Publicaţia Veridica.ro lansează o strângere de fonduri pentru cartea Antologia Veridica 2022 - „Războiul lui Putin cu lumea liberă. Propagandă, Dezinformare, Fake News”, care reprezintă prima astfel de colecţie de campanii virale de fake news, dezinformare şi propagandă din Europa Centrală şi de Est din 2022, potrivit Alianţei Internaţionale a Jurnaliştilor Români (AIJR), organizaţia care editează Veridica.
Ce spune publisherul Veridica, jurnalistul Marian Voicu?
„Presa este efemeră, articolele de azi ar putea părea mâine schiţa inutilă a unui trecut previzibil. Câteodată, noi, jurnaliştii, ne consolăm orgolioşi cu ideea că presa scrie istorie în fiecare zi, prima ciornă.
Facem aşadar în această antologie proba unei schiţe a trecutului recent. Cât de coerentă este relatarea noastră, a celor de la Veridica, despre evenimentele din acest an? Care au fost tendinţele, nodurile acestui graf uriaş? Cine sunt personajele care ies din mulţime şi fac istorie?” se întreabă publisherul Veridica.ro, jurnalistul Marian Voicu.
Când va apărea Antologia Veridica 2022?
Prin această campanie de crowdfunding, care se va desfăşura până pe 10 decembrie, Veridica.ro are ca obiectiv să strângă cel puţin 10.000 de lei, care sunt necesari atât pentru apariţia în format tipărit a volumului care va conţine peste 250 de pagini, cât şi pentru distribuirea acestuia.
Ulterior, Antologia Veridica este programată să se lanseze pe 10 decembrie în cadrul târgului de carte Gaudeamus din Bucureşti, care va avea loc la Romexpo, iar cei care au contribuit cu minim 50 de lei campaniei, vor primi gratuit cartea prin poştă.
Donaţiile pentru apariţiei Antologiei Veridica 2022 se pot face de pe platforma Galantom.ro, de aici.
„Marile naraţiuni fake, prin care marginalii încearcă să rescrie istoria”
Veridica este singura publicaţie din România care are corespondenţi de presă în aproape toate ţările din Europa Centrală şi de Est, „care îşi îndreaptă zilnic atenţia către dezinformare şi propagandă, către marile naraţiuni fake, prin care marginalii încearcă să rescrie istoria”, potrivit lui Marian Voicu.
Lansată în decembrie 2020 de jurnalişti, experţi şi cercetători din Europa Centrală şi de Est, Veridica.ro se autofinanţează prin venituri din publicitate, granturi şi din donaţiile cititorilor.
Aceasta oferă inclusiv o sinteză sub formă de newsletter săptămânal a analizelor, editorialelor şi articolelor care demontează fake-news, propaganda şi dezinformările şi crează conţinut în limba română, engleză şi rusă, adaptat şi pentru principalele platforme sociale.
Autor: Alexandru Aruşilor alexandru.arusilorpaginademedia.ro
Trimite un comentariu