VOICULESCU, FIICA SA ŞI SORIN ALEXANDRESCU LA DNA. Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, fiica sa Camelia şi directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, s-au prezentat, ieri, la DNA, în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, scrie Mediafax.
Dan Voiculescu a declarat la ieşirea de la DNA, că a existat o discuţie între Sorin Alexandrescu şi Ioan Bendei, ca reprezentant al RCS&RDS, astfel că nu înţelege cum poţi şantaja o persoană juridică, iar în cazul lui Nelu Iordache, a spus că nu poţi şantaja o persoană pe care nu o cunoşti.
"Sunt supărat că se încearcă în continuare implicarea familiei şi copiilor într-o chestiune stupidă. A fost vorba de o discuţie între Sorin Alexandrescu şi RCS&RDS. Bendei era reprezentantul companiei, nu era persoana Bendei, care nu are nicio legătură cu şantajul. Şantajul se face la persoană, nu se poate face la o companie", a declarat Voiculescu.
MESAJUL RADIO GUERRILLA CĂTRE ASCULTĂTORI. Radio Guerrilla "a respectat legea, dar respectă şi decizia CNA" de a retrage licenţele postului de radio, au declarat oficialii instituţiei de presă într-un anunţat publicat pe reţeaua de socializare Facebook, notează Wall-Street.ro şi HotNews.ro.
"Staţi liniştiţi la locurile voastre! / Radio Guerrilla a respectat legea dar respectă şi decizia CNA. Suntem hotărâţi să continuăm proiectul editorial. Şi îl vom continua, pentru că peste 45 de zile ne vom prezenta la concursul pentru redobândirea licenţelor. Pentru că vorba lui Tamango, Radio Guerrilla e Radio Guerrilla! Ca să nu mai zicem că "Binili Învingi!"", se arată în mesajul postat pe Facebook.
Ieri, Radio Guerrilla a rămas fără licenţe, deoarece majoritatea membrilor CNA au considerat că Realitatea Media SA, compania care deţine aceste licenţe, încearcă să le înstrăineze pe bani, deşi legea interzice acest lucru.
ZIARUL FINANCIAR ÎMPLINEŞTE 15 ANI. Ziarul Financiar sărbătoreşte în luna noiembrie 15 ani de la înfiinţare, lansând cu această ocazie campania “Businessul nostru e România”, scrie Mediafax.
“Este misiunea şi obligaţia noastră, a Ziarului Financiar, să urmărim şi să scriem despre evoluţia economiei româneşti cu actorii ei - antreprenori, oameni de afaceri, companii locale şi multinaţionale, bancheri sau guvernanţi. Ziarul Financiar este istoria zilnică şi umană a businessului românesc”, spune Cristian Hostiuc, Director Editorial Ziarul Financiar.
La 15 ani de la apariţie, Ziarul Financiar se uită în urmă la evoluţia business-ului românesc
ZIARELE EUROPENE TREBUIE SĂ SE DESCURCE FĂRĂ SUBVENŢII. Ziarele europene, mult timp protejate prin subvenţii de stat şi prin faptul că patronii lor erau interesaţi mai mult de putere decât de profit, se confruntă cu o schimbare dramatică a pieţei -venituri în scădere, concedieri-, după reducerea sprijinului guvernamental şi a veniturilor din publicitate, scrie Mediafax.
Potrivit online.wsj.com, ziarele europene erau adeseori protejate de presiunile care le-au determinat pe rivalele lor americane să îşi reducă costurile, să îşi declare falimentul şi să caute noi venituri din reclame şi din abonamente în spaţiul online.În Franţa, ziarele au primit 800 de milioane de euro sub forma subvenţiilor de stat şi a reducerilor de taxe, anul trecut, iar Grecia avea circa 70 de ziare, înainte de criză, din care multe erau finanţate din reclame plătite de companiile deţinute de stat.
Ziarele europene, în faţa unei noi realităţi pe piaţa media
CÂT VA CÂŞTIGA FOSTUL CEO AL NOKIA? Fostul CEO al Nokia, Stephen Elop, va câştiga o compensaţie financiară care constă în salariul de bază pentru ultimele luni de activitate, plus un bonus şi un pachet de acţiuni şi opţiuni, în urma vânzării diviziei de telefoane mobile a grupului finlandez către Microsoft, tranzacţie de 5,4 miliarde euro, notează Mediafax.
Elop va primi 4,2 milioane euro cash, reprezentând salariul de bază pentru ultimele luni de activitate plus un bonus, la care se adaugă un pachet de acţiuni şi opţiuni în valoare de 14,6 milioane euro, ajungând la 18,8 milioane euro, potrivit Wall Street Journal (WSJ).
Cât va câştiga fostul CEO al Nokia după vânzarea către Microsoft a diviziei de telefoane a grupului finlandez
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Comentarii
Asa ca va rog sa va scoateti fundurile din fundul Varanului,turnator al propriei familii la securitate,a lui Gadea,Badea si a restul unicelulalelr de la grupul Intact si mai studiati problema de preferat cu un jurist langa voi!
Te invit sa mai citesti si altceva in afara de declaratiile penibile ale turnatorului. Trecand peste faptul ca amenintarile ii erau adresate lui Bendei, pentru a-l determina sa semneze acel contract, pentru idolul tau semidoct, "persoana" la care face referire Codul Penal nu poate fi decat fizica, de parca firmele pe care le-a infiintat nu sunt personae( juridice, iar in Codul penal, la definirea santajului, nu se face referire la "persoana fizica"). De asemenea, nu scrie nicaieri ca, pentru a santaja, este necesar "sa-l cunosti pe cel santajat si sa-i strangi mana", asa cum ne spunea turnatorul. Sunt nenumarate cazuri in care persoanele santajate habar nu au cine este santajistul, nu l-au intalnit in viata lor.
In alta dezordine de idei, este bine ca procurorii sa ii "scuture" pe acesti jegosi, poate asa vor reusi sa asaneze mocirla in care se scufunda presa romaneasca. "Persoanele fizice" de teapa lui Voiculescu, SRS, Nistorescu, Chirieac, Ciuvica etc. sunt de vina pentru cocina in care "traieste" mare parte a presei de astazi.