Deputatul PSD Victor Socaciu vrea să interzică în reclame folosirea bunurilor de patrimoniu, cum ar fi Ateneul Român, statuia poetului Mihai Eminescu sau vechi colinde, scrie Mediafax.
Publicitate El susţine că interzicerea folosirii acestora în spoturile publicitare ar contribui la protejarea patrimoniului cultural naţional. Victor Socaciu a fost cel care a susţinut şi o altă iniţiativă, fără succes, de dublare a filmelor străine, după cum paginademedia.ro a scris aici.
În expunerea de motive, Victor Socaciu apreciază că elemente ale patrimoniului cultural sunt folosite în mod "abuziv" în spoturile publicitare, el dând drept exemplu clădirea Ateneului Român, statuia poetului Mihai Eminescu sau un vechi colind românesc.
Iniţiativa legislativă a lui Socaciu vizează modificarea Legii audiovizualului, respectiv introducerea acestei condiţii între cele prevăzute la articolul 29 şi pe care trebuie să le respecte comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale. Socaciu vrea să interzică în reclame bunuri din patrimoniu, ca Ateneul Român şi statuia lui Eminescu
Televiziunile OTV, Kanal D şi Antena 3 au primit cele mai mari sancţiuni de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în anul 2011, când, pentru încălcări ale legislaţiei audiovizuale, Consiliul a aplicat un total de 112 amenzi, în cuantum peste 2 milioane de lei, scrie Mediafax.
Pentru încălcarea prevederilor legale în anul 2011, CNA a aplicat televiziunilor şi radiourilor (centrale şi locale) şi operatorilor de cablu un număr total de 249 de sancţiuni, din care: 112 amenzi, în cuantum de 2.170.500 de lei, 137 de somaţii publice, o decizie de întrerupere a emisiei timp de câte zece minute (decizii privind obligarea radiodifuzorului de a difuza timp de 10 minute, între orele 19.00 şi 19.10, numai textul deciziei de sancţionare, n.r.) şi o decizie prin care s-a dispus acordarea dreptului la replică. Sumele provenite din amenzile CNA merg la bugetul de stat.
OTV, Kanal D şi Antena 3 - cele mai mari sancţiuni de la CNA, în 2011
Noua lege privind publicitatea exterioară, adoptată săptămâna trecută de deputaţi, este contestată de social-democraţi la Curtea Constituţională şi este criticată de companiile care administrează spaţiile publicitare stradale, scrie HotNews.
Legea, concepută să dea coerenţă cadrului legislativ în domeniu şi să evite "ocuparea excesivă şi haotică a spaţiului public cu mijloace publicitare", a fost iniţiată de Ministerul Dezvoltării şi Turismului în urma cu un an şi a trecut de Camera Deputaţilor - camera decizională - după ce a fost respinsă, în primăvară, de Senat.
Legea privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate introduce o serie de restricţii privind publicitatea stradală, precum dimensiunile suporturilor publicitare permise, interzicerea publicităţii pe arbori, pe monumente, pe cladirile instituţiilor publice sau în intersecţii, atribuirea spaţiilor prin licitaţie publică. Legea mai menţionează că "mijloacele de publicitate autorizate până la data intrării în vigoare a prezentei legi pot fi menţinute pe amplasamentele autorizate până la data expirării contractelor de publicitate în curs, dar nu mai tarziu de 1 ianuarie 2012".
Legea publicităţii stradale este criticată de asociaţia companiilor de outdoor şi reclamată de PSD la Curtea Constituţională
Ioana Mureşan a câştigat concursul organizat de Televiziunea Română pentru ocuparea postului de redactor-şef al Redacţiei Actualităţi Culturale din TVR, potrivit unui anunţ al Televiziunii Române, scrie Adevărul, care citează Mediafax.
Durata contractului noului redactor-şef va fi de trei ani, potrivit anunţului făcut public la momentul respectiv de Societatea Română de Televiziune (SRTv).
În urma concursului pentru ocuparea acestui post a fost declarată admisă Ioana Mureşan. Postul era ocupat interimar tot de Ioana Mureşan, în urma concursului organizat de TVR aceasta devenind redactor-şef „cu acte în regulă“.
Ioana Mureşan a câştigat concursul de redactor-şef al Redacţiei Actualităţi Culturale din TVR
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Comentarii
el nu stie care sunt bunurile de patrimoniu... oare știe cineva? exista o listă a lor? poate acolo, la direcția de patrimoniu, nu?
:)
Eu nu mai cred in legi. Sau cel putin in aplicarea lor.
Si daca tot s-a admis unei televiziuni oarecare sa se numeasca "Romania TV", de ce m-ar deranja poza lui Eminescu de pe un afis cultural?!
Intelegi acum domnu' Mihai care-i treaba mea?
De cand modificarea unei legi este mai putin importanta decat un show tv?
Toate gazetele au pe prima pagina relatari referitoare la mega-show-ul-concurs VOCEA ROMANIEI.
Voi,dupa 3 zile de pauza, incepeti cu ... Victor Socaciu!
Desteptarea!