Narcisa Iorga, membru CNA, a spus în emisiunea online Schimbă vorba, realizată de Lucian Mândruţă, că a propus preşedintelui CNA rediscutarea amenzilor date posturilor B1 TV şi Antena 3.
„Am propus preşedintelui CNA să se rediscute amenzile date posturilor B1 TV (70.000 de lei - n.r.) şi Antena 3 (50.000 de lei - n.r.)", a spus Narcisa Iorga, în ediţia din această seară a emisiunii realizate de Lucian Mândruţă pe platforma online live.gandul.info.
Prezenţa Narcisei Iorga în emisiunea online a lui Mândruţă vine la scurt timp după ce aceasta şi-a lansat blogul Despreaudiovizual.ro.
Contactată de Paginademedia.ro, Narcisa Iorga a precizat că la finalul săptămânii trecute (vineri, 7 februarie), alături de alţi doi colegi, Valentin Jucan şi Florin Gabrea, a depus o solicitare de reanalizare a amenzilor votate de CNA pentru posturile Antena 3 şi B1 TV, în şedinţa de joi (6 februarie). Motivul acestei solicitări adresate preşedintelui CNA?
„Amenzile sunt disproporţionate în raport cu motivele invocate de Consiliu în sancţionarea celor două posturi. (...) Posturile Antena 3 şi B1 TV sunt invers proporţional amendate", a explicat Narcisa Iorga, pentru Paginademedia.ro.
Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea au solicitat Laurei Georgescu rediscutarea celor două amenzi în şedinţa de joi (13 februarie) sau miercuri, într-o şedinţă specială.
Regulile CNA le permit celor trei să convoace o şedinţă
"Consiliul se întruneşte în şedinţe publice de două ori pe săptămână sau de câte ori este necesar, la convocarea preşedintelui, sau a cel puţin 3 dintre membrii săi", spune un articol din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CNA.
Cei trei au mai invocat în solicitarea de reanalizare trei articole din Codul etic al membrilor CNA:
Art. 2 - Criteriul neutralităţii politice
Membrii CNA vor acţiona, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în mod independent şi echidistant faţă de factorul politic, indiferent de convingerile lor personale, nu se vor angaja în niciun fel de activitate politică.
Art. 3 – Criteriul imparţialităţii
În exercitarea atribuţiilor de serviciu, membrii CNA vor aplica deciziile fără tratamente preferenţiale induse de potenţialul economic sau proeminenţa publică (reputaţia) ale instituţiilor media sau ale altor instituţii publice.
Art. 7. – Criteriul nediscriminării
Membrii C.N.A. vor urmări ca prin deciziile luate să asigure un tratament nediscriminatoriu între radiodifuzori.
Citeşte şi:
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Comentarii
In cazul B1,este incalcarea dreptului la libera exprimare!