UPDATE. Licenţa revistei Forbes România a fost preluată de firma BP Publishing, deţinută de Raluca Badea, fostul director al diviziei reviste de la Adevărul Holding, după cum a declarat, în exclusivitate pentru paginademedia.ro un reprezentant al agenţiei de PR care se ocupă de Forbes Europa. Topul Forbes 500 de miliardari va ieşi pe piaţă în această toamnă, iar echipa editorială va rămâne aceeaşi. Detalii AICI.
Revista de business Forbes România, lansată de Adevărul Holding în martie 2009, nu va mai apărea pe piaţă. Asta în condiţiile în care pe 17 octombrie ar fi trebuit să apară topul Forbes 500 milionari.
Închiderea Forbes vine într-o perioadă în care Cristian Burci este pe ultima sută de metri în preluarea Adevărul de la omul de afaceri Dinu Patriciu. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, zilele următoare vor urma şi restructurări în Adevărul Holding.
Cristi Burci şi Dinu Patriciu au semnat un acord de preluare a Adevărul Holding la 5 septembrie, după cum declara Cristi Burci în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, AICI.
Acordul prin care Burci va prelua în totalitate Adevărul Holding a fost încheiat la trei fără zece dimineaţa, după 20 de ore de negocieri. Pe cinci septembrie, la trei fără zece dimineaţa, Cristi Burci s-a înţeles cu reprezentanţii Adevărul să preia grupul de presă. Filmul zilei de negocieri, AICI.
Povestea aducerii Forbes în România
“Ce-ar fi să aducem noi Forbes în România” şi-au spus în 2005 Adriana Halpert şi Ştefan Onică. Pe atunci, Halpert coordona Capital Top 300 cei mai bogaţi români, iar Onică era redactor la acelaşi catalog. Printr-o cunoştinţă, au aflat cine se ocupă de licenţele internaţionale Forbes.
A urmat o corespondenţă via email cu americanul de la Forbes, iar în 2006, cei doi zboară la New York şi îşi încearcă norocul cu editorul american. A fost doar o întâlnire“de contact”. “Faceţi un business plan, găsiţi un investitor şi apoi mai discutăm”, au spus, pragmatic, americanii.
În primăvara lui 2006, Halpert şi Onică pleacă de la Capital cu destinaţia Adevărul. Ziarul era în proprietatea Anei Mariei Tinu. Opt luni mai târziu, urma să fie cumpărat de actualul proprietar, Dinu Patriciu. Din vara lui 2006, cei doi nu au mai discutat cu reprezentanţii Forbes.
Acesta a fost, de fapt, începutul. Ideea avută în urmă cu trei ani de Adriana Halpert şi Ştefan Onică a fost reluată în 2008 şi dusă mai departe de către managementul Adevărul Holding (grup condus de Răzvan Corneţeanu), care a purtat şi negocierile şi care a încheiat contractul.
Primul pas către licenţa Forbes a fost făcut cu ocazia Adevărul Top 500. Catalogul a preluat licenţa de a publica în paginile sale clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Până în acest an, clasamentul Forbes apărea în Capital Top 300 (produs editat de Ringier).
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Se vor concedia pe capete.
Fiecare sectie va avea maximum doi oameni.
In schimb de sefi nu se va atinge.
Vor continua sa ia bani fara munca urmatorii frecatori de menta platiti cu mii de euroi:
Sabin Borcan
Alin Paicu
Liviu Avram
Lucian Pop
Andrei Velea
Liviu Manolescu
Matei Udrea
La ei se adauga Grigore Cartianu, Mihnea Maruta, Malin Bot.
10 sefi la 20 de ziaristi.
Asta e schema la Adevarul.
La Click vor fi cinci sefi la 15 ziaristi.