Tensiunile din CNA răbufnesc în afara instituţiei. Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului a ieşit cu o “somaţie publică” la adresa unui membru, în care trece în revistă şi câteva costuri cu salariile. În replică, Valentin Alexandru Jucan vine cu un răspuns la adresa acuzaţiilor şefului forului: “preşedintele CNA minte”.
Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, schimbul de scrisori publice dintre preşedintele CNA şi Valentin Jucan.
Preşedintele Laura Georgescu îl somează public pe Valentin Jucan, unul dintre membrii, să participe la şedinţe, sugerând că membrul CNA îşi ia intenţionat concediu marţea şi joia, în zilele în care forul se întruneşte. Totodată, menţionează în scrisoare că salariul ei este de 5.000 de lei pe lună, în timp ce costurile pentru Valentin Jucan (incluzând transportul şi cazarea) sunt de 11.000 de lei.
În replică, Jucan spune că a anunţat din timp că îşi va lua concediu, că la lipsa de cvorum au contribuit aţi doi membri absenţi şi că suportă din fonduri proprii multe dintre cheltuieli.
Laura Georgescu: “Vă somez public”
"Având în vedere că astăzi, 27.06.2013, la ora 15.30, şedinţa publică a Consiliului Naţional al Audiovizualului s-a suspendat din lipsă de cvorum, vă somez public, domnule Valentin Alexandru Jucan, membru CNA, să participaţi la şedinţele publice ale Consiliului care se desfăşoară în fiecare săptămână, marţea şi joia, acceptând ca în celelalte 3 zile lucrătoare ale săptămânii să participaţi la proiectele instituţiei şi nu la audienţele publice pe care le-aţi solicitat, prin abuz de încredere, celorlalţi membri ai CNA.
De asemenea, vă rog să nu mai aduceţi atingere imaginii publice a instituţiei de la care luaţi indemnizaţie de un an şi jumătate, deşi, potrivit declaraţiei dumneavoastră de la postul B1 TV, “CNA este cea mai coruptă instituţie din România”.
Costurile din bani publici aferente postului dumneavoastră sunt de aproximativ 11.000 de lei lunar, reprezentând indemnizaţia lunară, chiria pentru locuinţa din Bucureşti, transportul pentru patru deplasări cu avionul la reşedinţa din teritoriu, abonamentul la telefonul mobil, regia de la sediu, costurile cu întreţinerea maşinii de serviciu şi benzina aferentă.
Menţionez că venitul ca Preşedinte CNA, pe care îl încasez pentru cele 7 zile lucrate pe săptămână, este de circa 5000 de lei lunar.
Valentin Jucan: “Minciuna are nume şi funcţie: Laura Georgescu, preşedinte CNA
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.roSpuneam cuiva în această seară ca nu ar trebui să am vreo reacţie la un comunicat fără valoare, construit din afirmaţii mincinoase, dar din respect pentru reprezentanţii radiodifuzorilor din România, pentru reprezentantii presei care participă împreună la şedinţele de plen ale C.N.A. (şi care mă cunosc), dar mai ales pentru că detest minciuna, doresc să fac următoarele precizari legate de apelul preşedintelui CNA adresat subsemnatului:
1. Joi, 27 iunie a.c. eram oficial în concediu, legal, anunţat cu câteva zile înainte. Şedinţa CNA a fost suspendată din lipsa de cvorum deoarece alţi doi membri ai CNA au părasit sala. Poate îi întrebaţi pe dânşii de ce au părasit lucrările, blocându-le.
2. Preşedintele CNA minte atunci când afirmă că am susţinut faptul că "CNA este cea mai coruptă instituţie din România". Această afirmaţie a fost facută pe postul B1tv, în cadrul unei intervenţii telefonice solicitată mie de către realizator, dar formulată de către invitaţii din platou. Înregistrarea vă stă la dispoziţie.
3. Transportul la domiciliul de 4 ori pe lună este o facilitate oferita de O.G. 69 din 2005 de care nu beneficiez doar eu în cadrul Consiliului. Nu am abuzat niciodată. Documentele publice vă stau la dispoziţie.
4. Am renunţat la abonamentul telefonului mobil plătit de instituţie de trei luni. Documentul în acest sens vă stă la dispoziţie.
5. Regia de sediu? Probabil se face referire la biroul pe care îl ocup la sediul C.N.A. Din fonduri proprii, pe parcursul unui an, mi-am amenajat biroul. (lămpi, perdele, accesorii de birou IKEA, doua fotolii achizitionate second-hand) Toate chitanţele şi facturile vă stau la dispoziţie.
6. Costurile cu întretinerea autoturismului - masina de serviciu - aflată în uzul meu? De la preluarea în folosinţă a autoturismului Renault Megane, în 2012, am folosit bugetul propriu pentru a aduce masina la un standard normal de folosire (curaţare tapiserie, înlocuit faruri, reparat tinichigerie, înlocuit casetofon, refacere lac. Aproximativ 4.000 lei) Va sta la dispoziţie documentul prin care am informat Directia Secretariat General despre lucrările facute la maţină în anul 2012. Am menţionat că nu doresc decont.
7. În ceea ce priveşte benzina, probabil am cel mai mic consum de combustibil, din cota acordată de lege, dintre toate maşinile membrilor CNA. Nu beneficiez şi nici nu doresc şofer.
8. Cât priveşte "abuzul de încredere", de acesta v-aţi folosit Dumneavoastra atunci când aţi cerşit votul membrilor C.N.A. pentru a fi propusă de Consiliu, Parlamentului României, pentru funcţia de preşedinte al C.N.A. Acum, în prezenţa oricui şi a tuturor, suntem cel mult "ăia".
Aşadar, ca de obicei, spuneţi neadevăruri cu o uşurinţă formidabilă! "Felicitari!"
Comentarii