Contractul lui Adrian Sârbu cu Central European Media Enterprises, compania-mamă a Pro TV, a ajuns oficial la final, după ce acesta şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte CME, în luna august 2013.
Potrivit înţelegerii dintre companie şi părintele Pro TV, Sârbu a primit salariu de la CME în perioada august - decembrie 2013, iar la plecarea din companie trebuie să mai primească echivalentul a 5,4 milioane de dolari, în coroane ceheşti, după cum paginademedia.ro a scris AICI.
În plus, el va fi primul întrebat şi va avea drept de preemţiune în cazul în care americanii vor decide să vândă operaţiuni pe care le deţin în România.
În prezent, Adrian Sârbu a rămas proprietar al grupului de presă Mediafax Group, care deţine agenţia de presă Mediafax şi mai multe publicaţii precum Business Magazin, Ce se întâmplă doctore?, Ziarul Financiar şi Playboy. Mediafax Group operează şi câteva zeci de site-uri, printre care gandul.info, zf.ro, prosport.ro, descopera.ro etc.
În ultima jumătate a lui 2013, Mediafax Group a transformat mai multe dintre titlurile pe care le deţinea. A renunţat la varianta print a Pro TV Magazin, după cum paginademedia.ro a scris AICI, a transformat ProSport într-un supliment săptămânal distribuit în zilele de marţi cu Ziarul Financiar (detalii AICI) şi a renunţat la revista InStyle (detalii AICI).
Condiţiile înţelegerii în cazul demisiei lui Adrian Sârbu de la şefia CME:
- Adrian Sârbu îşi va încasa salariul său anual de 1,8 milioane de dolari până la 1 ianuarie 2014.
- Sârbu trebuie să ajute la conducerea companiei şi să-i susţină pe cei care se vor ocupa de conducere, până la data de 1 ianuarie 2014.
- Adrian Sârbu va primi echivalentul sumei de 5,4 milioane de dolari. Plata va fi făcută în coroane ceheşti, la rata de schimb din 31 decembrie 2013. Sârbu îşi va primi banii la două săptămâni după ce vor fi încheiate toate formalităţile cu CME.
- Compania se obligă să nu facă afirmaţii denigratoare, să nu-i aducă atingere imaginii lui Adrian Sârbu, prin documente sau afirmaţii făcute de către angajaţi. La rândul său, Sârbu nu trebuie să aducă atingere companiei sau angajaţilor prin declaraţii, să nu divulge secrete şi informaţii confidenţiale legate de business-ul, finanţele şi alte înţelegeri comerciale legate de companie. Doar în cazul în care respectivele informaţii au devenit publice. În caz contrar, acesta ar plăti companiei 5,4 milioane de dolari.
- De la data acestei înţelegeri şi până la terminarea contractului, Adrian Sârbu va continua să folosească birourile companiei din Praga şi din Bucureşti.
- Adrian Sârbu va fi primul întrebat şi va avea drept de preempţiune în cazul în care CME decide să vândă participaţii la companiile din România, până la 31 decembrie 2015. Înţelegerea precizează că este vorba de companiile Media Pro Entertainment şi Media Pro Distribution. În acest caz, Adrian Sârbu are 60 de zile să facă o ofertă.
- Acordul prevede că CME va investi până la trei milioane de dolari într-un business de content pe care Adrian Sârbu ar urma să îl lanseze după terminarea contractului.
- În primul an, Sârbu trebuie să înştiinţeze compania în legătură cu planurile pe care le are în legătură cu dezvoltarea unei afaceri de conţinut.
- Adrian Sârbu s-a angajat ca până la finele anului să predea companiei toate informaţiile confidenţiale, cărţi, documente, laptopuri, cărţi de credit, chei, parole şi orice alte lucruri care aparţin companiei.
Comentarii