COMUNICAT. Romania este al 6-lea mare producator de vin din Europa, dupa liderii mondiali Italia, Franta, Spania, Germania si Portugalia (potrivit International Organization of Vine and Wine). Istoria vinului in spatiul autohton incepe in urma cu mai mult de 6.000 de ani, iar acest lucru se datoreaza atat conditiilor climatice, cat si maiestriei viticultorilor.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Clima a fost mereu blanda pe teritoriul Romaniei, de tip temperat continentala de tranzitie, toate cele patru anotimpuri manifestandu-se diferentiat, predictibil si regulat. Verile sunt lungi si calde, iar in timpul toamnei ploile nu sunt abundente.
Astfel, mediul este ideal pentru viticultura. Ceea ce individualizeaza si diversifica tipurile de vinuri romanesti este zona tarii in care sunt cultivati strugurii.
Banatul
Localizat in sud-vestul tarii, la granita cu Serbia si Ungaria, Banatul are o tipologie climatica occidentala. Zonele cu importante culturi viticole sunt Buzias – Silagiu, Dealul – Tiroului, Minis, Moldova – Noua, Recas, Severiului si Teremia – Mare.
Crisana si Maramures
Aceste doua regiuni sunt localizate in nord-estul Romaniei, in apropierea Ungariei si Ucrainei. Viticultorii si-au pus amprenta in Diosig, Simleul – Silvaniei si Valea lui Mihai. Vinurile cu gust inconfundabil care se nasc din aceste tinuturi sunt albe si rosii.
Dobrogea
Terenul fertil si nisipos din Dobrogea este perfect pentru cultivarea strugurilor. Drept urmare, in Istria – Babadag, Murfatlar, Ostrov si Sarica – Niculitel se produc unele dintre cele mai bune vinuri romanesti. Acestea au fost mentionate chiar si in epopeele lui Homer si in scrierile istorice ale lui Herodot (482 – 425 inaintea Erei Noastre).
Moldova
Dintre numeroasele zone viticole din Moldova, cele mai faimoase sunt: Bujor, Cotesti, Cotnari, Covurlui, Dealul Bujorului, Husi, Iasi, Ivesti, Nicoresti, Odobesti si Panciu. Din fiecare dintre aceste localitati sunt trimise in tara si in strainatate vinuri romanesti de cea mai inalta calitate.
Muntenia
In Muntenia, la Dealurile Buzaului, Dealul Mare, Pietroasele, Samburesti si Stefanesti se produc cantitati importante de vinuri rafinate. Aici se intalnesc cele mai ridicate temperaturi din Romania. Astazi, Muntenia este recunoscuta pentru vinuri romanesti rosii si roze.
Oltenia
Este reprezentata de culturile viticole din Corcova, Crusetu, Dealurile – Craiovei, Dragasani, Dincea, Sadova – Corabia, Segarcea si Targu – Jiu. Excelenta este garantata de vinurile rosii produse in Oltenia si recunoscute in intreaga lume. Cele mai cunoscute sunt Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon.
Transilvania
Aflata in epicentrul tarii, Transilvania este faimoasa, in special, pentru vinurile sale albe. Imigrantii germani au adus in zona o multitudine de soiuri de struguri care nu se gasesc in alte parti ale Romaniei. Zonele viticole din spatiul intra-carpatin sunt la Alba – Iulia, Bistrita – Nasaud, Lechinta, Sebes – Apold si Tarnave.
Dupa cum se poate vedea, varietatea de vinuri romanesti este remarcabila pentru tara noastra. Calitatea acestor vinuri pe care le vei gasi si in magazinul online BeiCeVrei se poate compara cu cele mai fine bauturi de pe teritoriul Europei. Industria viticola necesita incurajare si promovare. Cu toate acestea, nu trebuie uitat un aspect esential: moderatia! Asadar, consuma responsabil vinuri autohtone ori de cate ori simti nevoia si bucura-te de gustul lor nemaiintalnit!
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Comentarii