"Crimele Revoluţiei", de Grigore Cartianu, a fost desemnată Cea mai râvnită carte a târgului Gaudeamus, scrie Adevărul.
Publicitate Volumul s-a vândut în 3.000 de exemplare la târgul de carte. Adevărul a mai câştigat Trofeul presei, la secţiunea "publicaţii".
Mediafax, Adevărul, Radio Guerrilla, TVR Cultural şi site-ul România liberă s-au numărat printre premianţii Târgului de carte Gaudeamus, scrie Mediafax.
Astfel, la categoria “Presă”, Mediafax a primit distincţia pentru "cea mai bună agenţie de presă”, Radio Guerrilla - premiul pentru "cel mai bun radio" şi TVR Cultural - premiul pentru "cea mai bună televiziune" . Premiul pentru online a revenit site-ului romanialibera.ro.
Mediafax- premiul pentru "cea mai bună agenţie de presă" la Gaudeamus 2010
Andi Vilara va contesta concursul pentru ocuparea postului de Director al departamentului sport, câştigat, ieri, de Cosmin Cernat (după cum paginademedia.ro a anunţat aici). Andi Vilara a declarat pentru Evenimentul zilei că va contesta comisia de examinare, deoarece, în trecut, a avut mai multe litigii cu unul dintre componenţii ei, Dumitru Graur.
Andi Vilara: "L-am sancţionat de mai multe ori în vremea când îmi era subaltern, în anii 1990, şi nu consider că domnul Graur m-a putut evalua în mod obiectiv. (...) A dat nişte casete cu Hagi unei televiziuni din Tucia, fără să ceară acordul conducerii televiziunii, iar când a plecat la Prima TV, a luat cu el nişte casete care erau proprietatea TVR".
Dumitru Graur: "Domnul Vilara îmi datorează totul în presă, eu l-am descoperit ca tânăr gazetar şi l-am adus la TVR. Din păcate, nu are caracter."
Sporturi de nişă şi conflicte de prim-plan la TVR
Schimbările propuse de CNA în privinţă reglementărilor ce obligă distribuitorii de cablu să includă în grilele lor posturi private româneşti, în funcţie de audienţă, ar reprezenta "un risc major de lezare a interesului public", afirmă, într-un comunicat de presă, Asociaţia Romană de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA), scrie HotNews. Potrivit acestuia, "decizia asupra accesului publicului la posturile româneşti private ar urmă să fie lăsată la discreţia distribuitorilor prin cablu şi satelit".
ARCA, asociaţie ce reuneşte societăţi de radio şi TV din România, mai spune că în urmă "modificărilor propuse de CNA, regula "must carry" ar urmă să dispară, cu riscul că televiziunile private să fie obligate să plătească pentru retransmisia în cablu a programelor lor, exact în momentul în care criză economică prelungită a redus drastic sursele lor de finanţare." ARCA reclamă "favorizarea" televiziunii publice şi faptul că modificarea legislaţiei "poate favoriza efecte de natură a încalcă legea concurenţei, creând posibilitatea unor practici abuzive din partea societăţilor de cablu în raport cu televiziunile private."
Asociaţia companiilor radio-TV: schimbările propuse în CNA la legea ce îi obligă pe cablisti să includă în grile posturi private - "risc major de lezare a interesului public"
Televiziunea continuă să se impună drept canalul media preferat al publicului şi al publicitarilor autohtoni. „În pofida tuturor predicţiilor destul de pesimiste, televiziunea câştigă din toată această bătălie care se duce din păcate pe o piaţă media din ce în ce mai mică”, a declarat Codruţ Sereş, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Intact Media Group, la evenimentul OMD Predicts, scrie Financiarul. Astfel, spune Ioan Codruţ Şereş, potrivit estimărilor Intact Media Group, 68,1% din investiţiile totale în publicitate pe piaţă locală au fost alocate televiziunilor în acest an, comparativ cu 65,5% anul trecut şi 62,4% în 2008.
Bugetele alocate pentru TV de către advertiseri se vor majoră cu 5%-10% în 2011
Andrew Robertson, CEO al reţelei globale de comunicare BBDO Worldwide, a declarat într-un interviu pentru Financiarul că anticipează diminuarea investiţiilor în publicitatea din România cu 10%-15% până la sfârşitul anului, comparativ cu nivelul din 2009, în timp ce piaţa globală va creşte cu 4%-5%. Cât priveşte estimările pentru 2011 pentru piaţa autohtonă, şeful BBDO apreciază că segmentele outdoor, radio şi media digitală ar putea „experimenta creşteri”.
”Investitiile in publicitatea autohtona s-ar putea diminua cu 10%-15%”
Magazin online eMAG îşi lansează noua imagine şi noul site, după un proces de rebranding realizat de Brandient, notează Wall-Street.ro, DailyBusiness.ro şi IAA.ro. Noua identitate este reprezentată în primul rând de logoul în albastru şi roşu, redesenat în linii mai simple şi care va jucă un rol central în comunicarea brandului mai ales prin faptul că nu va fi un logo fix. Astfel, în afară logoului corporate, care este unul simplu, pe site şi în comunicarea de marketing, logoul eMAG va apărea într-un număr practic nelimitat de variante, fiecare dintre ele fiind adaptată unei situaţii anume, unui client, unui eveniment deosebit sau chiar unei perioade a zilei.
Logoul eMAG va îngloba mereu un obiect roşu: un măr, o jucărie, o floare, o ceaşca roşie de cafea.
Piaţa marketingului direct din România ar putea, într-un scenariu optimist, să stagneze la 25 de milioane de euro, valoarea de anul trecut, sau, în variantă pesimistă, să coboare cu 20%, a declarat pentru Dailybusiness.ro Mihaela Petrovan, general managerul agenţiei de profil More than Pub. Marketingul direct din România ar putea ajunge ajunge la maximum 20-25 de milioane de euro în acest an, în stagnare faţă de 2009 sau în pierdere, susţine Petrovan.
Marketingul direct ar putea scădea cu 20% până la finalul anului
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.roO echipă de jurnalişti din cadrul Russia Today a fost arestată de poliţia americană în timp ce filma un protest, în apropiere de baza militară americană Fort Benning, în Georgia, scrie Mediafax, care citează site-ul postului de televiziune Russia Today. Jurnaliştii televiziunii, inclusiv corespondentul Kaelyn Forde şi cameramanul Jon Conway, au fost arestaţi deşi au respectat cererea poliţiei de a nu se apropia prea mult de porţile bazei militare, potrivit postului de televiziune. Kaelyn Forde a reuşit să dea un telefon din închisoarea Muscogee, unde au fost transportaţi. Cei doi jurnalişti au fost acuzaţi că participă la o adunare ilegală şi de refuz de a se supune ordinelor unor ofiţeri de poliţie.
Jurnalişti de la Russia Today, arestaţi în timp ce filmau în apropiere de o bază militară SUASursa foto: Financiarul
Comentarii
Pai, evenimentul Cartianu, nu s-a soldat cu raniri, explozii si impuscaturi. Nu ridica, altfel spus, ratingul TV-ului.
De ce nu l-a prezentat nici o televiziune?
Ma bucur ca munca nu i-a fost in zadar.