Versiunea în limba engleză a televiziunii Al Jazeera va fi retransmisă şi pe teritoriul României, urmând să fie disponibilă abonaţilor companiei Ines Group, potrivit unei notificări transmise Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), scrie Mediafax.
Publicitate Potrivit notificării transmise CNA, televiziunea Al Jazeera va fi retransmisă pe teritoriul României, în reţeaua IPTV (Internet Protocol Television) a Ines Group.
"Este vorba despre serviciul în limba engleză al Al Jazeera, care este liber la retransmisie", au spus reprezentanţii CNA. Aceştia au precizat că, în România, televiziunea Al Jazeera va emite pe o frecvenţă licenţiată de Ofcom, autoritatea de reglementare din Marea Britanie.
Televiziunea Al Jazeera, în limba engleză, va fi retransmisă şi pe teritoriul României
Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că a văzut, în ultima perioadă, "televiziuni ale unor foşti turnători de Securitate promovând naţional şi internaţional dezastrul din România", el menţionând că este vorba despre "obiectivul unei categorii care se teme şi de urmările legii", relatează Mediafax.
"Am văzut televiziuni ale unor foşti turnători de Securitate promovând naţional şi internaţional dezastrul din România . Este obiectivul unei categorii care se teme şi de urmările legii, este obiectivul unor oameni care astăzi trebuie să răspundă în faţa legii pentru încercarea de a crea dezordine", a spus Băsescu.
"De data aceasta urcându-se pe un val îndreptăţit de nemulţumire a oamenilor, care au trecut, în paralel, atât printr-un proces dur de ajustări structurale necesare pentru ca România să poată merge înainte - tăieri de salarii, creşteri TVA, introduceri de impozite pe un anumit segment din pensii... Toate acestea au creat unor oameni care ar vrea ca România să se întoarcă la începutul anilor '90 posibilitatea de a se întoarce pe valul nemulţumirii populare", a continuat Băsescu.
El a făcut aceste declaraţii la Palatul Cotroceni, după ce ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, şi-a depus jurământul de învestitură.
Băsescu: Am văzut televiziuni ale unor foşti turnători de Securitate promovând dezastrul din România
O sumedenie de panouri zac goale prin marile intersecţii. Publicitatea stradală nu s-a prăbuşit, dar scăderea este constantă. Capital caută răspunsul la întrebarea “ar putea însemna 2012 revirimentul?”, într-un articol despre piaţa de outdoor.
În general, o campanie electorală se desfăşoară pe o perioadă relativ scurtă, iar încasările per unitate nu sunt diferite de cele comerciale. În aceste condiţii, „pentru 2012 sperăm să menţinem nivelul din 2011, neexistând niciun motiv pentru o nouă scădere“, punctează Corneliu Cherbis, CEO al grupului de companii Spectacular.
Când spune „o nouă scădere“, Cherbis se referă la ultimii trei ani, când piaţa de outdoor a scăzut, în medie, cu 15%-20% din cauza clienţilor din companiile multinaţionale care şi-au redus, în multe cazuri, până la jumătate bugetele pentru promovare.
Pentru anul 2011, piaţa locală de publicitate outdoor este estimată la 35-40 milioane de euro, ceea ce înseamnă, în medie, o scădere cu aproximativ zece milioane de euro faţă de 2008 şi un total de 10%-11% din industria românească de publicitate.
Piaţa de publicitate outdoor intră cu optimism în campania electorală
Asociaţia Reporters sans Frontieres (RSF) a publicat un raport asupra libertăţii presei în 2011, care prezintă lista primelor şi ultimelor zece ţări din clasament, scrie Mediafax.
Pentru a realiza acest clasament în care sunt incluse 179 de ţări, RSF aplică un chestionar unui număr de 18 asociaţii de apărare a libertăţii de exprimare care activează pe cinci continente, reţelei sale de 150 de corespondenţi, unor jurnalişti, cercetători, jurişti şi activişti pentru drepturile omului.
