Reporterii de la Sunday Times, care l-au acuzat pe Adrian Severin (foto) că ar fi acceptat să primească bani în schimbul oferirii unor servicii, au înregistrat convorbiri cu europarlamentarul PSD, din care rezultă că acesta a fost de acord să încaseze o sumă de 12.000 euro, notează Gândul, DailyBusiness şi Mediafax. Înregistrarea a fost postată pe blogul asistentului europarlamentarului PDL Monica Macovei.
Publicitate Pe de altă parte, Adrian Severin a declarat ca a cerut preşedintelui PE să ia în calcul "măsuri penale" faţă de ziariştii de la Sunday Times şi că discută cu firme de avocatură pentru deschiderea unei acţiunii de defăimare în Marea Britanie.
Între timp, Eurodeputatul PSD Adrian Severin a declarat că a convenit cu Martin Schultz, luni, să se retragă din grupul socialiştilor europeni, dar a adăugat că nu îşi va da demisia din Parlamentul European.
Preluarea UPC de către RCS&RDS este precedată de relaţii foarte bune între şefii celor două companii. Vicepreşedintele financiar al RCS&RDS nu se sfieşte să se afişeze ca asociat într-o firmă de publicitate chiar cu rivalii de la UPC. Cele două companii fuseseră amendate în urmă cu câţiva ani de Consiliul Concurenţei pentru înţelegeri anticoncurenţiale şi chiar un mic acţionar al RCS&RDS recunoaşte că cele două companii nu au concurat la modul serios, scrie Financiarul.
Serghei Bulgac, directorul financiar al RCS&RDS, deţine, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, un procent de 10% în compania Audiovizual Media SRL, unde un pachet de 20% aparţine UPC, iar jumătate din acţiuni sunt deţinute de deputatul şi sponsorul PDL Silviu Prigoană şi apropiaţii acestuia.Prigoană spune că firma nu mai funcţionează de câţiva ani şi că nu e nimic ilegal prin prezenţa în Audiovizual Media SRL a directorului financiar al RCS&RDS alături de UPC. „Am depus actele la Registrul Comerţului pentru desfiinţarea firmei, dar aici viteza de procesare este de 100 de ori mai mică decât modul în care functionează afacerile. Nu va puteţi lua după informaţiile primite de la Registrul Comertului”, afirmă Prigoană.
Director RCS&RDS asociat într-o firmă cu rivalii de la UPC
Conducerea Televiziunii Române pregăteşte relansarea Tvr Info. Aceasta va avea loc peste câteva săptămâni, iar postul urmează să devină unul concurent pentru principalele televiziuni de ştiri, RealitateaTv şi Antena3.
Alexandru Lăzescu, preşedintele Televiziunii Române, a declarat pentru Dailybusiness.ro că Tvr Info, care este deja un canal de ştiri, va fi relansat ca unul de nişă, care va acoperi zonele internaţionale, sport, politică externă, economie.
TVR Info relansat vrea să concureze cu Antena3 şi Realitatea
Pe lângă emisiunea Ministerul de secrete, de la Antena 2, Ilinca Vandici se afirmă şi ca actriţă, în telenovela Narcisa sălbatică, difuzată de Antena 1. "Azi se vând doar scandalul, intriga şi bârfa, iar mie nu îmi place respectiva abordare a subiectelor, nu mă reprezintă", a povestit Ilinca Vandici, gazda emisiunii "Ministerul de secrete", într-un interviu pentru Evenimentul Zilei. Ea a mai adăugat că este dispusă mai degrabă "să înoate împotriva curentului" decât să facă ceva "de dragul de a fi în rând cu lumea".
EVZ: Faţă de serialul de la Acasă TV, "Narcisa sălbatică" conţine multe scene nud, o să ai şi tu o astfel de apariţie?
Ilinca Vandici: “Este adevărat că presa a speculat doar acele scene, însă aş vrea să nu fim ipocriţi şi să scoatem în evidenţă doar aceste aspecte. În ceea ce mă priveşte, nu mă veţi vedea în respectivele ipostaze.”
Ilinca Vandici: "Proiectele îmi ocupă şi timpul de care nu dispun"
Mai mulţi telespectatori au urmărit meciul lui Lucian Bute cu Brian Magee în direct, duminică la prima oră, decât în reluare, duminică seara, scrie HotNews, care citează datele GfK România, prelucrate de B1 TV. Partida de box a fost urmărită în medie, duminică dimineaţa, de 336.000 de telespectatori din mediul urban, în timp ce aseară audienţa medie a fost de 164.000 de telespectatori din mediul urban.
Ratingul mediu al transmisiunii de duminică dimineaţa a fost de 2,9 (cotă de piaţă 39,5%). Audienţa maximă a fost atinsă în minutul 6:13, când 419.000 de telespectatori din mediul urban urmăreau B1 TV finalul partidei (rating - 3,6, cotă de piaţă - 44,5%).
