Skip to main content

PROIECT SPECIAL (P). Review: Am testat noul mediabox Vodafone TV, care “da timpul inapoi” si face smart TV din orice televizor. Vezi programele TV si pe telefon

 
PROIECT SPECIAL (P). Review: Am testat noul mediabox Vodafone TV, care “da timpul inapoi” si face smart TV din orice televizor. Vezi programele TV si pe telefon

PROIECT SPECIAL (P). Înregistrezi programele care-ţi plac, cauţi emisiunile pe care le-ai pierdut în ultimele zile, ai acces direct la Netflix, HBO şi Youtube. Plus multe altele. Pe televizor şi pe telefon.

Publicitate

Am testat noul mediabox Vodafone TV (urmaşul fostului UPC) şi vă prezentăm în continuare “ce poate” aceasta cutiuţă.

Mai ales că acum, de Sărbători, este şi o ofertă de preţ (o aveţi mai jos). Cu noul Mediabox, nu mai eşti doar un “abonat la cablu”, ca pe vremuri. Poţi să “iei televizorul cu tine”, pentru că vezi programele oriunde ai fi, pe telefon sau tabletă, prin aplicaţia Vodafone TV. În acelaşi abonament.

Ce ne-a plăcut?

 Sunt două mari avantaje:

1. Calitatea spectaculoasă a imaginii (suporta şi 4K) şi gama de facilităţi legată de programe: poţi “da timpul înapoi” şi poţi vedea emisiunile din ultima săptămână (pentru ce facem noi la Paginademedia.ro, e mai mult decât util), înregistrezi programele care-ţi plac, îţi faci o  “listă de vizionare” pentru mai târziu etc.

2. Practic, orice televizor cu intrare HDMI se transformă în Smart TV, cu acces direct la Netflix şi la HBO.

Şi un al treilea, foarte important: poţi vedea programele şi conţinutul şi pe telefon şi tabletă.

Ce ne-ar fi plăcut?

Să apară şi ora la afişarea programelor (aplicaţia arată ce urmează şi la ce oră, da nu vedem ora curentă). Ne-ar mai fi plăcut ca schimbarea programelor să fie ceva mai rapidă.

Găsiţi toate Concluziile, cu Pro şi Cons detaliate, la finalul acestui review.

Înainte, o precizare: acest review a fost făcut de Paginademedia.ro la solicitarea Vodafone TV.

De notat că în această perioadă este o ofertă specială de Crăciun: 9,90 euro pentru abonaţii noi şi 7,90 euro pe lună pentru cei care sunt clienţi ai Vodafone.

Să luăm fiecare aspect pe rând:

1. Cum arată Media-Boxul

Faţă de vechiul mediabox (de pe “vremea” UPC), dar şi faţă de boxul Horizon, noua “cutiuţă” de la Vodafone este incomparabil mai mică. Daca îl punem lângă vechiul mediabox, este cam de două ori mai subţire şi de patru-cinci ori ori mai mic!

Telecomanda - de notat prezenţa pe telecomandă a butoanelor dedicate Netflix, HBO şi Amazon Prime Video, cu trimitere directă la aceasta.

Foto: Noul MediaBox, mult mai mic decât cel "clasic"

2. Instalarea

Se instalează foarte uşor, a durat câteva minute. Foarte important: boxul se conectează cu un cablu UTP la router, deoarece are nevoie de acces la internet. Practic, cablul de semnal TV, cablul de net şi alimentarea şi media-boxul a fost “online”.

Mediaboxul oferă o serie de setări (de exemplu de rezoluţie – până la 4k), de luminozitate, dar şi de selecţie a canalelor pe care vrei să le înregistrezi automat.

Noi am selectat toate canalele, astfel încât să pot da timpul înapoi ori de câte ori este nevoie, şi pe orice canal (după mine, cel mai important avantaj).

3. Pagina de start

Ajungeţi pe “Home-Page-ul” mediaboxului apăsând butonul “Home” de pe telecomandă. Ce vedem aici: My MTV – lista cu emisiuni pe care le-aţi selectat să le vedeţi mai târziu sau pe care le-aţi înregistrat deja, lista emisiunilor TV LIVE şi ferestrele către HBO GO, către Netflix, către Prime Video şi către Youtube. Navigarea prin meniu este intuitivă.

4. Cel mai important capitol: ce face Media-Boxul? Cum vedem şi cum (re)vedem programele TV

De la început am remarcat calitatea imaginii. “Sticlă”, cum se spune, pentru programele HD. Sunt şi trei posturi 4K în pachet (Look, EuroNews şi Insight). Netflix, HBO sau conţinutul Youtube 4k se vede la nivelul maxim posibil al televizorului pe care îl aveti (daca aveţi 4K, cel mai vizibil este pe aceste canale).

Nou la informaţiile despre emisiune: un simplu OK pe telecomandă afişeaza nu doar datele despre program (numele emisiunii, sezonul, durata, genul), dar şi o “bară” ca la youtube sau Netflix, astfel încât ştii dacă emisiunea abia a început sau este pe final.

Aici apar opţiunile importante. Doar daţi OK şi apar funcţiile de înregistrare:

- "De la început": dacă ai ratat startul programului, poţi reda de la începutul emisiunii (la posturile unde este disponibil)

- "Înregistraţi sezon" sau "Înregistrati episodul": nu e nevoie de nicio explicaţie.

- "Adăugare in lista de vizionat": programul este memorat şi îl poţi vedea oricând în următoarele şapte zile.

Opţiunile de înregistrare sunt mai mult decât utile, cu atât mai mult în cazul nostru. Am folosit pentru Paginademedia.ro până acum Horizon sau MediaBoxul clasic pentru înregistrări, dar opţiunile noului MediaBox sunt mult peste vechile sisteme.

O altă bilă albă: la navigarea printre posturi, MediaBoxul îţi arată şi programele care urmează, cu Thumbnails-uri mari, ca la Netflix, de exemplu. Nu trebuie decât să apeşi săgeţile "sus" sau "jos" de pe telecomandă şi intră direct în listarea programelor.

Cum vezi ce a fost ieri pe un post TV? Sau alaltăieri? Sau acum o săptămână?

La fel de simplu: dai înapoi pe telecomandă şi “Play”, dacă programul permite (sunt posturi TV sau programe care nu au această opţiune).

Oricum, MediaBoxul înregistrează toate posturile automat, iar înregistrările rămân în sistem o săptămână.

5. Netflix, HBO, Youtube pe televizor şi pe telefon

Pentru că orice televizor cu intrare HDMI devine practic, un Smart TV, aveţi acces la toate aplicatţiile unui astfel de device direct din Home-Page.

Cele mai populare aplicaţii sunt aici: Netflix, HBO, Prime Video, Youtube. Dacă deja aveţi un abonament Netflix, vă logaţi din Home-Page şi nu mai este nevoie să intraţi prin aplicaţia televizorului (în cazul în care aveţi un Smart TV).

6. Iei televizorul cu tine

E un fel de a spune, pentru că abonamentul care vine odată cu MediaBoxul 4K oferă automat şi aplicaţia Vodafone TV. Cu alte cuvinte, poţi urmări programele TV şi de pe telefon sau tabletă, indiferent unde te afli.

Am urmărit “Ce spun românii” în timp ce aşteptăm în maşină şi imaginea era “crystal clear”. Interesant este că şi de pe aplicaţia de pe telefon îţi poţi selecta programele pe care să le vei mai târziu. Şi le poţi vedea pe telefon sau pe TV, când ajungi acasă.

Pentru test, am început să mă uit la Zootropolis pe telefon şi am continuat acasă. MediaBox-ul s-a sincronizat cu aplicaţia şi a reţinut lista de vizionare. Mai mult, poţi trece imediat la vizionarea de pe telefon pe televizor foarte simplu: ca la youtube, doar apeşi fereastra de “cuplare”.

7. Concluzii: Ce avantaje are MediaBoxul nou? Şi ce ar putea fi îmbunătăţit?

În linii mari, noul MediaBox de la Vodafone TV oferă clar opţiuni pe care alţi mari operatori de servicii TV pe piaţă nu le au disponibile. Sau cel puţin nu ştim noi să fie. Din experienţă noastră cu Media-Boxul de la Vodafone TV, avantajele pe care le oferă sunt mult peste lucrurile care ar putea fi îmbunătăţite.

Preţul pachetului din oferta de Sărbători: 9,90 de euro pe lună pentru abonaţii noi şi 7,90 de euro pentru cei care au deja un serviciu de la Vodafone.

Pe scurt, Pro si Cons:

PRO:

- calitatea excepţională a imaginii şi faptul că suportă 4K. Practic, “scoate” tot ce e mai bun din televizorul pe care îl aveţi. Programele HD se văd impecabil

- transformă orice televizor cu intrare HDMI într-un Smart TV. Mai mult, nu mai eşti doar un “abonat la cablu”, ci poţi vedea programele şi pe alte dispozitive

- multitudinea de opţiuni pe care le oferă pentru vizionare: după noi, cel mai util este faptul că “dă timpul înapoi” şi poţi revedea programele din urmă cu până la şapte zile

- înregistrarea programelor dorite, dar şi programarea înregistrărilor pentru emisiunile viitoare

- poţi înregistra întregul sezon al unui show sau serial. Funcţiile de înregistrare sunt intuitive şi pot fi accesate uşor de pe telecomanda dispozitivului.

- afişarea vizibilă, cu thumbnails-uri, a programelor care urmează pe un post TV

- accesul direct la aplicaţii precum HBO, Netflix sau Youtube, la simpla apăsare a butoanelor dedicate din telecomanda. Aplicaţiile se găsesc foarte uşor, pe Home-Page-ul dispozitivului.

- posibilitatea de a descărca din oferta VOD programe pentru a le putea urmări în zonele fără semnal (ca la Netflix)

- mobilitatea: vizionarea programelor şi filmelor atât pe TV, dar şi pe telefon sau tabletă, indiferent unde te afli

- vizionarea programelor în regim multi-view (de pe telefon pe TV)

- dimensiunea mult redusă în comparaţie cu vechile device-uri

CONS:

- lipsa orei la afişarea informaţiilor despre programele TV: apare ora la care începe următorul program, dar nu ştii ce oră este atunci când te uiţi. Mai ales că, pentru a fi cât mai mic, nici pe noul Media-Box nu se afişeaza ora (la vechile Media-Boxuri, există un afişaj cu ora şi canalul TV).

- durata relativ mare de schimbare a canalelor: sunt cam trei secunde din momentul în care apeşi butonul de pe telecomandă şi până se schimbă postul. Nu spunem să fie instant, dar credem că ar merge puţin mai repede.

- o problemă de conexiune pe care vechile Media-Boxuri nu o aveau. Device-ul de la Vodafone TV apare ca “necunoscut” pe intrarea HDMI, ca urmare nu poate fi controlat prin telecomanda televizorului şi, totodată, nu poate apărea cu un Icon în bara de meniu a televizorului pentru a fi accesat uşor.

Vechiul MediaBox (de pe vremea UPC) era recunoscut, apărea în bara de meniu ca sursă şi putea fi controlat cu Smart Remote (cel puţin în cazul televizorului Samsung). Cei de la Vodafone TV au menţionat că "vor investiga" situaţia, pentru a vedea daca se poate implementa pe viitor.
 

GALERIE FOTO. Mediaboxul Vodafone TV în imagini

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marian Musetescu Marian Musetescu
    *** de mediaBox. Probabil au fost aruncate pe undeva și le-au luat vodafone.Am văzut la un vecin că nu poți da pe >>> înainte la emisiuni înregistrate. Adică nu pot trece peste reclame. Sunt obligat să le văd . Mă *** în el . Eu am încă 2 mediaboxuri ,,Cisco''. Dacă se vor defecta și îmi vor da *** astea, prefer să schimb operatorul.
  • Virgil Virgil
    Se intrerupe imaginea ramane blocata rezolvati
  • Dya Dya
    Îl am de câteva zile dar nu îmi place . La reluări nu poți derula decât înapoi , nu și înainte ,ca să treci peste reclame. Cât depre înregistrat tot sezonul.... mie nu îmi apare așa ceva.
  • Ripa Horatiu Ripa Horatiu
    Este o mizerie. Se blocheaza tot timpul, m-am plictisit deja de cate reseturi a trebuit sa-i dau. Ba merge ba nu merge, stai cate 2 minute ca sa ia comanda, trebuie sa faci mult mai multe operatii ca sa ajungi unde vrei. Vodafone a facit praf UPC-ul, care avea servicii decente. Singurul motiv care ma tinea era functia de replay, care merge acum daca vrea si sunt stelele aliniate corect. Horizon-ul era un vis fata de mizeria Vodafone. Intentionez sa-mi schimb provider-ul, cat de curand posibil.
  • Dan Dumitriu Dan Dumitriu
    Atata timp cat "Vodafone" nu ma va obliga sa schimb media-boxul model "UPC" și cata vreme acesta va continua sa functioneze ireprosabil ca pana acum, voi pastra acest media-box. Am chiar doua pe care le folosesc de mai bine de zece ani. Nu depind de conexiune la Internet. Poti inregistra și două programe simultan, înregistrările putand fi păstrate și revăzute chiar și după cativa ani. Poți "derula" înregistrarea înainte și înapoi. La vizionarea unei înregistrări poți accelera viteza ca sa "sari" peste deranjantele calupuri publicitare. Poți programa înregistrarea, alegand modalitatea care îți convine din variantele oferite. Iar in privința "sincronizării" intre ora reala de incepere/terminare a unei inregistrari/emisiuni și cea "oficială" din program, care nu se respecta niciodată la nicio televiziune, este suficient sa setezi orele respective cu o marja de siguranta. Iar chestia cu gabaritul media-boxului "UPC" nu ma deranjează catusi de putin. Până la urmă nu este decat un gadget care trebuie sa fie fiabil și sa-ti ofere satisfacție prin facilitatea instalării și utilizării.
  • Dan Dan
    Cablul dintre router si mediabox "l-am eliminat" prin instalarea unui amplificator de semnal pentru reteaua wifi ( gen https://www.emag.ro/amplificator-semnal-retea-wireless-vaxiuja-wifi-repeater-transmisie-300mbps-retea-2-4-ghz-conexiune-wpa-si-wpa2-2-antene-externe-cu-port-lan-negru-wifizjq-heise/pd/D76HSKMBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android ) . Amplificatorul este instalat in aceeasi priza cu mediaboxul, iar cablul de retea dintre ele este foarte scurt.
  • Petrisor Obae Petrisor Obae
    Un Smart TV poate înregistra doar cu Hard-Disk sau cu alt suport de înregistrare atașate. Singur nu poate. Chiar și așa, ce am punctat ca avantaje principale ține de faptul că pe mediabox poți da înapoi programele cu până la șapte zile, pentru că se înregistrează automat. (ceea ce niciun Smart TV nu face, cu Hard-Disk sau fără). Nouă ne este de folos (nu mai stau să înregistrez punctual, mă duc înapoi când am nevoie).

    Cel de-al doilea mare avantaj este mobilitatea: că prin pachetul cu mediabox inclus poți vedea posturile TV din abonament și pe telefon, oriunde te-ai afla.

    Câte despre punctele slabe, le-ați văzut la fel notate. La partea de conexiune (device-ul apare ca necunoscut) chiar și cei de la Vodafone au spus că vor investiga, să rezolve problema.

    Apropo de cabluri, poate aveți dreptate: poate în viitor fac un mediabox cu conectare WiFi :)
  • vassi vassi
    Aplicatia Horizon era gratuita si geniala. Aplicatia Vdf e mai scumpa decat abonamentul.
  • Viktor Viktor
    Pachetul 4K:
    163. Insight TV
    168. Look 4K
    200. Eurosport 4K
    Nu are pachetul Panonia
  • Cristi Cristi
    Cam orice Smart TV permite de la sine înregistrarea programelor TV pe stick sau SDD extern (și înainte-înapoi ulterior pe înregistrare), verificați mai bine. La fel și Pauză - înghețarea imaginii pe un cadru.