Primele zece clasate în 2011: 1. Finlanda şi Norvegia; 3. Estonia şi Olanda; 5. Austria; 6. Islanda şi Luxemburg; 8. Elveţia; 9. Capul Verde; 10. Canada.
Clasamentul primelor şi ultimelor zece ţări în 2011 în privinţa respectării libertăţii presei
Doi jurnalişti din Olanda vor fi judecaţi în Germania după ce au făcut, în secret, un interviu cu un fost membru SS, scrie Adevărul.
Cei doi reporteri au filmat un interviu cu Heinrich Boere, un fost membru SS, care era internat la un azil în oraşul nemţesc Eschweiler, potrivit Radio Netherlands.
Jan Ponsen şi Jelle Visser lucrau pentru televiziunea olandeză Een Vandaag şi au luat interviul în 2009.Avocatul lui Boere anula interviul programat initial cu reporterii postului olandez. Cei doi s-au dus peste criminalul nazist cu o camera ascunsa, iar acesta a fost la început ostil, apoi a devenit prietenos. Totuşi, nu a răspuns întrebărilor legate de crimele naziştilor.
Doi reporteri olandezi pot ajunge după gratii după ce au intervievat un criminal nazist
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a anunţat că va realiza o emisiune televizată, în care va intervieva "politicieni importanţi, analişti şi revoluţionari" din întreaga lume.
Într-un comunicat postat pe site-ul WikiLeaks, Assange a explicat că emisiunea televizată se va axa pe "lumea viitorului", urmând să conţină interviuri cu "simboluri, vizionari şi membri ai structurilor puterii", informează ziarul The Guardian , citat de Mediafax.
"Prin această emisiune, voi explora posibilităţile viitorului nostru în conversaţii cu cei care îl conturează", a spus Assange.
Julian Assange va realiza o emisiune în care va intervieva politicieni importanţi şi experţi
Conform indexului Zelist, anul 2011 s-a dovedit a fi un an bun pentru presa online, aceasta înregistrând o creştere de aproximativ 50%, scrie HotNews.ro. Spre exemplu, în decembrie 2011 presa online număra circa 470 de mii de articole, aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010.
Şi Facebook a cunoscut o creştere de 53% în privinţa numărului de pagini active (cu mai mult de o postare pe lună). Astfel, Facebook a înregistrat în decembrie anul trecut peste 8 mii de pagini active, circa 400 de mii de postări, 800 de mii de comentarii şi 58 de milioane de like-uri.
Twitter a înregistrat doar o creştere de 14% faţă de anul precedent înregistrând pentru decembrie 2011 circa 15 mii de conturi active, şi 1.3 milioane posturi publicate.
În schimb, blogosfera a cunoscut o scădere de 15% a numărului de posturi publicate (circa 200 de mii).În decembrie 2011, numărul de bloguri active a scăzut cu peste 13 mii de bloguri. Cele mai mari scăderi s-au înregistrat în perioada 1 mai-1 iunie 2001.
Anul media 2011: Presa online, creştere de 50%; Facebook, creştere de 53% şi scădere a postărilor în blogosferă
Grupul media britanic de stat BBC a cheltuit 310.000 de lire pentru plata unor detectivi particulari. Unul dintre investigatorii care au lucrat pentru canalul britanic este acum în spatele gratiilor.
BBC a dat 310.000 de lire pe investigatori privati între 2005 şi 2011, a recunoscut directorul general Mark Thompson într-o audiere din ancheta interceptărilor ilegale, transmite The Guardian, citat de Adevărul.
BBC a cheltuit peste 300.000 de lire pe detectivi particulari
http://www.mediafax.ro/cultura-media/basescu-am-vazut-televiziuni-ale-unor-fosti-turnatori-de-securitate-promovand-dezastrul-din-romania-9172760
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Comentarii
In alta ordine de idei, inca asteptam BBC News la Ines ...