Pro TV va trece printr-o perioadă de restructurări. Măsurile vizează oameni din zona tehnică şi din cea administrativă.
Din informaţiile paginademedia.ro, cei restructuraţi nu au atribuţii editoriale, dar sunt implicaţi în procesul de producţie. Aproximativ 10% din salariaţi vor fi restructuraţi.
Mai multe detalii, dar şi ce spun reprezentanţii Pro TV, în continuare:
O regie de emisie lucrează cu o echipă de aproximativ 10-12 oameni. Echipele urmează să fie reduse până la cinci şase oameni.
Din informaţiile paginademedia.ro, vor pleca:
Operatori prompter
Operatori VTR (cel care pune casetele înregistrate)
Operatori videowall
Microfonişti (se ocupă cu amplasarea microfoanelor şi cu captarea sunetului în platou)
Maşinişti (aşezarea decorurilor, amplasarea obiectelor de decor)
Vor rămâne:
Regizorii tehnici
Regizorii de emisie
Cameramanii
Sunetiştii
Operatorii de grafică
Aproximativ zece şoferi vor fi restructuraţi. Angajaţii restructuraţi vor primi, potrivit informaţiilor paginademedia.ro, trei salarii compensatorii.
Mişcările de restructurare vor începe în jurul datei de 15 august, astfel ca noua structură să fie operaţională de la 1 septembrie.
Măsurile din Pro TV, analizate în şedinţe în ultimele două săptămâni, vin în contextul în care România (deşi cu venituri în creştere) are cele mai mici creşteri din portofoliul Central European Media Enterprises, grupul american condus de Adrian Sârbu.
Contactaţi de paginademedia.ro, oficialii Pro TV au declarat că este vorba de o regândire a modelului de business, în raport cu evolţia tehnologiei, care "generează şi o atentă analiză a resursei umane".
Maria Apostol, PR manager Pro TV:
"Filozofia noastră este să ne adaptăm permanent la modificările fundamentale ale industriei, generate de felul în care evoluează tehnologia şi obiceiurile de consum, şi la condiţiile de piaţă. În ultimii ani, am regândit modelul de business şi, în consecinţă, structura operaţională, astfel încât ea să fie perfect adecvată la piaţă şi tehnologie. Acest proces a generat şi generează şi o atentă analiză a resursei umane."
Raport CME:
Veniturile operaţiunilor Central European Media Enterprises (CME) în România au înregistrat o creştere de circa 1,26 milioane de dolari în prima jumătate a acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2010, ajungând la 81,37 milioane de dolari, potrivit celui mai recent raport CME.
Cu toate acestea, România este ţara cu cea mai mică crestere din grupul CME, care mai operează pe alte cinci pieţe (Bulgaria, Croaţia, Slovacia, Cehia şi Slovenia).
Creşterea din România vine după ce în primul trimestru al acestui an, afacerea Pro înregistra o scădere de 2,2 milioane de dolari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după cum paginademedia.ro scria aici.
Citeşte şi:
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Comentarii
Crezi ca poti intelege asta ? Te lasa Sarbu ?
In Pro nu sunt salarii fabuloase, stati linistiti. De multe ori Antena vine cu oferte mult mai bune.
Nimic din Romania nu e scoala de jurnalism, nivelul este scazut la orice post.
Sa iesi in evidenta printre cei prost pregatiti nu este neaparat o performanta.
Sigur nu esti vreo taratoare din Pro ce vrea sa-si perie seful, sperand sa scape de concedieri ?
Sigur nu esti slab de inger ?
Sigur nu esti Sarbu undervover ?
10% nu inseamna concedieri masive. Este normal sa rulezi anual cei mai slabi 10% din angajati ca sa ramai performant. Desigur, poza nu mai este roz daca esti cel vizat, dar orice sut in fund e un pas inainte! :)
Capitalist veros, insa, lui Sarbu nu-i pasa decat de el.
Ca intotdeuna dealtfel.
Cu stima,
...un individ renascentist