"Faţă de presupusul meu dosar, apărut pe un site de ştiri, cuprinzând colaborarea mea cu Securitatea, susţin că este un dosar fabricat şi face parte dintr-un lung şir de manipulări şi agresiuni care au început din 7 decembrie 2009. Drept urmare, am decis să acţionez în judecată site-ul de ştiri care a publicat informaţia. Dacă instanţa va decide că am fost colaborator voi plăti eu; dacă nu, vor fi obligaţi să plătească ei. Până la pronunţarea definitivă a instanţei, mi se pare jenant orice alt tip de comentariu", spune Sorin Ovidiu Vîntu.
Publicitate
Documentele din presupusul dosar de Securitate al omului de afaceri şi acţionar media apărute în presă nu provin din arhiva CNSAS, potrivit Newsin (agenţie deţinută de Vîntu), care citează surse din instituţie.
Hotnews şi revista Kamikaze au publicat duminică o anchetă în care se susţine că omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu ar fi semnat un angajament de informator cu fosta Securitate în 1983, cu numele conspirativ "Nuş", după cum rezultă dintr-o serie de documente "din ceea ce pare să fie dosarul personal", scrie România liberă. (Foto: România liberă)
Vîntu, despre "dosarul" său de la Securitate: E o făcătură
Publimedia International, Mediafax S.A. şi Alerria Management Company au depus actele pentru înfiinţarea societăţii comerciale Mediafax Group, potrivit informaţiilor publicate în Monitorul Oficial, scrie Wall-Street.ro. Săptămâna trecută, Dragoş Stanca, managing director al F5, divizia de online a grupului Realitatea-Caţavencu, anunţţ pe blog înfiinţarea unei noi companii , sub brandul Mediafax, care va reuni afacerile de print, online şi agenţie de presă deţinute de Adrian Sârbu în România. Compania va fi condusă de Cosmina Noaghea.
Primele semne ale înfiinţării Mediafax Group
Circa 50,8% dintre jurnaliştii români şi 44% dintre practicienii din PR au confirmat că, în general, conţinuturile editoriale sunt influenţate de patronul canalului media, potrivit unui studiu despre transparenţa media în raporturile PR-presă-public. Studiul a fost realizat de US Institute for Public Relations şi Forum for International Communications şi publicat pe site-ul pr-romania.ro, notează Mediafax, Wall-Street.ro şi HotNews.ro. Colectarea datelor s-a realizat online în perioada februarie 2009 - februarie 2010. La cele 67 de întrebări au răspuns în total 128 de practicieni PR şi 68 de jurnalişti din presa naţională şi locală, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 61 de ani (media de vârstă fiind de 33), variind între 1 an şi 40 de ani de experienţă în domeniile lor.
Grupurile de comunicare anticipează o scădere a bugetelor de publicitate ale clienţilor cuprinsă între 5% şi 15% în acest an, din cauza măsurilor „anticriză” ale guvernului, scrie Financiarul, într-o analiză. Ştefan Iordache, COO Leo Burnet, spune că toate domeniile din industria comunicării vor fi afectate şi crede că grupul pe care-l conduce va scădea cu mai puţin de 10% în 2010. „Avand în vedere măsurile de «austeritate» luate de Executiv [...] Bugetele de publicitate ale clienţilor - pentru a doua jumătate a anului - vor scădea cu un procent între 5% şi 15%”, consideră Nicu Laiţă - Media Director Omnicom Media Group.
Grupurile de comunicare: bugetele de publicitate ar putea scădea cu 5%-15%
Lucia Mureşan, una dintre "vocile" emisiunii "Teleenciclopedia", a murit duminică noaptea, la Cluj, la vârsta de 72 de ani, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii "Spiru Haret" din Bucureşti, unde actriţa era decan.
Actriţa Lucia Mureşan, una dintre "vocile" emisiunii "Teleenciclopedia", a murit
"Guvernul României nu trebuie să pună noi biruri sociale pe creaţie, pentru că astfel îi aduce pe mulţi creatori într-o situaţie de faliment social, economic şi financiar şi îi va determina pe foarte mulţi dintre aceşti creatori să părăsească România”, se arată într-o scrisoare de protest semnată de mai mulţi scriitori şi artişti prin care se solicită anularea prevederii care impune CAS pe drepturile de autor. Printre semnatari se numără Ana Blandiana, Gabriela Adameşteanu, Adrian Sitaru şi Mircea Tiberian. “Rezultatele acestor drepturi de autor nu sunt produse de serie, sunt produse unicat, chiar şi atunci când un jurnalist ori un scriitor scrie un text critic la adresa guvernării sau a clasei politice. Creaţia fiecăruia dintre noi nu e mediată nici de Fisc, nici de cei de la putere, ci numai şi numai de o Instanţă superioară tuturora dintre noi”, se mai spune în scrisoare, relatează Mediafax.
Oameni de cultură scriu preşedintelui pentru a protesta faţă de aplicarea CAS pe drepturi de autor
Monica Ileana Chermenschi a fost cooptată, în calitate de brand consultant şi business unit manager, la Rusu+Borţun Brand Growers, după ce a plecat, în luna mai, de la agenţia concurentă BrandTailors în urma reorganizării echipei de angajaţi a acesteia, notează DailyBusiness.ro, IAA.ro şi HotNews.ro.
Adrian Mogoş, şeful departamentului Investigaţii al cotidianului Jurnalul Naţional, a obţinut premiul CEI SEEMO pentru Merite Deosebite în Jurnalismul de Investigaţie 2010. Premiul a fost acordat de un juriu internaţional reunit la 2 iulie la Trieste, în Italia, care cu unanimitate de voturi a decis că Adrian Mogoş merită distincţia acordată de Iniţiativa Central Europeană (CEI) împreună cu South East Europe Media Organisation (SEEMO), câte o menţiune specială fiind acordată jurnalistelor Irina Halip (Belarus) şi Lidia Pavlova (Bulgaria), scrie Jurnalul Naţional.
Adrian Mogoş, de la Jurnalul Naţional, câştigător al Premiului CEI SEEMO pentru Jurnalism de Investigaţie 2010
Nota de plată pentru băuturi la BBC s-a redus la aproape jumătate anul trecut comparativ cu 2008, după ce compania şi-a înăsprit politica de cheltuieli şi a exclus 'indiferent de situaţie' achiziţiile de şampanie, scrie România liberă, care citează Guardian. Dacă în 2006 factura la băuturi a fost de aproape 144.000 de lire (circa 170.000 de euro), aceasta a scăzut în 2008 la 107.000 de lire (128.000 de euro) şi în 2009 la 56.000 de lire (67.000 de euro). Datele apar pe site-ul Libertatea de Informare al BBC, ca răspuns la o solicitare a unui membru al publicului.
BBC face economii prin eliminarea şampaniei pentru şefi
SC Media Consulta International SRL a iniţiat în prima jumătate a anului curent o colaborare cu Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), bazată pe furnizarea serviciilor de tipar, scrie IAA.ro.
Media Consulta International şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private demarează o campanie de informare
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.roFacebook a anunţat că va introduce un "buton de panică" pe site, prin care copiii şi adolescenţii pot raporta abuzurile direct la centrele Child Exploitation and Online Protection Centre (Ceop) şi Facebook, scrie Mediafax, care citează BBC News Online. Aplicaţia va apărea pe pagina principală a site-ului pentru a le sugera tinerilor că ei deţin controlul pe internet.
Facebook va introduce un "buton de panică" pe site
Comentarii