Intact Media Academy, şcoala de media a trustului Intact, a pus la bătaie pentru prima sesiune 128 de locuri, dar a admis, în urma examenului, 106 studenţi.
Cei mai mulţi tineri s-au înscris la modulul de prezentator. În medie, concurenţa la admitere a fost de patru oameni pe loc.
“Nu le garantăm un loc de muncă, dar ne dorim foarte mult ca cei mai buni dintre ei să rămână la noi, pentru asta trebuie însă să dovedească că merită”, a declarat Cristina Hanganu, Director de Comunicare al Intact Media Group, pentru paginademedia.ro.
Şcoala a început 21 martie, iar pentru trei luni de cursuri taxa este de 1.500 de euro. Lansarea Intact Media Academy a fost anunţată, în exclusivitate, de paginademedia.ro, aici.
În ce constă examenul de admitere al şcolii Intact Media Academy?
Examenul de admitere presupune două probe, un interviu şi un test grilă de cultură generală.
“Nu iti cerem experienta dar iti cerem sa vorbesti corect limba romana si sa ai o cultura generala temeinica. Sunt conditii primordiale pentru ca voi sa faceti parte din noua generatie de jurnalisti!”, se arată pe site-ul intactmediaacademy.ro.
Pentru a se putea înscrie la examenul de admitere, concurenţii trebuie să dovedească că au absolvit liceul.
Această condiţie este impusă de Consiliului Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), Intact Media Academy fiind o instituţie autorizată de CNFPA.
Înscrierile la concursul de admitere pentru prima sesiune de cursuri au avut loc în perioada 22 februarie – 14 martie.
Scoala Intact Media Academy este recunoscută de Ministerul Educaţiei
- "În urma absolvirii cursurilor de trei luni, studenţii Intact Media Academy obţin un certificat de absolvire a cursurilor de formare în următoarele meserii: reporter, prezentator tv, editor imagine, cameraman-fotoreporter.
- "Diploma este recunoscuta de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei sociale, precum si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului", ", potrivit unui comunicat al trustului Intact.
La o saptamana de la deschidere, Intact Media Academy a avut, luni, primul invitat special.
Mircea Badea s-a intalnit cu studentii pentru o sesiune de doua ore in care le-a impartasit din experienta lui de televiziune.
Realizatorul emisiunii În gura presei este primul dintr-un sir de vedete pe care Intact Media Academy le aduce în calitate de invitati speciali.
Cine sunt profesorii Intact Media Academy?
Pe parcursul celor trei luni de curs, trainerii care ii vor indruma pe cursantii celor patru specializari ale academiei sunt:
Gabriela Vranceanu Firea, Mihai Gadea, Alessandra Stoicescu, Victor Ciutacu, Simona Gherghe Mihaela Calin, Dan Capatos, Niels Schnecker, Lucian Mandruta, Dan Negru, Cristina Stanciuescu, Dana Mladin, Eugen Kelemen, Sebi Boteanu, Vali Caloiu, Leo Moga, Ileana Carstea, Tudor Lucaciu, Neil Coltofeanu, Trestiana Cristian, *Cristi Geambasu, Alexandru Agarici, Alex Molovata, Ferenc Vasas.
*Iniţial, pe lista profesorilor era trecut şi Radu Naum. Având în vedere faptul că realizatorul TV îşi încheie socotelile, pe 1 aprilie, cu GspTv (postul grupului Intact) şi merge la B1 TV, acesta va fi înlocuit de Cristian Geambaşu - editorialist la Gazeta Sporturilor.
Citeşte şi:
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Comentarii
"bucatarul" doar de ATITA stie sa gateasca!!! (sau sa-nvirteasca, ma rog..)
in rest, sint total "agree" cu tine;)))
Si cei de la Intact au diploma acreditata, am posibilitatea sa dispun de astfel de date deci vb din sursa sigura
Probabil ca tu vrei mai mult dar n-ai de unde sa dai ...
Stai in banca ta si totul va fi bine. Daca vrei ca lumea ta roz sa nu se prabuseasca, nu mai deschide gura, bine? Hai .. vise placute .. si sterge-te la gura, ca iar iti curge scuipat si te patezi ...
La ora actuala in Romania singura scoala specializata si acreditata de Ministerul Educatiei este Scoala Postliceala de cameramani si fotoreporteri de la Colegiul Tehnic Media, Str. Jiului, in apropiere de Casa Presei Libere cursuri de 2 ani de zile. Diplomele de la aceasta scoala sunt eliberate de Ministerul Educatiei, au acelasi format ca diploma de bac si sunt recunoscute si de trustul concurent ProTV( toti cameramanii si fotoreporterii de aici au urmat aceste cursuri de 2 ani de zile) si de toate televiziunile din aceasta tara, in special de TVR cu toate structurle sale(Tvr1,tvr2,tvr3,tvr cultural,info,etc)
Competentele profesionale certificate in calificarea profesionala sunt multiple printre care enumar:
-executarea lucrarilor de amplasare, intretinere si reparatii a aparaturii de filmat
-executarea transmisiilor tv directe
-executarea operatiilor de captare- redare-imagine si sunet -operarea cu marimi optice in procesul de filmare si fotografiere
-executarea fotoreportajelor foto
-utilizarea limbii engleze in situatii profesionale -utilizarea cunostinteloe de estetica profesionala
Dupa 2 ani de zile trebuie sa dai un examen scris,unde este inclus si un examen de limba engleza, o proba practica si apoi sustinerea proiectului de diploma care are o tema aleasa cu cel putin 6 luni inaintea examenului final si in care ai fost indrumat de un cadru se specialitate in domeniu
Cine poate sa-i invete pe amaratii inscrisi la aceste cursuri asa ceva? In 3 luni de zile poti face ce te invata o scoala in 2 ani de zile?
Dupa cate stiu eu, cei care urmeaza cursuri autorizate CNFPA si nu numai sunt intitulati cursanti si nicidecum studenti.
Si-au facut cursurile sa sune foarte stiintific si educational, dandu-ti ideea ca e vorba de o facultate. Un mare fleac! Oricum bravo lor ca mai scot ceva bani!
Se iau 106 buc de copii de bani gata, sunt invartiti bine pe holurile intactului, se storc bine de bani si se lasa la racit, cat vorbeste o "vedeta" in fata lor. Se presara cu diplome pentru gust.
Probabil nu se va mai servi pentru ca rezultatele vor fi sub asteptari.
In schimb, "bucatarul" a scos un bacsis de 159000 euro...si sincer bravo lui ca stie sa faca afaceri. Nu este omul vinovat ca sunt altii fraieri.