Liderul Cartelului Alfa, Bogdan Hossu a declarat pentru Mediafax, că Guvernul ar putea aproba, o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea drepturilor de autor, pe motiv că statul pierde bani din contribuţiile sociale neplătite de 200.000 de angajaţi din România, scrie Cotidianul. Hossu susţine că Ministerul Finanţelor este de acord cu eliminarea acestor drepturi, propusă de sindicate şi de patronate. Premierul Emil Boc a dezminţit informaţiile, precizând că nu s-a luat încă o decizie.
Oana Zăvoranu a bătut ieri palma cu postul de televiziune Kanal D, scrie Evenimentul zilei. Negocierile cu postul TV au fost anunţate în premieră de paginademedia.ro, aici. Conform contractului (realizat prin intermediul unei case de producţie neutre), ea va prezenta o emisiune de weekend, pentru care negocia de mai multă vreme cu canalul lansat în România de turcii de la Dogan.
Oana Zăvoranu la Kanal D
Plecarea Simonei Pătruleasa de la Antena 1 şi înlocuirea acesteia în grila ştirilor sportive de seară cu tandemul Crina Abrudan-Cristina Dochianu fac parte dintr-un lung şir de plecări ale vedetelor pe care televiziunile autohtone încearcă să le suplinească cu nume noi. Cotidianul trece în revistă transferurile lui Cătălin Măruţă, Radu Naum, Mădălin Ionescu şi plecarea Andreei Marin de la TVR.
Banca de rezerve a vedetelor tv: pleacă Pătruleasa, urmează Abrudan
Ziarele reprezintă segmentul de print cel mai ameninţat cu dispariţia, motiv pentru care ar trebui să inoveze şi să transmită informaţia pe mai multe platforme, după o strategie coerentă, nu doar să micşoreze costurile, notează Business Standard. Trei jucători din media autohtonă, care au renunţat, în mare parte, la activitatea din print pentru new media, sunt citaţi: Rachad El Jisr, publisher în cadrul Business Media Group şi fondator al companiei online Rockmedia, Dragoş Stanca, managing director al F5, divizia de new media a Realitatea-Caţavencu şi Cristian Manafu, fondatorul agenţiei de consultanţă în social-media Prodigy.
Cum va supravieţui printulÎn ultimul an, 28 de publicaţii cu circulaţie naţională din Statele Unite s-au închis definitiv sau au trecut pe on-line, scrie Adevărul. Publicaţia de media şi publicitate Advertising Age a prezentat în varianta on-line un „jurnal” cu toate revistele, cu circulaţie importantă, care au dispărut de pe piaţa americană începând cu martie 2008. Chiar dacă nu sunt foarte cunoscute în România, titlurile au avut vânzări importante în trecut.
Revistele americane se închid pe capeteCaz interesant în America: Roger Friedman, un jurnalist care lucrează la site-ul de ştiri Fox de zece ani, şi-a pierdut serviciul după ce a publicat o cronică la filmul X-Men Origins: Wolverine, produs de 20th Century Fox şi downloadat ilegal de pe Internet, informează BBC News, citat de Cotidianul. După o zi, cronica lui a fost ştearsă de pe site, iar oficialii Fox News au condamnat “categoric” comportamentul jurnalistului.
Un jurnalist de la Fox a fost concediat din cauza unei cronici la ,,Wolverine’’
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.roAgentia americană de presă Associated Press a anunţat reducerea tarifelor la abonamente şi acţionarea în instanţă a site-urilor care preiau conţinut fără abonament, relatează Daily Business.
Associated Press ieftineşte abonamentele
Trimite un comentariu