Sebastian Ghiţă, reprezentantul Asesoft la Realitatea, a declarat pentru Mediafax, referindu-se la noile înregistrări postate ieri dimineaţă pe Youtube, că Sorin Ovidiu Vîntu a fost cel care a înregistrat discuţiile, înregistrările fiind modificate.
Publicitate Întrebat dacă ştie cine a înregistrat discuţiile, Sebastian Ghiţă a spus: "Vîntu a înregistrat. Înregistrările sunt modificate". El a precizat încă că aceste înregistrări făcute publice joi "nu-l avantajează pe Vîntu". "Mereu a încercat să mă convingă să spun că lucrez împreună cu el", a mai spus Sebastian Ghiţă.
Ghiţă, despre noile înregistrări: Vîntu a încercat să mă convingă să spun că lucrez împreună cu el
Numele lui Ion Ilie Cezar apare alături de cel al lui Vîntu în două contexte: în conducerea Realitatea TV şi în tentativa de asasinare a fostului şef al SIE. Considerat „locotenentul“ lui SOV, cel poreclit Nelu Legiune l-a cunoscut pe Vîntu la o casă de schimb valutar, scrie Adevărul. Miercuri seara a fost arestat alături de stăpânul său.
A fost folosit şi ca racket, dar şi ca onorabil reprezentant al lui Sorin Ovidiu Vîntu la Realitatea Media. Aşa ar putea fi descris, extrem de schematic, traseul profesional al personajului misterios, reţinut miercuri seara, alături de Sorin Ovidiu Vîntu. Nu este pentru prima dată când numele lui Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legiune, este alăturat celui al fostului patron de la Realitatea TV, în fapte situate la graniţa legalităţii.
În trecut, Nelu Legiune a fost cercetat sub acuzaţia de tentativă de asasinare a fostului director al SIE, Cătălin Harnagea, la ordinul patronului său, Sorin Ovidiu Vîntu. După o anchetă ce sugerează mai degrabă fiascoul total, dosarul lui Ilie Cezar a fost închis de către procurori, cu o concluzie seacă: nu există probe în baza cărora Sorin Ovidiu Vîntu să poată fi acuzat că l-ar fi plătit pe angajatul său pentru asasinarea fostului şef al SIE. Despre acelaşi subiect a scris şi Evenimentul Zilei.
Nelu Legiune, racketul de serviciu
„Adevărul" a întrebat jurnalişti şi oameni de media care l-au cunoscut pe patronul Realitatea Media despre omul Sorin Ovidiu Vîntu. Cristian Tudor Popescu, senior editor la gandul.info, spune că vorbele lui Vîntu nu trebuie luate ad literam, pentru că acesta este un personaj cu un „grad de autoînchipuire foarte mare".
CTP: ”Îi place să se autopovestească. Îl ia valul, este exaltat. Joacă foarte mult teatru şi, din când în când, începe să creadă şi el în rolul pe care îl joacă. Există un gen de indivizi care se montează într-un anume rol şi după aceea cred în ce joacă. Îi prinde propria interpretare, cu momente de exaltare, de exagerări evident sărite din pagină. Vîntu e un personaj de la care trebuie să iei cu mult grano salis ce spune sau, mai degrabă, cu bolovano-salis. Nu trebuie luat ad literam ce spune Vîntu. E foarte multă interpretare, foarte mult zgomot în ceea ce zice.
Cătălin Tolontan: “Ca patron de presă s-a visat, probabil, Gog al lui Papini, un colecţionar de oameni".
Ion Cristoiu, un jurnalist care a refuzat Realitatea TV: "Părea un om onorabil, un fel de Malaxa, de Mecena. Mi-a vorbit despre Camil Petrescu, probabil ştia că sunt camilpetrescian”.
C. T. Popescu: „Vîntu joacă mult teatru“
Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a decis, ieri seară, că Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar pot fi cercetaţi în libertate în dosarul în care sunt acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă, respingând propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi.
Procurorul de şedinţă aflat în sală la pronunţarea deciziei a declarat recurs, care va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.
Decizia a fost luată la capătul unei şedinţe de judecată care a durat aproape cinci ore şi după mai bine de o oră de deliberări.
Vîntu şi Cezar, cercetaţi în libertate pentru şantaj
Salariul unui junior într-o agenţie de publicitate porneşte de la 250-350 de euro şi poate ajunge până la 1000 de euro după câţiva ani de experienţă, potrivit Ancăi Catarambol, HR Director la Leo Burnett.
O tendinţă tot mai des întâlnită e creşterea numărului programelor de internship în cadrul agenţiilor şi a şcolilor de profil (Şcoala ADC şi Şcoala de gândire alternativă a Teodorei Migdalovici sunt două exemple), scrie Wall-Street.ro.
Pentru angajaţii cu experienţă medie, de 3-5 ani, salariile se încadrează în intervalul 700-1000 de euro. "Evident că vorbim aici de o medie pe industrie, iar nivelul fiecărui salariu în parte depinde de departament, poziţie, competenţe - coroborate cu atingerea obiectivelor de performanta”, punctează HR Director-ul Leo Burnett.
Cât de mari sunt salariile în industria de comunicare
"Iubire şi onoare", "Îngeraşii", "Aniela", dar şi "Naşa", o comedie de acţiune ce va avea premiera pe pe 29 aprilie la CinemaPro, sunt producţiile MediaPro Pictures cele mai vândute la MIPTV, scrie Evenimentul Zilei.
La cel mai important târg european de vânzare şi achiziţionare de produse de televiziune, desfăşurat luna aceasta la Cannes, MediaPro Distribution a vâdut serialul "Iubire şi onoare" în Azerbaidjan, dar şi companiei VIP2000, care va distribui producţia în America Latină şi America de Nord.
"Iubire şi onoare", "Aniela" şi "Naşa", la export
Şase cetăţeni greci au depus o plângere penală împotrivă staff-ului revistei germane Focus. Ei s-au declarat ofensaţi de un trucaj foto care o înfăţişează pe zeiţa Afrodita arătând degetul mijlociu către ceilalţi membri ai zonei euro, scrie HotNews, care citează Der Spiegel.
Imaginea a fost publicată pe coperta revistei din februarie 2010 şi ilustra un articol despre falimentul Greciei şi problemele declanşate de Atena la nivelul întregii Uniuni Europene.
Şase greci dau în judecată revista germană Focus pentru un trucaj foto care o înfăţişa pe zeiţa Afrodita făcând un semn obscen
Chris Hondros, un fotograf american lovit de un obuz de mortier care l-a ucis pe colegul lui britanic Tim Hetherington la Misrata, în Libia, a decedat miercuri, scrie Mediafax, care citează agenţia de presă Getty Images, pentru care lucra acesta.
Getty Images "este profund întristată că trebuie să confirme moartea fotografului său Chris Hondros, ucis în timp ce transmitea de la evenimentele din Libia, la 20 aprilie", a anunţat agenţia într-un comunicat.
Chris Hondros, în vârstă de 41 de ani, a fost lovit la cap de un tir de mortier în oraşul libian Misrata. El a decedat în urma rănilor suferite, la câteva ore după atac, a explicat Getty Images.
Un al doilea fotograf, americanul Chris Hondros, a decedat la Misrata
Publicis Groupe, ce deţine agenţiile Leo Burnett şi Saatchi&Saatchi, a înregistrat în primul trimestru al anului venituri de 1,29 miliarde de euro, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, evoluţie susţinută atât de business-ul din America de Nord şi Europa, cât şi de creşterea semnalată pe segmentul activităţilor digitale, scrie DailyBusiness.ro, care citează Bloomberg.
Veniturile Publicis au crescut cu 11% în T1, până la 1,29 mld. $
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Trimite un comentariu