336.000 de telespectatori au urmărit, duminica în zori, meciul Bute-Magee la B1 TV
Luni, 28 martie 2011, este ultima zi când IAA România primeşte nominalizările din partea membrilor pentru acordarea Premiilor de Excelenţă. Oricine poate fi nominalizat dacă prin acţiunile, atitudinea sau iniţiativele sale a creat un standard sau reprezintă un exemplu relevant profesional şi etic pentru întreaga industrie de marcomm, informează IAA.ro.
Ultima săptămână de nominalizări pentru Premiile de Excelenţă IAA
Mihai Seceleanu, managing partner InternetCorp, a comentat, la invitaţia Money.ro, un articol din capital.ro, care sugerează că traficul wall-street.ro este câştigat artificial.
Capital.ro scrie despre traficul neobişnuit de mare obţinut de site-ul de business wall-street.ro de la utilizatorii de Internet din Republica Moldova, trafic mult mai mare în comparaţie cu publicaţiile care-i sunt competitoare, precum zf.ro sau money.ro.Seceleanu: „Capital.ro nu sunt la prima lor "analiză" de acest gen. Am refuzat să le răspundem dintr-un motiv foarte simplu: în toamna anului tecut au mai făcut un material asemănător, noi am răspuns întrebărilor lor, dar au ales să nu reproducă tot mesajul, realizând un articol total părtinitor, astfel încât să pară că facem nişte lucruri „necurate”. (...)
Revenind la ideea vizitelor din Republica Moldova, o să încercăm şi noi să ne dăm seama de unde provin. Nu urmărim atât de adânc obiceiurile de consum ale cititorilor noştri şi nu ştiu ce evenimente de business din luna februarie au fost acoperite de redacţia Wall-Street.ro, astfel încât să genereze interes din partea acestor cititori.
Replica lui Mihai Seceleanu de la wall-street.ro la acuzele de "trafic dubios"
Şeful OMD crede că, pentru a supravieţui în această piaţă, este nevoie de multă creativitate, pentru o reinventare continuă şi adaptarea la noile condiţii. Câştigătorul unui Premiu de Excelenţă IAA în 2008, Cristian Mucichescu a rămas consecvent în "depăşirea barierelor convenţionale în media/outdoor", conducându-şi agenţia cu bine prin anii de criză, scrie IAA.ro.
IAA.ro: Care sunt cele mai mari provocări ale tale şi ale agenţiei pe care o conduci anul acesta?
Mucichescu: “Căutăm să ne păstrăm cât mai echilibraţi şi echidistanţi, iar în aceste zile este o adevărată provocare. Este unul dintre obiectivele noastre. Apoi, desigur, trebuie să contribuim la ceea ce cu mândrie reprezintă semnătura noastră globala – “Best Digitally Integrated Network - M&M Global 2010”.”
Cristian Mucichescu: "Indiferent dacă este criză sau nu, noi avem rolul de a inova"
Starcom Mediavest Group a câştigat contul de media pentru America de Nord al Microsoft, evaluat la 1 miliard de dolari, precum şi activităţile de strategie şi planificare la nivel global, notează HotNews, Financiarul şi DailyBusiness.ro, care citează Brand Republic. Universal McCann păstrează contul Microsoft pentru 35 de pieţe în afara Americii de Nord. Starcom, parte a Publicis Groupe, preia astfel o mare parte din contul Microsoft, care a fost administrat integral, până acum, de Universal McCann, parte a grupului Interpublic.
BBC World Service va primi o sumă "considerabilă" de la Guvernul american pentru a ajuta la combaterea cenzurii TV şi online din ţări precum Iran şi China, notează Mediafax şi HotNews, care citează Media Guardian.
Reprezentanţii BBC au declarat că aceasta este prima colaborare de acest fel şi că vor semna contractul cu autorităţile americane până la sfârşitul acestei luni.
Google a devenit cea mai valoroasă marcă din lume în acest an. Pentru prima dată, Coca-Cola nu se regăseşte pe primele zece poziţii ale clasamentului. Companiile americane continuă să domine topul celor mai valoroase branduri, notează Adevărul şi Wall-Street.ro. Firma de consultanţă Brand Finance, liderul mondial în evaluarea valorii unei mărci, a publicat ieri topul „Brand Finance Global 500", iar rezultatele au adus câteva surprize. Lanţul de magazine Wal-Mart din SUA şi-a pierdut supremaţia şi nu mai este cel mai valoros brand din lume. În locul său a venit gigantul Google, în urcare cu o poziţie faţă de anul trecut. Valoarea acestei mărci a ajuns în 2011 la 44,29 miliarde de dolari, cu 8,1 miliarde de dolari mai mult faţă de anul trecut, potrivit clasamentului.
Televiziunea publică elveţiană cenzurează serialul de desene animate The Simpsons. Episoadele în care este satirizată industria energiei atomice nu vor mai fi, pentru o vreme, difuzate, scrie Evenimentul Zilei, care citează Deutsche Welle. Postul public elveţian SF a confirmat zvonurile presei bulevardiere din Ţara Cantoanelor, conform căreia cunoscutul serial american de desene animate, Familia Simpson, va fi cenzurat.
"The Simpsons", super-eroii radioactivi, trecuţi pe linie moartă
Sursa foto: Mediafax
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Trimite un comentariu