Televiziunea va continua să câştige cotă de piaţă în 2011, în detrimentul publicităţii în presa scrisă şi outdoor, deşi piaţa TV va scădea cu până la 5% anul viitor, a apreciat, joi, Zoltan Szigeti, preşedintele holdingului de comunicare thegroup şi unul dintre veteranii pieţei locale de publicitate, în discuţia online cu cititorii HotNews.ro.
Publicitate Alte declaraţii făcute de Zoltan Szigeti:
- "Cu mare aproximare, estimez piaţa de TV în 2010 la 200 de milioane de euro. "
- "2010 nu s-a încheiat. Dar cred, în acest moment, că pe parcursul acestui an ne-am sporit cota de piaţă în industrie".
- "Din punctul de vedere al cifrei de afaceri, probabil vom termina la acelaşi nivel cu 2009. Dacă luăm în considerare micşorarea pieţei, putem afirma că am câştigat cotă de piaţă."
- "Cred că piaţă de media va suferi şi în 2011, tocmai din pricina potenţialului de consum al populaţiei. Potenţialul de consum al anului viitor arată şi mai firav decât cel din 2010. Aşadar există premizele că anul viitor să fie şi mai convulsiv decât acesta."
Realizatorul TV Radu Moraru prezintă astăzi prima ediţie a emisiunii Naşul la postul TV al operatorului de cablu RCS&RDS, scrie Adevărul. Emisia televiziunii 10 TV va începe la ora 15.00, iar postul va putea fi urmărit doar de abonaţii la RCS&RDS şi la platforma DTH, Digi. 10 TV va începe să emită cu o perioadă de promovare, iar primul program va fi la ora 18.00, filmul „Good night and good luck", povestea unui realizator de talkshow ce terce printr-o perioadă tulbure. De la ora 20.00 va începe emisiunea „Naşul", iar de la 23.00 va fi difuzat un nou film artistic, „The other man".
„Naşul“ debutează vineri la 10 TV
Grupul Intact intenţionează să deschidă, în 2011, două noi televiziuni şi se pregăteşte de lansarea unei platforme DTH, proiect care îi va permite să devină provider şi pentru alte programe TV în afară de cele proprii, a declarat Camelia Voiculescu într-un interviu acordat revistei Capital.
„În ceea ce ne priveşte, ne gândim serios la lansarea unui DTH (Direct To Home - sistem care permite transmiterea mai multor programe TV într-un pachet, direct de pe satelit - n. red.) având în vedere evoluţia naturală a marilor companii media de la statutul de dezvoltatori de conţinut la cel de provideri“, a declarat Camelia Voiculescu pentru Capital. Fiica lui Dan Voiculescu conduce afacerile media ale familiei încă din 2005.
Familia Voiculescu anunţă două noi posturi TV în 2011
Cristina Ionela Marcu, 25 de ani, este noul administrator al Realitatea TV Network, companie deţinută de Realitatea Media care administrează reţeaua de staţii locale a grupului, scrie DailyBusiness.ro, care citează un anunţ publicat în Monitorul Oficial.
Cristina Ionela Marcu îl înlocuieşte pe Ioan Petran, numit în această funcţie pe 23 iulie 2010. Acestuia i se acordase atunci un mandat de 2 ani.
Realitatea TV Network are un nou administrator: Cristina Ionela Marcu
Cele mai noi aplicaţii pentru iPhone 4 sunt disponibile la unele companii de telefonie mobilă. De astăzi puteţi accesa canalele TV şi pe telefon dacă aveţi conexiune la internet, scrie Evenimentul Zilei. Orange România, primul operator de telefonie mobilă care a adus în România ultimul gadget al lui Steve Jobs, a lansat portalul Orange într-o versiune optimizată pentru iPhone, la adresa m.orange.ro. Prin intermediul acestui portal, clienţii care deţin smartphone-ul pot urmări 12 posturi de televiziune, precum Antena 3, Cartoon Network, MTV Music, Realitatea TV. Totodată, aici se pot găsi şi 6 posturi naţionale de radio, dintre care Pro FM şi Radio Guerilla.
