Ruxandra Ion pregăteşte un nou serial românesc. Producţia care va începe în curând la Antena 1 se numeşte “Lia” şi este o adaptare după o dramă turcească.
Scenariul care stă la baza serialului românesc pleacă de la drama turcească Asla Vazgeçmen (Niciodată un renunţ), iar adaptarea pentru România este semnată de Radu Grigore, Bianca Mina şi Ruxandra Ion.
Cine sunt protagoniştii serialului Lia?
Din distribuţie face parte Ana Bodea, care îşi face debutul ca actriţă cu acest rol, Ştefan Floroaica, semifinalist Exatlon şi multiplu medaliat la campionatul Naţional de Brazilian Jiu Jitsu, şi actriţa Ioana Blaj, cunoscută publicului de serial din rolurile Iza (Fructul Oprit), Irina (Sacrificiul) sau Rodica (Adela).
Ana Bodea este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale, fosta balerină care a absolvit Şcoala de Balet a teatrului Balşoi din Moscova.
Ana Bodea îi va da viaţă Liei, o tânără de 20 de ani, fiică de profesor, care în urma pierderii tatălui său se vede nevoită să renunţe la cel mai mare vis al ei, acela de a urma cursurile celebrei şcoli de balet de la Moscova. Fără niciun alt sprijin, Lia decide să vină la singura ei rudă, mătuşa ei, care lucrează pe domeniul Vornicu, unde îl va întâlni pe Petru.
Ana Bodea:
“Personajul pe care îl interpretez, Lia Călin, este, în primul rând, o tânără puternică, ambiţioasă, care a trecut prin multe încercări. Cel mai important pentru mine a fost faptul că atât doamna Ruxandra Ion, cât şi scenariştii, au venit cu ideea de a crea o punte între mine şi Lia, aducând în povestea ei multe situaţii prin care am trecut şi eu… Fiind la începutul carierei mele de actriţă, uneori simt că este dificil să mă transpun în toate situaţiile prin care trece Lia, mai ales că sunt ipostaze prin care majoritatea oamenilor nu au trecut niciodată.”
De asemenea şi Ştefan Floroaica, semifinalist Exatlon, îşi va face debutul în actorie odată cu personajul său din proiectul Lia, Petru Vornicu.
“Este primul meu rol, aşa că vine la pachet cu un mix de sentimente… entuziasm, încredere şi deopotrivă îndoială. Totul este nou pentru mine, iar personajul meu, Petru Vornicu, mă provoacă să-mi ies din zona mea de confort şi să evoluez ca om şi ca actor… Îmi place mult ce se întâmplă acum în viaţa mea şi sunt recunoscător că printr-un cumul de dorinţă, determinare si şansă din partea doamnei Ruxandra Ion, am ajuns aici.”, a dezvăluit Ştefan Floroaica
În acest moment, filmările sunt în plină desfăşurare în diverse locaţii din Bucureşti şi din împrejurimi, iar telespectatorii pot avea acces la imagini din culisele Lia urmărind conturile oficiale ale serialului.
GALERIE FOTO:
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
Comentarii
De când a reluat cu producția serialelor de dramă acum 5 ani, lucrurile nu mai sunt așa cum au fost înainte de 2014. Partea cea mai proastă a lucrurilor este că un sfert din apropiații Ruxandrei Ion apare în fiecare serial (inclusiv actorii bătrâni, păi în mod normal și ,,mama telenovelelor" este vârstnică, dar la cum arată ea acum, e cam exagerat), iar unele dintre personaje să facă semne de cruce, cea ce în mod normal nu are ce căuta într-un serial străin (cu excepția cazului în care se roagă lângă cruce sau la biserică sau în cimitir, dar astea sunt și ele interzise doar la producțiile pentru copii). Până și expresiile vulgare sunt exagerate, dar în fine de ultima chestie.
Mai nou treaba cu asigurarea este amatoriceastă decât în trecut. La seriale ca Fructul Oprit și Adela s-au văzut microfoanele ținute pe partea de sus a ecranului (cele mai multe ori au fost la primul serial menționat), uneori sunt proști la editat imagini pentru că la Adela genericul sezonului 2 a lăsat un decalaj negru, iar recent au scos aproape toată scena cu Florica (Nuami Dinescu) sunând-ul pe Mitu (Marian Râlea) lăsând din greșeală imaginea decalată de la acea scenă (am prezentat un video despre asta). Până și partea cu trasul pistolului e mai amatoricească: în majoritatea cazurilor exploziile mici de la pistol odată cu trasul muniției nu s-au văzut pentru că nici nu s-a făcut un efect special pentru asta (la Vlad și la Clanul s-au făcut efecte speciale pentru tragerea de pistol, am văzut recent un video despre care cum s-a făcut o scenă legată de moartea și arderea de viu a unui personaj secundar), iar sunetul de tras al pistolului este vechi întrucât este utilizat în anumite seriale produse de aceeași Ruxandra Ion.
Nici măcar scenariile de umor nu sunt potrivite pentru un serial de dramă cu excepția cazului în care se face asta doar uneori (cum s-au făcut și în serialele turcești ca Ține-mă de mână!). La cele produse de aceeași creatoare este destul de exagerat încât e pe jumătate de comedie. Deja s-au bazat pe modelul serialului Las Fierbinți.
La început în 2004 producea seriale de dramă destul de bune (nu le-am văzut deoarece eram foarte mic la aceea vreme, când am avut privirea pe furiș, atât mi-am dat seama), dar mai târziu de la Inimă de țigan în coace au schimbat situația într-o prostie în care sunt ei. Nu mai spun nimic nici de Îngerașii, nici de Pariu cu Viața. Când am urmărit Fructul Oprit în ultimii ani, primul sezon a fost mai puțin bun, dar din sezonul 2 au transformat povestea și calitatea acestuia într-o prostie.
Din fericire ceilalți producători de seriale de dramă nu au mers pe metoda acelei creatoare. PRO TV s-a asigurat foarte bine față de Antena 1 și Dream Film Production în legătură cu calitatea și profesionistul lor pentru serialele Vlad și Clanul (deși la ultimul din urmă sunt câteva excepții asemănătoare, dar nu toate celor de mai sus).
Sper că m-am făcut de înțeles cu ce-am zis mai sus.