Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.roPublicitate FICŢUNEA DIN DOCUMENTARELE BBC. Documentarele despre animale produse de BBC, foarte apreciate în domeniu, sunt "trucate mereu", potrivit unui cameraman care lucrează de foarte mulţi ani pentru postul de televiziune britanic, scrie Mediafax.
Doug Allan, un cameraman experimentat al BBC, spune că scenele din documentarele despre viaţa sălbatică sunt trucate "mereu".
În urmă cu doi ani, un documentar al BBC, "Frozen Planet", realizat de Sir David Attenborough, a stârnit întrebări. Realizatorul programului s-a apărat explicând că filmarea unui documentar este pentru el similară cu turnarea unui lungmetraj de ficţiune. Din acest motiv, scenele care prezentau naşteri ale unor urşi polari au fost filmate într-o grădină zoologică olandeză. Pe scurt, o "regie" despre care BBC a vorbit foarte discret înainte de lansarea acestui documentar.
DEZVĂLUIRILE unui cameraman despre documentarele produse de BBC
FACEBOOK ÎN ROMÂNIA. Numărul utilizatorilor reţelei de socializare Facebook a ajuns, în prezent, în România, la 6,6 milioane, dintre care 94,13% şi-au setat oraşul din care provin, arată datele oficiale cuantificate de facebrands.ro, site care monitorizează paginile create pe Facebook în plan local, scrie DailyBusiness.ro.
Conform sursei citate, cei mai mulţi utilizatori ai serviciilor puse la dispoziţie de către portalul de socializare provin din Bucureşti, cu aproape 1,4 milioane persoane (22,51% din total), urmaţi de cei din Cluj-Napoca (240.040 persoane, 3,86%) şi din Iaşi (240.000 persoane, 3,86%).
Căţi utilizatori Facebook sunt în România
SCANDAL. Grupul BBC a reangajat în secret nouă foşti manageri de top, ca freelanceri sau cu contracte pe perioadă determinată, după ce le-a oferit acestora indemnizaţii de plecare de sute de mii de lire sterline, potrivit Mediafax.
În luna iulie, grupul BBC a fost criticat pentru că a acordat salarii compensatorii de 25 de milioane de lire sterline (29,19 milioane de euro) unui număr de 150 de senior manageri, fapt care a afectat trustul media britanic.
BBC a reangajat în secret nouă foşti manageri, după ce le-a plătit indemnizaţii de plecare uriaşe
DE LA OLIGARH LA JURNALIST. Aleksandr Lebedev, un om de afaceri rus cunoscut pentru legăturile sale cu ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov, a anunţat că renunţă la antreprenoriat în favoarea jurnalismului, scrie DailyBusiness.ro.
„Începând de luni, voi deveni şeful biroului de investigaţii la Novaia Gazeta”, a transmis Aleksandr Lebedev, într-o postare în limba engleză pe Twitter.
„Vă rog să nu-mi mai spuneţi oligarh sau bancher, plătesc de mult timp costul pentru dezvăluiri jurnalistice de corupţie şi fraudă”, a adăugat el, tot în engleză.
Magnatul rus Aleksandr Lebedev devine „jurnalist de investigatii”
Comentarii