Apariţia revistei Academia Caţavencu în condiţiile în care firma a intrat în faliment este ilegală, scrie Kamikaze.
Instanţa a declarat falimentul Academia Caţavencu la 3 mai. Kamikaze scrie că, după declararea falimentului, apariţia revistei Academia Caţavencu este ilegală.
Astăzi, Adunarea Creditorilor Caţavencu S.A se întruneşte pentru a decide “continuarea apariţiei săptămânalului Academia Caţavencu până la finalizarea procedurii de vânzare prin licitaţie publică”.
Potrivit unei sentinţe judecătoreşti publicate de Kamikaze, instanţa dispune “intrarea în faliment, în procedura generală, a debitoarei SC Caţavencu SA. Dizolvă societatea debitoare.” Nu se poate ca o societate dizolvată să editeze o publicaţie, susţine Kamikaze.
Veşti bune din România: Academia Caţavencu apare ilegal şi publică minciuni
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Comentarii
1. Caţavencu a denunţat privatizări dubioase, vînzări pe sub mînă, falimente cu cîntec. A ţinut partea celor "în necaz" înainte să te naşti tu, iluminat al liberalismului sălbatic şi portocaliu (culoarea asta nu-ţi dă pace, tot ce nu e porto trebuie să dispară!). Caţavencu s-a războit şi cu prostia, şi cu cupiditatea, şi cu mizeria. Nu de azi, de ieri. De vreo douăzeci de ani. La fel s-au comportat faţă de Caţavencu şi PSD, şi Convenţia Democratică – dar niciodată cu atîta ură neputincioasă şi instituţională! După ce te trezeşti din somnul raţiunii, pune-te pe citit.
2. Exact, trăim în capitalism. Dar face parte din capitalism încercarea disperată a concurenţei de a-ţi închide gura, alierea cu organele statului ca să te interzică, atacul sub centură? Fac parte din joc calomnia, şantajul, ameninţările? E, oare, capitalism încercarea celor 0,01% creditori (care şi-au primit banii între timp, deci nu mai au nici un drept) de a cere închiderea revistei, uitînd de orice solidaritate profesională, în ciuda animozităţilor, presînd restul creditorilor şi înjurîndu-i? Nu ţi se pare că ţi-ai depăşit competenţele şi eşti gata să cazi de pe harta somnului?
3. La sentinţă judecătorească nu mă pricep.
4. Care-i problema ta? Să înţeleg că scopul tău e dispariţia lui Caţavencu? Asta vrei să înţeleg? Acepţi orice de la salariaţii caţavencu – să facă orice altceva, numai revistă - nu! Da' ce-ţi iese la afacerea asta? Ce te interesează ce mai fac Caţavencii?
5. Despre ce angajări vorbeşti? Cînd pleacă 20 de oameni şi vin 10 colaboratori (apropo, oameni pe care vechea redacţie i-a dat afară în cel mai odios mod cu putinţă, dar care au sărit în ajutorul revistei care-i nedreptăţise), ţi se pare că se fac angajări? Ce capitalist eşti tu? Tu munceşti cu îngeri? Cu aer? Cu vîturi? Capitalistule, au plecat salarii de la 1500 la 2500 de euro şi au venit colaboratori ceva mai raţionali şi rezonabili, care au acceptat şi întîrzieri de plată, şi umilinţe venite din partea "învingătorilor". Azi, "învingătorii" sînt la strîmtoare şi singura cale de supravieţuire e "moartea caprei vecinului".
6. Da, e adevărat. Nu am cerut nici milă, nici îndurare, ci un strop de moralitate şi normalitate. Caţavencu refuză să moară, refuză să se lase înregimentat şi asta e insuportabil. Să ceri închiderea unui ziar care nu te-a furat, nu te-a escrocat şi nu te-a dus cu preşul, un ziar care te-a făcu "om" (în sensul profesionist al cuvîntului) – şi cu care nu mai ai nimic de împărţit nu e capitalism, ci, cum i-am spus şi lui Căutiş, laşitate. Pură laşitate.
Somn uşor, vise plăcute. E timpul să te culci. Nesomnul dăunează grav sănătăţii morale!
Şi cu asta am încheiat. Definitiv. Discuţia e folositoare cînd e făcută cu bună credinţă. Cînd băieţii care au luat banu' greu şi jos de la Vîntu nu-şi cos himene morale să se dea în bărcuţă, afişîndu-şi "bujorul roşu şi fetia! N-aş vrea ca, de nervi, să deschid vreo discuţie despre moralitatea acuzatorilor, despre eficienţa lor, despre cît mai au de trăit în presă. Şi nici despre viitorul lor material. Spre deosebire de nedormitul&compania care vor să schimbe regulile pieţei, cred că dispariţia ziarelor şi a jurnaliştilor va transforma mass-media româneşti într-o manea urechistă. Cui mânîncă ură pe pîine i se strică stomacul!
I-am zis lui Iaru mai sus. Ai grija ca Andrici tocmai a facut un ciubuc din media. Are nas, ce sa zic? Vezi sa nu cumpere si Catavencu si sa ti-l puna sef pe Liviu Mihaiu!
Daca nu reusim sa-i returnam banii, Andrici, devine proprietar de drept. Si poate ne vinde tot lui Patriciu. Si ajungem iar colegi. La Adevarul Holding. Sau poate Andrici cumpara Catavencu, ca tot a facut ciubucul asta cu Patriciu, si Cautis iti devine sef. Asa ca eu zic ca ar fi bine sa lasam loc de buna ziua.
P.S. Andrici chiar e speculaant pe burse, spre deosebire de teparii care doar se dau speculanti.
Uite ce faci tu aici: raspandesti in public mesajul ca revista Kamikaze este finantata cu "malai din sfere inalte" si ca avem probleme de "credibilitate financiara". De ce te dai pe dupa gard cu licente poetice? Zi, frate, BANI DE LA COTROCENI. Ca asa ati hotarat voi in redactie (iar am informatii de la prima mana). De fapt, a hotarat un singur om.
am reușit să citesc toate comentariile. văd că revine vechea și eterna obsesie a lui bușcu. sînteți toți niște copii nereușite ale lui. dacă mă gîndesc bine, ați putea semna toți pe site-uri "doru bușcu". discursul este același: "cine ești? nu mă interesează ce spui, mă interesează cine ești!"
1. în ţara asta s-au închis fabrici şi uzine timp de 20 de ani. nu v-am auzit să le plîngeţi de milă bieţilor şomeri.
2. trăim în capitalism. nimeni nu te leagă de glie. dacă eşti competitiv în meseria ta, îţi găseşti de lucru în altă parte. fiecare are posibilitatea să îşi deschidă propriul "abc".
3. sentinţa judecătorească e sentinţă judecătorească. sentinţele judecătoreşti au suspendat şi abrogat legi, ordonanţe, hotărîri de guvern. sentinţa este lege, iar constituţia spune clar: nimeni nu este mai presus de lege.
4. unii oameni din redacţie mai au un job, mai au colaborări. nu trăiesc ei dintr-un salariu.
5. anul trecut aţi găcut angajări. dacă ştiați că revista are probleme financiare, de ce ați mai adus oameni?
6. capitalismul e capitalism. sentimentalismele le găsim în telenovele. în viaţa reală discutăm de bani.
George Hari Popescu, regret enorm că, deși folosești tehnologia aferentă erei comunicării 2.0, nu știu cine ești. Este, clar, o lacună de-a mea. De obicei sunt la curent cu numele ziariștilor care contează sau cu cel al oengiștilor care cred că contează, dar numele dumneavoastră îmi scapă. Cum spuneam, este o lacună de-a mea. Totuși, țin să vă spun că ultima replică va aparține celui care va fi și peste un an pe tarabe. Poate și peste doi ani, peste trei și așa mai departe. Până atunci este prematur să ne exprimăm, mai ales că informațiile din piață sunt contradictorii și vorbesc depsre falimente sau, pe de alte părți, despre finaluri de finanțare. Chiar, cine sunteți? Aveți, pe lângă un gravatar, și un CV de care ar trebui să ținem cont?