Realitatea Media a dat licenţa Radio Guerrilla în exploatare pentru o remuneraţie lunară de 6.500 de euro. Cel puţin aşa prevede un contract care a ajuns astazi pe masa Consiliul Naţional al Audiovizualului, dupa un control făcut la sediul postului de radio.
Contractul ridicat astăzi de echipa de control a CNA este parafat de Realitatea Media şi Expresiv S.A, în data de 14 aug 2013, si prevede o remuneraţie lunara. Unul dintre acţionarii Expresiv SA este compania Radoway, deţinută de copiii lui Sorin Ovidiu Vantu.
Prin acest contract, Expresiv S.A. are dreptul de exploatare a licenţelor, frecvenţelor, bunurilor şi echipamentelor Radio Guerrilla.
Acţionarii societăţii Expresiv SA, care deţine si licenţa Gold FM, sunt, potrivit CNA, Radoway Limited (Cipru) - 56,25%, FSLI Petrom - 43,13% şi Cornel Nistorescu - 0,62%. Preşedintele Consiliului de Administraţie al Expresiv SA este Liviu Mihaiu.
Membrii CNA susţin că Realitatea Media, deţinătoarea licenţei Radio Guerrilla, nu a avut acordul Consiliului înainte de a semna orice contract pentru darea în exploatare a licenţei audiovizuale de radio.
Consiliul Naţional al Audiovizualului i-a invitat pe reprezentanţii postului Radio Guerrilla la discuţii, în şedinţa de joi.
Consiliul i-a invitat la discuţii pe reprezentanţii postului tocmai pentru a evita ridicarea licenţei audiovizuale a Radio Guerrila. Laura Georgescu a ţinut să precizeze că Radio Guerrilla este postul de radio cu cea mai mare pondere de producţie proprie - 80%.
Laura Georgescu, preşedinte CNA:
“Este o infracţiune sub orice formă, acest contract încalcă legea audiovizualului”.
"Nu ai voie să dai în exploatare o licenţă. Contractul de exploatare este cu remuneraţie lunară. Dacă ar fi fost vorba de o cedare atunci aceasta s-ar fi făcut cu sau fără bani şi doar o singură dată", a declarat preşedintele CNA pentru presă.
Christian Mititelu, membru CNA, despre discutarea acestui contract în şedinţa de astăzi, în condiţiile în care acest subiect nu era pe ordinea de zi:
“Nu cred că de fiecare dată când sunt încălcari procedam aşa”.
Narcisa Iorga, membru CNA:
“Eu cred că acest contract de exploatare este un contract de cedare a licenţei”.
Serviciul juridic al CNA: “Prezentul contract înseamnă că noul exploatator al licenţei de radio trebuie să păstreze marca Radio Guerrilla şi să menţină structura de programe şi specificul postului”.
Citeşte şi:
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
(3) Sunt interzise operarea şi exploatarea licenţelor audiovizuale de către alte persoane decât deţinătorii de drept ai acestora.
Cum poate declara CNA, ca cei in cauza nu au avut acceptul consiliului? Cum ar fi putut da CNA acceptul, cand exploatarea de terti fiind interzisa expres de Legea Audiovizualului?
Laura Georgescu a punctat bine: chestia asta e o infractiune.