Operatorii de telefonie mobilă aduc televiziunea pe iPhone 4
Începând cu această lună, TBWA îşi extinde şi consolidează departamentul de client service cu trei oameni noi: Simona Stefanescu, Oana Dumitriu şi Andreea Mateescu, scrie IAA.ro. Cu o experienta de peste 10 ani in publicitate, Simona Stefanescu este noul Account Director in TBWA, Oana Dumitriu a revenit la TBWA pe poziţia de Account Manager si se va ocupa de implementarea campaniilor pentru McDonald’s, iar Andreea Mateescu este noul Junior Account Executive al agenţiei.
TBWABucureşti îşi măreşte echipa
Fundaţia Euromonitor pentru Excelenţă a anunţat ieri câştigătorii Burselor Europene JTI, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la sediul Reprezentanţei din România a Comisiei Europene, scrie Mediafax. Tinerii jurnalişti care vor beneficia de stagiul de pregătire de o săptămână de la Bruxelles sunt:
- Eveline Păuna - Q-Magazine (21 de ani)
- Raluca Spătăreanu - Grupul Realitatea-Caţavencu / realitatea.net (32 de ani)
- Amalia Dascălu - Ziarul de Iaşi (29 de ani)
- Matei Dobrovie - Adevărul / Foreign Policy România (27 de ani)
- Laura Culiţă - Wall Street Journal România (23 de ani)
- Claudiu Berbece - România Liberă (25 de ani)
- Lorelei Mihală - TVR (31 de ani).
Marii câştigători ai programului Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti, care, în afara etapei de pregătire la Bruxelles, vor beneficia şi de câte un stagiu de pregătire profesională de trei săptămâni în cadrul unei prestigioase organizaţii de presă europeană, sunt: Victor Rotariu - Gândul (25 de ani), Diana Stirlea - Agerpress (32 de ani) şi Andreea Negru Ciobanu - Grupul Realitatea Caţavencu / The Money Channel (29 de ani).
Victor Rotariu de la Gândul, printre câştigătorii Burselor Europene JTI pentru Jurnalişti
Facebook şi Twitter au şters conturile unor hackeri care au atacat serviciile ce au "abandonat", în opinia lor, WikiLeaks în ultimele zile, scrie Mediafax, care citează Financial Times. Campania cunoscută ca Operation Payback (Operaţiunea Răzbunarea) a folosit reţelele sociale şi camerele de discuţii pentru a-şi coordona atacurile. Atât Facebook, cât şi Twitter au şters conturile care apar sub numele campaniei.
Facebook şi Twitter şterg conturile hackerilor care susţin WikiLeaks
După ani de pregătiri şi luni întregi de amânări Google a deschis ieri seară porţile librăriei sale digitale, intrând oficial în lupta digital book alături de Amazon, Barnes & Noble şi Apple, scrie Money.ro. Executivii Google descriu Google Books ca un “ecosistem deschis” care va oferi mai bine de trei milioane de cărţi, dintre care câteva sute de mii contra cost şi alte câteva milioane gratuit. Pe noua platformă Google s-au înscris deja peste 4.000 de publisheri, printre care şi companii precum Random House, Simon & Schuster şi Macmillan, şi-au pus la dispoziţie titlurile la preţuri de cele mai multe ori identice cu cele ale altor retaileri de cărţi digitale.
Google eBooks s-a lansat. Va deveni Google noua bibliotecă digitală? – VIDEO
Un avocat rus, care este şi unul dintre cei mai importanţi bloggeri din această ţară, a lansat un site de informaţii ce documentează cazurile de corupţie şi contracte suspecte cu statul, fiind descris în mediul virtual drept un "mini-WikiLeaks", notează Mediafax, care citează Financial Times.
Un site cunoscut şi sub numele de "mini-WikiLeaks" a fost lansat în Rusia
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.roSite-urile mai multor publicaţii străine au fost blocate, joi, în China, cu o zi înainte de decernarea simbolică a premiului Nobel pentru pace, la Oslo, disidentului chinez Liu Xiaobo, care se află în închisoare, scrie Mediafax. Site-uri precum cele ale BBC sau CNN nu au putut fi accesate joi în China, la fel ca în urmă cu două luni, când a fost anunţat faptul că Liu Xiaobo va primi premiul Nobel pentru pace. La acel moment, pe 8 octombrie, au fost cenzurate site-urile BBC, CNN, precum şi cel al televiziunii francofone TV5.
Mai multe site-uri informative, blocate în China, înainte de decernarea Nobelului pentru paceSursa foto: HotNews
Comentarii