Oameni din diverse medii, profesori, medici, antreprenori, specialişti în marketing, comunicare, publicitate, IT şi noile tehnologii, pregătesc de mai multe luni o nouă mişcare, scrie Cătălin Tolontan.
Printre semnatarii manifestului Împreună pentru 2012 sunt publicitarul Bogdan Naomivici şi Aneta Bogdan (specialist în branding, Brandient). ”O ţară din care să nu mai vrei să pleci. O ţară unde să vrei să te întorci”, spune manifestul în final.
- "Sînt oameni care n-au aparţinut nici unui partid politic şi, în general, au o reputaţie de învingători în breslele lor."
- "Nu s-au decis dacă iniţiativa să fie civică sau politică."
- "În majoritate, iniţiatorii noii mişcări fac parte din categoria 35+ a neimplicaţilor din ultimul deceniu şi jumătate."
Semnatarii manifestului:
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.roAneta Bogdan- specialist branding, MBA, Chartered Marketer, Fellow CIM Antreprenor
Bogdan Naumovici – specialist comunicare şi advertising, antreprenor
Dan Costinescu – specialist matematici financiare Wall Street, MS Stanford University
Dragoş Radu – predă economie politică la King’s College, Londra
Ioana Marinescu - arhitect, Londra
Mihai Cuşută – doctor în economie, MBA
Viorel Pascale – antreprenor, EMBA
Comentarii
faracianura.ro "Riscurile asociate mineritului cu cianuri implica o serie extinsa de probleme ce pot aparea in gestionarea transportului, depozitarii si folosirii acestei substante toxice.
Accidentul de la Baia Mare ramane unul dintre cele mai relevante exemple in acest sens asa cum demonstreaza si Raportul UNEP din martie 2000. Potrivit acestuia doua concluzii principale s-au impus:
• Bresa in digul lacului de decantare a fost cauzata de o combinatie de factori – deficiente de operare si de intretinere a bazinului cat si vremea rea.
• Urme de cianura au fost identificate in Delta Dunarii la patru saptamani de la accidentul de la Baia Mare, la 2000 de km de sursa deversarii.
In ianuarie 2000, mii de tone de peste au murit in raurile Tisa si Dunare din cauza unei scurgeri de cianuri de la mina Aurul detinuta de compania australiana Esmeralda. 99 000 m de ape reziduale cu cianuri s-au reversat din lacul de decantare al minei provocand cel mai mare dezastru ecologic din Europa din ultima decada. Biologii au estimat ca fiind necesari 5 ani pentru repopularea cu peste si intre 10-20 de ani pentru refacerea totala a florei si faunei. Bazinul Tisei era unul dintre cele mai curate rauri din Europa adapostind cel putin 20 de specii protejate de peste. Vulturi pescari, egrete, vidre si alte pasari si mamifere au murit muncand peste otravit."
nu a pus nimeni in discutie valoarea profesionala a acestui domn. nu manipula si nu divaga ca nu-i frumos si nu tine!nu suntem prosti!