Ziariştii de la Adevărul au marcat printr-un articol memorabil vizita la redacţie a unor chinezi de la "Ziarului Poporului, organ al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez."
Într-un savuros limbaj de lemn, articolul trece în revistă “vizita prietenească”. Aflăm că “Peter L. Imre s-a ridicat la înălţimea oaspeţilor chinezi” şi, dintr-un titlu că sunt “Probleme cu fabrica de conţinut”. În toate cele cinci poze apare Imre.
Ce a vrut autorul? Să relateze altfel? Să fie ironic? Să marcheze într-un fel ziua vizitei, care a coincis cu anunţul companiei că nu mai sunt bani de salarii?
Delegaţia ziarului din China a vizitat redacţia Adevărul joi, în aceeaşi zi în care conducerea a anunţat că nu sunt suficienţi bani de salarii. Pe 10 noiembrie, doar angajaţii cu salarii mici şi medii au primit bani: 5 milioane de lei fiecare.
Din articol:
Oaspeţii au fost primiţi călduros de însuşi directorul general de la Adevărul Holding, Peter L. Imre, care s-a ridicat la înălţimea oaspeţilor chinezi, deşi a deschis dialogul cu această modestă remarcă: „Este prima dată de când sunt director general al acestei companii când mă simt foarte mic".
Delegaţia „Ziarului Poporului“, principalul cotidian din China, a fost condusă de Wu Hengquan, editorul-şef al publicaţiei care tipăreşte 2.800.000 de exemplare în fiecare zi.
Tovarăşul Wu are şi rang de ministru. Acesta a vizitat Adevărul Holding alături de colegii săi Gong Dafa, director al departamentului de artă şi literatură al cotidianului (…) şi tânăra tovarăşă Chen Xingxing, editor la departamentul de editare generală.
Un intertitlu atrage atenţia: “Probleme cu fabrica de conţinut"
Un intertitlu al articolului despre vizita prietenească atrage atenţia: “Probleme cu „fabrica de conţinut". Despre ce este vorba? Despre situaţia din trust? Nicidecum.
Din articol:
În cadrul convorbirilor care au avut loc în biroul directorului general s-au schimbat viziuni despre presă şi chiar a existat un moment delicat privind traducerea în mandarină a modernului concept „fabrică de conţinut", dezvoltat în ultimii ani în cadrul Adevărul Holding, cel mai mare grup de media integrat din ţara noastră.
S-au prezentat cifre, s-au creat premise excelente pentru o colaborare rodnică între presa din România şi cea din China, s-au creionat perspective frumoase de dezvoltare.
Un participant chinez a remarcat, în biroul directorial, o inscripţie în limba engleză care anunţa că „dacă banii nu aduc fericirea, înseamnă că nu ştii de unde să cumperi".
“Vizita a continuat cu prezentarea principalelor canale media oferite de Adevărul Holding, a condiţiilor de muncă în cadrul companiei şi s-a încheiat cu un schimb de impresii pe linie editorială, discuţii de la care nu au lipsit Răzvan Ionescu, directorul editorial al Adevărul Holding, şi Grigore Cartianu, redactor-şef la „Adevărul".”
Ce înseamă şe-fu în mandarină? Aflăm din articol.
“Discutându-se imaginea lui Dinu Patriciu în paginile revistei „Forbes", la remarca „şefu'", oaspeţii chinezi s-au amuzat, căci un grup asemănător de sunete înseamnă în mandarină „cel mai bogat". O coincidenţă.”
“Câteva aspecte din cadrul vizitei prieteneşti”
Peter L. Imre s-a arătat invidios pe tirajul chinezilor, iar aceştia au vorbit cu admiraţie despre salariul directorului nostru general, deşi acesta este (şi a rămas) confidenţial. Concluzia unanimă a fost că soluţia ideală nu poate fi decât combinaţia dintre tirajul chinezesc şi salariul de top-manager român.
Pentru oaspeţii noştri, un moment plăcut a fost reprezentat de răsfoirea tabloidului „Click!", care abunda de nuduri, la vederea cărora, ce să mai, chinezii au făcut ochii mari!
Vizita s-a finalizat cu Grigore Cartianu exprimându-şi dorinţa că va fi, cândva, ridicat şi el la rang de ministru, precum omologul său chinez.
Articolul integral, în Adevărul
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Comentarii
Majoritatea salariilor aferente lunii septembrie au fost plătite integral în cursul acestei dimineţi.
Ca atare, în scurt timp, banii se vor afla în conturile fiecăruia. În cazul salariaţilor din managementul AH acestia-şi vor primi diferenţele în zilele următoare.
Departamentul de Resurse Umane
(Data: 11 octombrie 2011 Vizualizari: 1836)
Sunt eu, autorul, cel care a vrut să spună exact ce a spus şi ce nu ţi-ai dat tu seama.
Îmi pare rău că sunt nevoit să îţi alimentez site-ul şi că te zbaţi în pâcla acestor presupuneri care demonstrează o dată în plus ceea ce era de demonstrat. Analizează Petrişor, analizează tu tot!
Ai cam derapat.
Cu prietenie,
Andrei Crăciun.