Editura Evenimentul şi Capital se desparte de Marian Duşan, după numai patru luni în care acesta a fost CEO-ul companiei.
Conducerea celor două publicaţii va fi asigurată, în continuare, de Virgil Munteanu, director executiv al companiei deţinute de Dan Andronic.
Dan Andronic, pentru Paginademedia.ro:
"Marian Duşan are alte proiecte, către care doreşte să îşi canalizeze eforturile. Am decis de comun acord să încetăm colaborarea."
Marian Duşan spune că se va concentra pe proiectul Romanian Business Accelerator, o asociaţie care militează pentru dezvoltarea antrprenoriatului şi a mediului de afaceri.
Marian Duşan, pentru Paginademedia.ro:
„Am decis să întrerupem colaborarea în calitate de CEO. Voi contiua să scriu în continuare la Capital. Le mulţumesc celor din echipa Evenimentul zilei şi Capital pentru că mi-au fost alături în aceste patru luni.”
„Am un proiect personal, Romanian Business Accelerator, care îmi ocupă foarte mult timp.”
Comunicatul EVZ:
"Începând cu această lună, Editura Evenimentul şi Capital, de comun acord cu Marian Duşan, anunţă încheierea colaborării.
Timp de 4 luni, Marian Duşan a ocupat funcţia de CEO al companiei şi a condus operaţiunile publicaţiilor Evenimentul zilei şi Capital, împreună cu Virgil Munteanu, Director Executiv al companiei EEC.
Toate operaţiunile Editurii Evenimentul şi Capital vor fi coordonate în continuare de către Virgil Munteanu, în calitate de Director Executiv.
Marian Duşan şi Editura Evenimentul Zilei şi Capital vor continua să colaboreze dacă vor exista proiecte comune."
Cine este Marian Duşan: de la intermediere de produse la Combinatul Siderurgic Călăraşi
Marian Duşan s-a născut pe 5 aprilie 1979, este licenţiat în Drept şi în Ştiinţe Politice, şi are un master în Psihologie Politică şi Leadership in Administraţie.
Marian Duşan a povestit în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, care a fost traseul profesional:
La 18 ani, în 1997, a înfiinţat la Bucureşti firma BAD Com - Baza de Aprovizionare Desfacere Bucureşti. "Intermediem vânzarea de diferite produse, de la anvelope şi acumulatori, la materiale de construcţii. Luam marfa pe datorie, direct de la producători şi o vindeam mai departe", povesteşte Duşan. "O luam pe încredere şi, după o lună, scoteam şi profit şi le duceam banii înapoi."
Unul dintre parteneri era Combinatul Siderurgic Călăraşi, pentru care a ajuns să furnizeze diverse materiale. La începutul anilor 2000, a ajuns unul dintre principalii creditori ai combinatului. "Aveam mulţi bani de încasat de la ei, pentru materie primă şi materiale", spune el. Aşa a ajuns ca, în 2002, să preia la privatizarea pe un euro ce a mai rămas funcţional din combinat: Uzina de reparaţii. La 22 de ani a devenit managerul Combinatului Siderurgic de la Călăraşi.
În 2007, vinde combinatul pentru o sumă de ordinul milioanelor de euro către concernul Martifer Donasid şi pleacă în SUA.
Peste ocean, spune el, a intrat în fonduri de investiţii, în special pe zona de tehnologie. În prezent, este CEO la grupul de investiţii PTK Capital (New York), orientat pe proiecte din pieţele Braziliei, Rusiei, Indiei, Chinei şi Africii de Sud.
În 2011, a pus bazele Romanian Business Accelerator, o asociaţie ce îşi propune „să accelereze mersul în businessul românesc”, după cum declară Duşan pe blogul său.
Citeşte şi:
Comentarii