Radio RFI România mută studioul la Timişoara şi va transmite pentru câteva zile în direct de la Muzeul Naţional de Artă. RFI va transmite de la Timişoara timp de trei zile, în perioada 24-26 mai, cu ocazia anului cultural european Timişoara 2023.
Mai mulţi jurnalişti, realizatori de programe şi redactori web vor realiza emisiuni şi o serie de dezbateri în Capitala Banatului.
"Timişoara este Capitală Culturală Europeană în 2023, însă oraşul din Vestul României înseamnă mai mult decât cultură. Timişoara înseamnă şi economie, antreprenoriat, IT, mediu.
De aceea, programele realizate de RFI România nu vor aborda doar teme culturale, ci vor pune în evidenţă modelul de succes al Timişoarei, pe mai multe planuri", anunţă reprezentanţii postului de radio.
În perioada 24-26 mai vor fi realizate la Timişoara emisiuni precum Zebra, RFI360, Ecofrecvenţa, Esenţial, Decriptaj, Noi venim din viitor, Le micro du soir şi Tânăr în Europa.
Pe lângă programele de radio, RFI România va organiza trei dezbateri deschise publicului larg, în special tinerilor:
- Prima dezbatere este intitulată "Este universitatea un hub de inovare?", care va avea loc miercuri, 24 mai, ora 11.30, la Universitatea de Ştiinţele Vieţii Regele Mihai I din Timişoara, amfiteatrul A2
- A doua temă care va fi dezbătută se numeşte "În România sau afară? O discuţie despre viitorul nostru", ce va avea loc joi, 25 mai, ora 11.00, la Liceul Tehnologic Electrotimiş
- Ultimul subiect este denumit "Bani europeni: antreprenori, comunităţi locale", care se va ţine vineri, 26 mai, ora 11.30, la Universitatea Politehnica Timişoara, Sala Mare a Senatului din clădirea Rectoratului
Toate dezbaterile vor fi transmise live, pe pagina de Facebook RFI România şi difuzate apoi la radio, în cadrul emisiunilor Rural şi Tânăr în Europa.
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro