Gigi Becali sau alti politicieni care sunt candidati la alegerile locale care sunt implicati in alte activitati nu pot aparea decat in emisiunile si dezbaterile electorale.
In consecinta Gigi Becali, patronul echipei Steaua Bucuresti, nu poate aprarea nici la posturile de sport.
«Activitatea lor poate fi reflectata la stiri in cadrul acelor emisiuni informative dedicate. Pe langa patronul de club fiecare club are si un presedinte de club, un administrator s.a. », a declarat Ioan Onisei, vicepresedinte CNA, dupa incheierea intalnirii cu reprezentantii televiziunilor.
Acesta a mai spus ca in urma acestor discutii va propune in sedinta de maine un proiect de instructiuni, care daca va intruni numarul minim de voturi va fi trimis televiziunilor.
« Noi o sa incercam sa propuem o instructiune pentru ca in urma discutiilor de astazi pe care le-am avut cu inspectorii, cu radiodifuzorii din teritoriu si din care am retiunut o serie de probleme. Cred ca o sa initiem un proiect e instructiuni sa vedem daca majoritatea membrilor sunt de acord », a mai spus Ioan Onisei.
Ce s-a mai discutat la intalnirea de la CNA cu usile inchise?
"Noi am spus cum vedem lucrurile ca urmare a sedintei de ieri si ne-au pus intrebari tot in legatura cu felul in care trebuie sa aplice legea.
Principalelel probleme ridicate au fost legate de specificul emisiunilor electorale fata de dezbaterile electorale, de asemenea, ce inseamna reprezentanti ai competitorilor electorali si a treia problema este daca oamenii politici altii decat candidatii pot participe la dezbateri care nu au caracter electoral.
Este limpede ca in cazul candidatilor acestia nu pot fi prezenti decat in emisiuni si dezbateri electorale.
Rasvan Popescu, presedinte CNA :
« Principala problema pare sa vina de la situatia obiectiva ca televiziunile de stiri au acoperire nationala, dar trebuie sa reflecte o campanie electorala de interes preponderent locala. Din discutii a rezultat ca dupa un debut anevoios, redactiile s-au mai rodat si se mai imbunatati prezenta candidatilor in emisiunile si dezbaterile electorale care urmeaza. »
Care ar fi definitia contracandidatului ? Trebuie sa fie neaparat doi candidati pentru acelasi sector ?
"În sensul acesta avem un caz de speţă, dat fiind dificultăţile şi ale partidelor dar şi ale radiodifuzorilor s-a acceptat ideea că poate să fie o dezbatere cu candidaţi care sunt de pildă din sectoare diferite.
Este un caz care s-a petrecut, o dezbatere între doamna Sulfina Barbu, care este candidat la Primăria sectorului 4, şi domnul Robert Negoiţă, candidat la Primăria sectorului 3, şi au dezbătut probleme legate de administraţia locală, de specificul activităţii unui primar."
Care este diferenţa între dezbatere şi emisiune electorala?
Emisiunea electorală este emisiunea în care apare candidatul şi vorbeşte despre programul lui politic şi platforma lui electorală, ce va face dacă va fi ales şi despre activităţile de campanie, nu este o dezbatere, ci se alocă timpi de antenă şi el vorbeşte despre aceste lucruri, în timp ce la dezbatere temele puse în discuţie sunt dezbătute de candidat, reprezentant al candidatului, de jurnalişti, analişti şamd.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Trimite un comentariu