Schimbare la vârful postului public TVR 1, care are un nou director. Începând de la 1 februarie, principalul canal al TVR este condus de Diana Onea Pascal, actualul director de programe.
De altfel, după numirea ca director al TVR 1, Diana Onea Pascal rămâne şi pe poziţia de director de programe.
Diana Pascal este angajată a TVR ca producător. Printre altele, s-a ocupat de emisiunea Câştigă România, cu Virgil Ianţu.
Pascal vine în locul Carlei Tompea, care a fost director al TVR 1 pentru doar câteva luni, din noiembrie 2022 şi până acum. Carla Tompea este, în prezent, producător general al TVR 1.
În ultimi ani, pe la conducerea TVR 1 au trecut mai mulţi directori, mandatul fiecăruia fiind, de obicei, foarte scurt - de la câteva luni, la un an. Printre directori: Carla Tompea, Ana Maria Modâlcă, Ruxandra Ţuchel şi Eduard Dârvariu.
Citeşte şi: Şefa postului TVR 1 şi-a dat demisia de la conducerea staţiei
Citeşte şi: Şefi noi la TVR. Cătălin Prisăcariu, noul şef al ştirilor TVR. Ana Maria Modâlcă, fost producător general la Pro TV, este şefa TVR 1
Citeşte şi: Nou director la TVR 1. A fost şeful TVR 2 şi director de programe
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Comentarii
Renunțarea la targetul comercial arhicunoscut (urban, 18 – 49 de ani) este justificată, pentru că, în anii din urmă, includea generația Decrețeilor. Acest target a depășit vârsta de 49 de ani și, din această perspectivă, o analiză pe 21-54 de ani, la nivel național, este mult mai relevantă. Un GRP30 pe targetul All 21 – 54 de ani ABCD Național este echivalentul a 65.000 de persoane. Un GRP30 pe targetul urban, 18 – 49 de ani este echivalentul a 41.000 de persoane. ESOMAR a elaborat „Scala statutului social (Social grade)”. Scala permite clasificare socio-demografică standard. Cu această variabilă se pot crea subeșantioane (pentru diverse piețe) comparabile între ele și, de asemenea, subgrupurile definite astfel vor fi comparabile de la o țară la alta. Ce înseamnă categoriile ESOMAR ABCD: Categoria A: Manageri și profesioniști cu înaltă educație. Categoria B: Manageri, directori de nivel mediu. Categoria C: C1 – Angajați cu înaltă educație ce prestează o muncă non-manuală, patroni de firme mici. C2 – Angajați ce prestează o muncă non-manuală sau muncitori calificați. Categoria D: Muncitori ce prestează o muncă manuală și șefi de departamente mai puțin educați." Poate intelege odata si PDM de ce e ok sa se publice (mai ales) acest target.