difuza în iunie şi iulie programe ce completează evenimentele sportive de sezon


FACEBOOK: NICIO ZI FĂRĂ PROBLEME. Facebook, banca de investiţii Morgan Stanley şi operatorul bursier Nasdaq OMX sunt ţintele mai multor anchete şi procese iniţiate de autorităţile financiare din SUA şi de investitori referitor la modul în care s-a derulat oferta publică iniţială a reţelei de socializare, scrie Mediafax.

O firmă de avocatură din Los Angeles a iniţiat un proces colectiv împotriva Facebook, Morgan Stanley şi celorlalţi aranjori ai IPO, acuzând companiile de ascunderea unor informaţii cheie. Firma a invitat toţi investitorii care se consideră păgubiţi în urma listării Facebook să se alăture acţiunii în justiţie.
Scandal Facebook: Reţeaua de socializare este asaltată cu procese după ce acţiunile au scăzut cu 18%


CÂTE BILETE AU CUMPĂRAT ROMÂNII LA CINEMA. Cele mai de succes zece cinematografe din România au vândut anul trecut 7,08 milioane de bilete, în valoare de 28,9 milioane de euro, acestea reprezentând 98,1% din suma cheltuită anul trecut de români la cinema, de circa 29,4 milioane de euro, arată datele Centrului Naţional al Cinematografiei, scrie Wall-Street.ro.

Reţeaua de cinema cu cele mai mari încasări a fost Cinema City România, cu circa 3,7 milioane de bilete vândute, în valoare de 15,5 milioane de euro (65,8 milioane de lei).
Ce cinematografe vând cele mai multe bilete în România


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus