INTERVIU. „Pot să spun cu bucurie că am filmat cele mai multe secvenţe din Clanul, 961 ca număr. O treime sunt filmate doar cu Şerban, o treime alături de domnul George Mihăiţă si cealaltă parte în mod egal cu celelalte personaje”, a povestit Denis Hanganu, protagonist Clanul, într-un interviu Paginademedia.
După patru sezoane, Pro TV va difuza ultimul episod din serialul Clanul - Păcatele se plătesc în această seară de la 20.30. Ultimul episod este disponibil deja pe platforma Voyo.
Clanul, un serial despre mafie şi poliţie, care are la bază formatul turcesc Icerde (Intrusul), a avut premiera în septembrie 2022, la Pro TV.
Cât despre secvenţele dificile din serial, protagonistul spune că au fost cele în care trebuia să plângă mult:
„Probabil secvenţele unde se plânge mult - când Tudor află cine e fratele lui, când moare iubita lui, când îşi ia rămas bun de la mama lui printr-un filmuleţ, la fel când o anunţă că îl vor declara mort la televizor, scenele de luptă şi multe altele.
Te consumă enorm o astfel de secvenţă pentru că e extraordinar de greu să te laşi să fii vulnerabil şi să scoţi din tine toate acele sentimente exact pe o anumită replică şi să îţi pui sufletul pe tavă. Şi nu vorbim de o singură dată, ci dublă de dublă ca şi cum ar fi prima oară şi nimic nu s-ar fi întâmplat”, a spus actorul pentru Paginademedia.
Denis Hanganu a fost protagonistul serialului Sacrificiul (2019), difuzat la Antena 1 şi a mai făcut parte din distribuţia producţiilor Câmp de maci (2020) şi Înăuntru (2019), conform datelor de pe cinemagia.ro.
De altfel, actorul poate fi văzut şi la teatru în spectacole precum „You say tomato” (TNB); „Constantin Brâncoveanu” (Godot); şi „Scandal în Manhattan” (Sala Luceafărul).
Ce spune Denis Hanganu despre finalul serialului?
„Puteau fi 1000 de finaluri posibile şi cu siguranţă va fi o chestiune subiectivă pentru telespectatori, deoarece vor avea de ales o continuare ipotetică. Atât vă zic.”
Paginademedia.ro: Ce a însemnat pentru tine rolul din Clanul?
Denis Hanganu: Nu pot explica în cuvinte. Spun asta pentru că e ceva dincolo de bariera lingvistică. E un sentiment de încredere deplină pe care îl capeţi atunci când lucrezi zi de zi cu cei mai buni din industrie.
Pe lângă asta, te dezvolţi foarte mult, „creşti” ca actor. Plus că eu mereu am încercat să dau 100% la fiecare secvenţă pentru ca cei de acasă să ştie că şi cei tineri sunt la fel de talentaţi şi că România are actori de viitor.
După un astfel de proiect, cu 4 sezoane de 13 episoade de câte două ore fiecare (practic 52 de lungmetraje), experienţa devine automat un atu.
Pot să spun cu bucurie că am filmat cele mai multe secvenţe din Clanul, 961 ca număr. O treime sunt filmate doar cu Şerban, o treime alături de domnul George Mihăiţă si cealaltă parte în mod egal cu celelalte personaje.
Părerea mea e că după 961 de secvenţe alături de mari actori (care sunt şi adevărate repere în lumea teatrului şi a filmului) n-ai cum să nu evoluezi frumos.
Paginademedia.ro: Care au fost cele mai dificile secvenţe?
Denis Hanganu: Probabil secvenţele unde se plânge mult - când Tudor află cine e fratele lui, când moare iubita lui, când îşi ia rămas bun de la mama lui printr-un filmuleţ, la fel când o anunţă că îl vor declara mort la televizor, scenele de luptă şi multe altele.
Te consumă enorm o astfel de secvenţă pentru că e extraordinar de greu să te laşi să fii vulnerabil şi să scoţi din tine toate acele sentimente exact pe o anumită replică şi să îţi pui sufletul pe tavă. Şi nu vorbim de o singură dată, ci dublă de dublă ca şi cum ar fi prima oară şi nimic nu s-ar fi întâmplat.
Mie, ca actor, niciodată nu-mi place să fac lucrurile cu jumătate de măsură, ci vreau să dau totul ca mai departe, cei care ne urmăresc pe micile ecrane să poată simţi emoţiile şi trăirile lui „Tudor Achim” la maximum de intensitate posibilă.
