Filmările la miniseria Valea Mută, produsă de HBO, se apropie de final. Producţia HBO Europe, realizată în România, va avea patru episoade şi este o adaptare a unui format norvegian, Eye Witness.
Seria formată din patru episoade de aproximativ o oră, în regia lui Marian Crişan (cel care în 2008, câştiga cu Megatron trofeul Palme D'Or la Cannes pentru cel mai bun scurtmetraj), va avea premiera în toamna acestui an la HBO şi HBO Go.
Filmările, care au început pe 10 mai, s-au desfăşurat în mai multe localităţi din ţară, printre care: Braşov, Cheia şi Bucureşti.
Despre nou producţie orginală HBO
Valea Mută este un thriller, văzut prin ochii a doi adolescenţi a căror întâlnire clandestină se transformă într-un coşmar. Seara celor doi este întreruptă în mod dramatic de o crimă la care sunt martori fără voie.
Echipa de producţie a miniseriei Valea Mută
- Cristian Barna semnează scenariul miniseriei VALEA MUTĂ.
- In rolurile principale: Theodor Şoptelea, Vlad Bălan, Rodica Lazăr, Emilian Oprea.
- Producator creativ HBO – Andra Radu
- Producator HBO – Alina David
- Producator executiv – Johnathan Young
- Imaginea filmului este semnată de Tudor Mircea
- Casa de producţie a miniseriei este Castel Fil, reprezentată de Bogdan Moncea
Despre regizorul Marian Crişan
Debutează în lungmetraj cu producţia Morgen cu care câştigă Premiul Special al Juriului şi Premiul Ecumenic la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno şi Premiul de regie la Wiesbaden.
În 2012, al doilea lungmetraj, Rocker, are premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian.
Cel mai recent film al său, Orizont, a avut premiera în 2015 la Tallin Black Nights Film Festival şi s-a bucurat de aprecierea publicaţiilor şi criticii internaţionale.
GALERIE FOTO.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Ar fi interesant, dacӑ n-ar fi o copie (mӑ refer la “Valea mutӑ”) aproape scenӑ cu scenӑ, era sӑ spun cadru cu cadru, dar are cadre mult mai proaste, ca şi regia de altfel, o copie, spuneam, dupa “Eyewitness” (“Martorii”) din 2014. Nici mӑcar n-au avut bunul simţ sӑ menţioneze povestea furatӑ, deşi de furat au furat mult mai mult decât povestea.
Credeam cӑ, ȋn sfârşit, am vӑzut un serial romanesc demn de luat ȋn seamӑ. Cumplitӑ deziluzie. Amarnicӑ amӑgire. Nu este decât un furt ordinar.
Ruşine cinematografiei româneşti!
Felicitӑri cimatografiei norvegiene!