    Iar chestiile cu "calitate spectaculoasă" sunt date de televizor în sine. Dacă ai TV 4K, vezi spectaculos, nu cred că e nevoie de mediabox să-ți facă 4K. La fel și EPG-ul care oricum e oferit de operatorul de cablu (preluat de la Cinemagia) și pe care te poți juca cum vrei - alerte, programare înregistrare, pornire TV automat pe o anumită emisiune, iar bara aceea cu cât a mai rămas din program există și pe modele basic Horizon (păcat că nu există posibilitatea de a atașa jpg aici, căci am o captură). Plus că Netflix și YouTube vin by default pe un Smart mediu, dacă e și Android TV are la pachet și HBO Go cu Play Store.

    Singurul lucru ok ar fi faptul că salvează arhivă completă cu înregistrările emisiunilor în caz că ratezi ceva interesant în zilele noastre, în rest... de acord cu Nectarie, toate funcțiile sunt și pe TV Smart normal, fără mediabox atașat. Publicitate plătită.
  • Petrisor Obae Petrisor Obae
    @Nectarie Popa. Un televizor smart TV-ul nu iti ofera posibilitatea de a inregistra un program TV. Doar il vezi in timp real si atat.

    Optiunea de a derula un program TV inainte si inapoi, de asemenea, nu exista nici pe un Smart TV.

    Chestiunea cu orele este normala: pentru un device trebuie sa existe un reper, iar acela este ora. Nu e vina operatorului că Pro TV începe știrile mai devreme :)

    Intr-adevar, nu la toate posturile exista optiunea de a da inapoi programul, dar la cele mai multe e disponibilă (la fel, ține de postul TV).
  • Marius Marius
    Faptul ca mai trebuie sa tragi un cablu in plus, cel LAN, pentru ca nu are Wifi, vad ca nu ti s-a parut ca si punct Contra...:))) Asta e singurul motiv pt care evit acest mediabox. Ultimul lucru de care aveam nevoie era inca un cablu intins prin casa
  • Nectarie Popa Nectarie Popa
    Conserva "Vodafone TV" este vai de ea! Nu merge pusa pauza pe toate canalele, mai ales pe cele importante (PRO TV, Antena 1, Kanal D), inregistrarile tin numai 30 de zile si ai nevoie de internet ca sa le accesezi, iar toate inregistrarile si catch-up-urile de la canalele TV principale (adica toate care conteaza) incep de obicei in mijlocul filmului/episodului/emisiunii deoarece niciun canal TV din Romania, din nou, din cele care conteaza, nu respecta ora de incepere. Stirile PRO TV 19.00 incep la 18.58, Ce spun romanii incepe la 17.57, desi din program apare la 18.00, si mereu incepi in mijlocul intro-ului, si uneori ratezi chestii importante. Plus ca, de exemplu la evenimentele live pe care vrei sa le inregistrezi (ma gandesc aici la Euro 2020, la meciurile care au avut prelungiri cu penalty-uri), se opreste inregistrarea la finalul orei care apare in program, chiar daca el este prelungit (la fotbal, 30 de minute in plus de joc + penalty-uri), si nu ai nicio optiune sa prelungesti inregistrarea.

    De asemenea, aplicatia iti vine sa te tai pe vene cu ea. Pe calculator da "media playback error", iar la unele canale, gen PRO X sau PRO CINEMA, spune ca nu exista catch-up-uri pentru acele canale. E de 10 ori mai prost decat ce avea UPC.

    MARE ATENTIE!!! Daca aveti ORICE smart tv, aveti deja toate functiile pe care le ofera media box-ul (pauza, inregistrare). NU AVETI NEVOIE de media box daca aveti smart tv.

Trimite un comentariu

sus