Până acum am avut doar feedback-uri pozitive ca dovadă că cei de acasă au apreciat tipul acesta de muncă şi dedicare pe care le-am avut în serial.
Paginademedia.ro: Ce ne poţi spune despre ultimul episod?
Denis Hanganu: În primul rând, recunosc că apropierea de final a serialului mă umple de emoţii contradictorii. Pe de o parte, sunt mândru de tot ce am realizat alături de întreaga echipă, iar pe de altă parte, simt un strop de melancolie fiindcă această aventură ajunge în ultima sa etapă.
Cred că o să vă placă mult finalul serialului. Puteau fi 1000 de finaluri posibile şi cu siguranţă va fi o chestiune subiectivă pentru telespectatori, deoarece vor avea de ales o continuare ipotetică. Atât vă zic. O să vă fie dor de noi.
Paginademedia.ro: Tu şi Marian Olteanu vă cunoaşteţi din facultate. Cum a fost să jucaţi împreună?
Denis Hanganu: Ne înţelegem foarte bine. Întâmplător sau nu, noi doi suntem născuţi în localităţi foarte apropiate, la 50 de km distanţă. Practic am crescut în acelaşi mediu, cu aceleaşi dorinţe, având aceeaşi profesie.
De altfel, lucrez cu una dintre cele mai bune echipe de filmare şi de producţie de la noi din industrie. Gandiţi-vă spre exemplu că am fost în fiecare zi pe set, împreună cu oamenii din echipă, timp de doi ani încoace.
Pai nu prea poate oricine să facă asta dacă nu ne-am înţelege bine (cedezi atât fizic, dar mai ales psihic fiindcă e un tip de surmenaj pentru care nu te pregăteşte nimic). Un mare plus al acestui proiect e reprezentat tocmai de faptul că între toţi membrii echipei de la „Clanul" există o energie foarte bună, caldă şi un nivel apreciabil de colegialitate.
Formăm o echipa puternică, iar asta s-a remarcat atât în cifrele de audienţă, dar şi în nivelul călităţii cinematografice livrate de către acest serial.
Paginademedia.ro: Te-ai atrenat pentru rolul tău?
Denis Hanganu: Nu a fost nevoie. Copilărind la graniţă, la Albiţa, am fost mereu aproape de tot felul de fenomene infracţionale atât interne, cât şi din afara ţării noastre, iar experienţele şi studiul de caz pe speţa asta (ca să mă exprim elegant) au fost unele complexe.
Practic, am avut tot ce-mi trebuie înmagazinat deja demult. Plus că trăim în România şi deocamdată încă nu ne putem lăuda că e vreo ţară în care suntem total străini de astfel de întâmplări nefericite şi contexte infracţionale.
Poate dacă ar exista mai mulţi „Tudor Achim" acolo unde trebuie pentru a destructura lucrurile din interior ar fi mai bine şi mai linişte pe stradă şi totodată pe la ştiri.
Paginademedia.ro: Ţi-ar mai plăcea să faci parte din distribuţia unui serial/film de acţiune?
Denis Hanganu: Categoric. Şi nu doar unul. Sunt tânăr şi simt că „pot să mut munţii", dar asta nu depinde de mine. Din păcate, talentul sau munca nu sunt direct proporţionale cu succesul sau continuitatea în meserie.
Eu îmi doresc cât mai multe roluri şi de fiecare dată când am fost chemat la casting sau a fost nevoie de serviciile mele, am confirmat. De aici încolo însă, nu mai ţine de mine. Totul e subiectiv. Ce ştiu cu siguranţă e că indiferent de rol, eu voi avea grijă să nu dezamăgesc. Roluri să fie..
Oricum până la un următorul proiect mă găsiţi uşor pe toate reţelele de socializare. Vă invit să mă urmăriţi acolo şi sigur vom schimba impresii prin comentarii.
Paginademedia.ro: În ce spectacole te vedem la teatru?
Denis Hanganu: O, aveţi unde să mă vedeţi. Vă aştept la următoarele spectacolele de teatru şi promit că n-o să regretaţi. Joc în: "You say tomato" (TNB); "Constantin Brâncoveanu" (Godot); "Scandal în Manhattan" (Sala Luceafărul); Exit (Godot); "Zeul Măcelului" (Teatrul "George Ciprian"); Medeea:Furie (Teatrul Apropo); "No man's land"(TNB) şi pregătesc multe altele. Garantez că o să va placă mult.
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro